Yabani
Elmas Üye
-
-
-
-
[YOUTUBE]b508FONBGmU[/YOUTUBE]:hi:
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
[YOUTUBE]b508FONBGmU[/YOUTUBE]:hi:
Başkanlık Sistemi'nin dezavantajlarını oturup anlatmak yerine bu tarz videolar yayınlayan arkadaşları çok garipsiyorum. Kötü olduğu kadar iyi yönetimler de var. Amerika'yı, Arjantin'i, Güney Kore'yi, Meksika'yı, Uruguay'ı filan ne yapacağız?
Ya da çok uzağa gitmeyelim; bir çok Türk ülkesinde de başkanlık sistemi var. Onların yönetimiyle ilgili video yayınlandığında da "Aaa. Tamam başkanlık sistemi çok güzelmiş, hadi referandumda evet oyu verelim." mi diyeceksiniz?
Yemin ederim seçim zamanında müzik çalan seçim arabalarından farkınız yok he.
Başkanlık Sistemi'nin dezavantajlarını oturup anlatmak yerine bu tarz videolar yayınlayan arkadaşları çok garipsiyorum. Kötü olduğu kadar iyi yönetimler de var. Amerika'yı, Arjantin'i, Güney Kore'yi, Meksika'yı, Uruguay'ı filan ne yapacağız?
Ya da çok uzağa gitmeyelim; bir çok Türk ülkesinde de başkanlık sistemi var. Onların yönetimiyle ilgili video yayınlandığında da "Aaa. Tamam başkanlık sistemi çok güzelmiş, hadi referandumda evet oyu verelim." mi diyeceksiniz?
Yemin ederim seçim zamanında müzik çalan seçim arabalarından farkınız yok he.
Kazak bir arkadaşım vardır ve yakın arkadaşımdır.. O anlatmıştı .. Kazakistan başkanı okullara oy pusulası benzeri bir kağıt göndermiş ve bu kağıtlar öğrencilere dağıtılmış .. Kâğıtların üstünde Nazarbayev'in ömür boyu başkan olmasını istiyormusunuz sorusu varmış ve iki şık ; Evet - Hayır ..
Yapılan şerefsizliği anlıyor musun ? Hangi öğrencinin velisi o kağıtlarda hayırı işaretleyebilir ? Zira her kağıdın üzerine de öğrenciler isimlerini yazmak zorundalarmış ..
Diğer Türki devletlerinde de durum bundan farklı değil .. Hepsi de Putin'e biatlı ..
Amerika'yı örnek gösterenlere ise gülüyorum .. Amerika dediğin dünyanın süper gücüdür .. Yeraltı ve yer üstü kaynaklarıyla, bilişimi ve teknolojisiyle bizimle kıyası bile söz konusu olamaz .. Arjantin Meksika Uruguay bunlarsa ekonomik sıkıntı içinde ki ülkeler ki geçtiğimiz yıllarda halk isyanları haberlerini hatırlarım .. Bir tek Güney Kore elle tutulur o da zaten gelişmiş ülkeler statüsündedir ve bize her açıdan fark atarlar ..
Verdiğin ve iyi olduğunu düşündüğün örnekler yanında Ermenistan - Surinam - Tanzanya - Uganda - Zambiya - Sri Lanka - Liberya - Nikaragua - Kenya gibi az gelişmiş ve sıkıntıdan kurtulamayan ülkeler de başkanlıkla yönetilen ülkeler .. Bunlarında kıyasını unutmamak gerek ..
Örnek verdiğin ülkelerde demokrasi nasıl işliyor haberin var değil mi
bize ornek bir islam ulkesi gosterin bizde destekleyelim arap kulturune ozenen onlar gibi olmak isteyen varsa gidebilir o kadar uzak degil istedigini yasasin orda mesela afganistan super yer hele suudi arabistan fevkulade zaten iran irak hayal bile edemeyecegimiz yerler umarim Arap bahari"nin ruzgari sizide alip goturur o cok hayran kaldiginiz yerlere..
Ben Cumhuriyetten memnun bir bireyim . Federal yönetim şekli bana saçma geliyor. Kürt sorunu yok diyenler bugün bu sorunu eyaletlere bölünmeye sıcak bakarak kabul etmiş durumda.
Hayır bu ülkelerin hiç birisi sonuç itibariyle İran'ın durumuna erişmediler. En azından henüz.
Ayrıca dediğimiz gibi İran'ın bu şekilde bir durumla karşılaşmış olmasının başkanlık sistemi dışında bir çok nedeni var. Her başkanlık sistemine geçen devlet bu şekilde olmuyor yani.