Iran'da "Evet"Demisti..

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Betty blue ben başkanlık sistemini savunmuyorum.
Başkanlık sistemini neden reddettiğinizi savunuş şeklinizin saçmalığını anlatmaya çalışıyorum.

İki üç cümle yazabilseniz de okusak.

Plesk de tam tersini yazmış mesela. Neden doğru olabileceğini yazan da yok.

Madem Yabani gibi bilginiz yok, hiç yazmayın bari.

Sizin cümleleriniz göz dolduruyor vallahi yazamıyorum.
2-3 mantikli cümlenizi görünce sizin adınıza sevinecegim ben de söz.

Sizin cümleleriniz göz dolduruyor vallahi yazamıyorum.
2-3 mantikli cümlenizi görünce sizin adınıza sevinecegim ben de söz.

İlgili konuyu tartışma bölümüne açtım. En azından insanlar doğru cümleler kurabilsin diye çabalıyorum.

Bu arada hatırlatayım. Konumuz İslam devleti referandumu değil. Başkanlık referandumu.

Yani İslam devleti referandumu için yazacak olanlar lütfen bu konuda kalsın.

93 yıldır cumhuriyet ile yönetiliyoruz, cumhuriyetin kusuru ne de başkanlık sistemine ihtiyaç duyuyoruz?

video sana herseyi anlaTiyor tek bir kisiye yetki vermek ne kadar dogrudur siz dusunun boyle tipler herkes gibi demokrasi insan haklari gibi konularla liderlige gelmistir sonrasi facia saddam, esad,kaddafi hepsinin hikayesi aynidir ulkelerinin sonlarida tek tarafli guc asla adil adaletli ahlaki olamaz ulus devlet yerine fedaral bir sistem gelecek baskanlik sistemi amerikanin cikardigi bir sistemdir 30 ulkeden fazla kullaniyor hepside anayasasi cokmustur iyi birsey olsa avrupa kitasi secerdi bunu Afganistan
Amerika Birleşik Devletleri
Arjantin
Azerbaycan
Belarus
Bolivya
Brezilya
Dominik Cumhuriyeti
Endonezya
Ermenistan
Ekvator
El Salvador
Filipinler
Guatemala
Güney Kore
Haiti
Honduras
İran
Kazakistan
Kenya
Kıbrıs
Kolombiya
Kosta Rika
Liberya
Meksika
Nikaragua
Nijerya
Panama
Paraguay
Peru
Seyşeller
Sierra
Leone
Sri Lanka
Sudan
Surinam
Şili
Tanzanya
Türkmenistan
Uganda
Uruguay
Venezuela
Zambiya

EkSen Başkanlık ile yönetilen ülkeleri örnek göstererek bak hepsi iyi değil Amerika gibi değiller diyorsun belki haklı olabilirsin bunda, fakat hala krallıkla yönetildiği halde ülkesinin refah seviyesi cumhuriyet ile yönetilen birçok ülkeden kat be kat üstün. Ayrıca başkanlık geliyor diyede cumhuriyet bitmiyor. Yine halk seçecek bunda neden korkuluyorki? Ve ayrıca o-bu-şu ülkede mış lı miş li hikayeler ilede yanlış algılar yaratmak yakışmıyor ya. Uzun süre İranlı arkadaşlarım oldu. Her biride ülkelerindeki düzenin sistemin çok iyi işlediğini savunuyorlardı. Bugün ateşperestlerin en rahat ve en memnun kaldıkları ülkede irandır! Hala istedikleri gibi yaşayabiliyor ve devletin vatandaşlarına sağladığı imkanları eksiksiz kullanabiliyor. Ateş sönmesin diyede bekleyen görevlilerin maaşlarıda dahil!

Şunu unutmamak lazım; toplumların yeni yönetim sistemi arzulamaları halkların sosyoekonomik yapısı ile ilintilidir. Bugün Rusya Sovyet sisteminden çıkmasının bedenleri bu sistemin kötü olmasından dolayı değil halkın alım gücünün düşük olması ile oldu. Yasama ve yürütmenin ise ekonomiyi belirleyici olduğunu biliyoruz. Hükümet bir önlem almaya çalışıyor fakat yasama yürürlüğe girene kadar geçen zamanda geç kalınıyor. Bunu görmezden gelemeyiz. Zaten hali hazırda fiilen yarı başkanlık uygulanan ülkemizde yeni sistem bir bir zorunluluktur. Halk bu sistemden memnun kalmadığında -ki geçmiş dönemde örneklerle sabit- hükümeti sandığa gömmesinide iyi bilir.

Belarus ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Afrika'da mı?

avrupa denilince onlar mi aklina geldi boyle ulkeler avrupanin oksuz cocuklari avrupa dedigin bunlardir almanya,ingiltere,fransa,belcika,hollanda boyle ulkeler olmazsa arap yarimadasindan bir farki yok avrupanin

avrupa denilince onlar mi aklina geldi boyle ulkeler avrupanin oksuz cocuklari avrupa dedigin bunlardir almanya,ingiltere,fransa,belcika,hollanda boyle ulkeler olmazsa arap yarimadasindan bir farki yok avrupanin

Arkadaşım sen "Avrupa seçerdi" dedin mi demedin mi?

Arkadaşım sen "Avrupa seçerdi" dedin mi demedin mi?

Dediği mi anlasan bir daha sormazdın o ülkeler Avrupa birliğinden önce bu sistemle yönetiliyordu lakin Avrupa birliği veya kıtasında olması Avrupa'nın onaylıdığı bir sistem değildir Bulgaristan Polonya çek Macaristan gibi nice ülkeleri Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri bunlara başka gözle bakıyor Türkiye bile Avrupa birliğine girse bile BunlArın Türkiye bakışı asla değişmez Belarus Rum devletinin de bir farkı Yok Türkiye'den

Dediği mi anlasan bir daha sormazdın o ülkeler Avrupa birliğinden önce bu sistemle yönetiliyordu lakin Avrupa birliği veya kıtasında olması Avrupa'nın onaylıdığı bir sistem değildir Bulgaristan Polonya çek Macaristan gibi nice ülkeleri Avrupa'nın gelişmiş ülkeleri bunlara başka gözle bakıyor Türkiye bile Avrupa birliğine girse bile BunlArın Türkiye bakışı asla değişmez Belarus Rum devletinin de bir farkı Yok Türkiye'den

Çok iyi döndün kardeşim bravo.

Ayrıca başkanlık referandumuna gireceğiz. İslam devleti referandumu yok. Yanlış anlamışsın. Video da islam devleti referandumundan bahsediyor da bil yani.

Çok iyi döndün kardeşim bravo.

Ayrıca başkanlık referandumuna gireceğiz. İslam devleti referandumu yok. Yanlış anlamışsın. Video da islam devleti referandumundan bahsediyor da bil yani.

İran'ın dini inancı müslümanlara ters geliyor zaten şiiliğime geçtin şimdi Türkiye'de inanç sistemi anayasaya yansıyacak zamanla konu islam değil ideolojidir İran bir örnektir sadece Türkiye'de başkanlıktan bu geçişe Yol alacak şeriat hilafet adı altında ülkeyi bataklığa götürür sayın dönmemiş bey

embesil geç olduğu için uzun uzadıya cevap yazmayacağım vaktim yok ama belki dediğin kısımda kesinlikle haklı olduğum ortada bunu sende biliyorsun pekala ..
Krallık örneği verdiğin ülkelere gelince hepsi de petrol zengini olan ülkeler .. Adamlar vatandaşına zaten para çokluğundan maaş bağlayan ve bu yüzden çalıştıracak işçi bulamayıp dışarıdan işçi getirten ülkeler .. Ben saymayayım tek tek sen anlamışsındır .. Senin ülkenin ne zenginliği var ? Var mı sırtımızı dayayabileceğimiz bir kaynağımız ? Yok .. Dolayısıyla krallık ülkelerini örnek vermen de havada kalıyor kardeşim ..
İranlı arkadaşım gerek kendisinin gerekse ailesinin ne işkenceler yaşadıklarını anlatmıştır ve hiç biri hikaye değildir anıdır .. Geç İran'ı hadi gel Türki cumhuriyetlerine .. Hangi biri için Rusya'dan bağımsız hareket edebileceklerini söyleyebilirsin ? Ve bir araştır bak orada ki başkanlar kaç dönem boyunca koltukta kalıyorlar .. ( Adamlar ölmeden bırakmıyor )
Halk seçiyor demişsin sıkıysa seçmesin halk .. Kaldı ki o tür bir yönetim altında yani YÜRÜTME YETKİSİNİN resmen tek bir kişinin elinin altında olduğu bir ülkede ALLAH aşkına seçimlerin sağlıklı olduğunu nasıl düşünebilirsiniz?!
Eğer bu ülkeye başkanlık gelirse saltanat gelmiş olacaktır ve ileri de durumdan memnun olmasak bile başımızdakini sandığa gömme özgürlüğümüz filan da olmayacak göreceksiniz .. Görüntüde demokrasi varmış gibi gözükse de kolluk kuvvetlerinin ve yürütmeye bağlı her organın bir adama biat ettiği bir ortamda halkın iradesi bilgisayarlar başında ustaca domine edilecektir ..
Benim gelecekle ilgili tahminlerim bunlardır ve sabittir ..
İnşaALLAH yanılırım ama sanmıyorum ..

Kısacası başkanlık sistemin Özeti bir partiye dayalı siyasi bir düşüncenin tek taraflı güç arzusu padişahımız çok yaşa..

İran'ın dini inancı müslümanlara ters geliyor zaten şiiliğime geçtin şimdi Türkiye'de inanç sistemi anayasaya yansıyacak zamanla konu islam değil ideolojidir İran bir örnektir sadece Türkiye'de başkanlıktan bu geçişe Yol alacak şeriat hilafet adı altında ülkeyi bataklığa götürür sayın dönmemiş bey

Sen öyle düşünüyorsun diye öyle olacak diye bir kanun yok.
1923'te ortalığı senin gibi galeyana getirenler vardı, "Cumhuriyet'i getirdiler, zaten Atatürk de dinsiz, bizi ilerleyen zamanlarda dinimizden ayrı tutacak, İslam'ı yasaklayacak." diyorlardı. (Gerçi hala diyenler var da.)

Sonunda onlar haksız çıktıi kimse de dinsiz olmadı çok şükür.

Ama en önemlisi de ne biliyor musun? Bu ortalığı galeyana getirenleri, kaos yaratmaktan dolayı ya astılar ya da hapse attılar. :)

Orada burada saçma sapan videolar paylacağına, artık ciddi anlamda bilgi paylaşımı yapmalısın Yabani. İnsanlara neyin, neden yanlış olduğunu anlatman lazım. Bunu yapamadığını biliyorum tamam, senden çok zor bir şey istediğimi biliyorum.

Ama en azından dene. Daha yararlı olursun. En azından insanlar seni dinler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri