Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
A haber izlemiyorum ki agzi ile konusayim.
Korkma savunma sanayisinde yapilan yerli uretimleri kabullenmek taktir etmek seni Tayyip Erdoganci yapmaz. Eren erdem gibi kalma boyle![]()
İran ekonomisinin can damarı olan petrol ticareti ABD ambargo tehdidiyle durdu ve ABD izin verene kadar açılmayacak. O açılmada molalar iktidarda olduğu sürece olmayacak. ABD için ekonomisi kitlenmiş bir İran kısa vadede sorun olmaz. Ancak ortada büyüyen bir Rus ekonomisi var. İrandan pterol satın alamayan ülkeler ya Suudların ya da Rusların kucağına düşüyor. Suudlara değilse bile Ruslara bağımlı bir Avrupa ABD için sonun başlangıcı olur. Akdenizde enerji savaşı biterse ve ABD istediği yolu açarsa o zaman ülkelerin bölünmesini tartışabiliriz.
Sorun bu kadar basit değil maalesef çünkü siyonistlerin motivasyonu bölgedeki çıkarları değil ve o işin sadece belli çevreleri kandırmak için vitrine konmuş kısmıdır.
Hedefte kendi inançları doğrultusunda vaat edilen topraklara ulaşmak var ve bunu gerçekleştirmek zorundalar çünkü ancak bu şekilde beklenen mehdinin geleceğine inanıyorlar. İlginç olan şu ki; Hristiyanların beklediği mehdi ile Yahudilerin beklediği aynı mehdi değil fakat her ikisi de Süleyman Tapınağı yeniden inşa edilmeden gelemeyeceği konusunda ortak paydada buluşuyorlar. Tapınağın inşa edilebilmesi için de önce vaat edilen toprakları almaları gerekiyor. Bu toprakların bir kısmı ise şu an için İran ve Türkiye sınırlarına dahil.
Önceden çizdikleri haritayı ise sürekli genişletiyorlar çünkü hesapladıklarından çok daha iyi bir noktaya ulaştılar. Türkiye'den önceden beri almayı planladıkları topraklara, Mersin-Tarsus, Antalya ve İstanbul'u da eklediler. Tarsus'ta Aziz Pavlus ve Danyal peygamber mezarı, Antalya'da Noel Baba - Demre Kilisesi, İstanbul'da ise birçok nokta onlar için önem arz ediyor ayrıca Ahit Sandığı da yine kendilerine göre İstanbul'da saklanıyor.
Trump'ın karısı bir Yahudi, dedesi Yahudi derneklerine büyük bağışlarda bulunmuş bir isim ki Trump'ın kardeşi Yahudi kökenli olduklarını itiraf etmişti ayrıca Trump'ı destekleyen Yahudi iş adamları v.s derken olay hiç de göründüğü gibi değil maalesef.
![]()
Hayir sen eren erdem agzi ile konusuyorsun. Kendi ulkeni kotuluyorsun. Bu kelimeleri urettigine gore Selcuk bayraktar’in iha ve siha tanitimini izlememissin. O kadar tahammulsuzsunuz ki kabullenmemek adina direniyorsun. Tekrar soyluyorum ben a haberi izlemiyorum. Devekusuna demisler uc ben kus degilim demis ozaman kos demisler ben deve de de degilim demis. Herkes kafasina gore. Bence sen kendine git eren erdem profilinde birisini bul ki tartisabilesiniz. Hadi keyifli geceler.
Türkiye-İran gibi ülkeler imparatorluk kökenli olduğundan parçalanması diğerlerine göre daha zordur. ABD Suriye ve Irak bile 20-25 yıl harcadı. Türkiye ile İran'ın bölünmesi için fikir ve ideolojik ayrılıklara ihtiyaç var. İranda mollalar gidecek, sonrasında bu ayrılık ateşi körüklenebilir ancakABD hiç bir zaman iki cephede savaşmaz. O yüzden önce Akdenizin sonuçlanması gerekiyor. Burası yeni bir kaynak ve sahiplenme yarışı uzun sürecek. Bu yarış bitene kadar İran ve ortadoğuda taşların yerine oturması beklenecektir. Çünkü ABD çok fazla taşı oynattı duvar üstlerine yıkılmaması için bir süre beklemeleri gerekiyor.
Mısırda iktidar darbeyle değişirse dediğiniz olaylar silsilesi başlar ama 20 yıldan evvel ortadoğuda İsrail haricinde bir ülkenin haritası güncellenmeyecektir.
Azizim ısrarla A haber ağzıyla konuşursan, normal olarak seni ciddiye almam.
Ben eğrisini doğrusunu söylerim. Petrol arama gemisi almaları çok doğru ama konuyla alakası olmadığı için yazmadım. Sen şimdi gelip aklınca yazıyorsun ama yazdıklarının bir mantığı yok.
Bir alışveriş sitesinden dünya para verip dolap sipariş ediyorsun, dolap geliyor ve sen sadece monte ediyorsun. Senin mantığına göre bu dolabı sen yapmış oluyorsun. Benim mantığıma göre tek yaptığın birleştirmek. Türkiye'nin konumu da şu an için budur.
Bende sana israrla A haber izlemedigimi soyluyorum ama sen hala muhalefetin gandisi gibi konusmaya devam ediyorsun. Neyse buna saygi duyarim. Bu yerli uretimlerin yerli oldugunu soyleyen aktivistler, profosorler de mi a haber izliyor? Bunlari kabullenmek bu kadar zul gelmemeli insana. Montaj muhabbetine de gelince ben dunyanin her arabasinin fabrikasina oe aoe motor parcasi ureten bir yerde muhendisim. Kaldi ki audi shaab scania volvo m benz bmw bentley vs gibi arabalara direk fabrika uretimi yapiyoruz. Senin fikrine ve zikrine gore bmw de bentleyde bu saydigim markalar da montajci oluyor oyle mi? Evet disardan alinan parcalar olabilir bunda hem fikirim seninle fakat her buyuk ulkelerin markalarinin tedarikci firmalari vardir ornegin benim is yerim gibi. Benim calistigim sirket amerikan sirketi fakat m benz de benim motor bloguna urettigim parca montajli. Ozaman bu firmalara sahip olan ulkeler de montajci ulkeler. Ama sana bir tavsiye sen yine de bir Aselsan da roketsan da uretilenlerin yerlilik oranina bir bak. Gozun gormek istemiyor farkindayim kabullenmeyide kendine izdirap edinmissin buda belli. Benim en cok uzuldugum konu ise bayrak ipi yapip heykel dikip sevinen bir guruhun milliyetci ulusalci gecinmesi. Daha once yapilmasi gerekenleri 20 sene geriden gelerek yeni yeni yapiyor olmamiz ulke tarihi boyunca devrimci gibi sacma sapan ilkelere tapmis bi avuc azinlikla ugrasip boyle atilimlari ertelemis olmak gercekten bana aci veriyor Milliyetci bir turk olarak.
UrophLed
Netanyahu, Mart 2020 seçimlerine "Büyük İsrail Projesi" ile gidiyor, buna ne diyorsun peki?
“Greater Israel” will be part of the forthcoming March 2020 election campaign. Netanyahu has pledged to annex large parts of the occupied West Bank.
“Today [September before second 2019 elections]I announce my intention, with the formation of the next government, to establish Israeli sovereignty on the Jordan Valley and the northern Dead Sea.”
Despite his indictments on grounds of corruption, Netanyahu’s leadership win will contribute to consolidating anti-Arab sentiment within the Likud party.
https://www.globalresearch.ca/greater-israel-the-zionist-plan-for-the-middle-east/5324815
Sevgili Lefty bu söylediğin İsrail'in gündeminde olabilir ancak ABD için bu bölgede 20 yıldan evvel bir parçalama olmaz. Şu an tüm dünya devletlerinin gözü akdenizde ve ABD aslan payını alacak. Bir taraf riskli ve karı az ama akdenizin hem riski düşük hem karı fazla, sen olsan hangisine gidersin ?
İnanç söz konusu olunca ne yapacaklarına pek güvenemiyorum, dilerim sen haklı çıkarsın fakat yaptıkları her hamle ile İsrail'i desteklediklerini unutmamak gerekiyor.
Elbette destekliyorlar ve desteklemeye devam edecekler.
Ancak bu plan için en az 20 yıla ihtiyaç var. 20 yıldan önce adım atılırsa plan ellerinde patlar. Akdenizde savaş ve geri kalan topraklarda özgürlük propagandası yapacaklardır.
Halkların bu bölünmeyi kabul etmesini bekleyecekler, siyasi ve ideolojik çatışmaları körükleyecekler. Libyada hükümet kurulacak ve Mısır'da darbe olacak. Bunlar olduğu zaman İran'a sıra gelmiş demektir.
Sonrasında sıra sizin haklı olduğunuz bölüme gelecek.
Bu planı bozarsa zaten Türkiye-İran-Rusya bozabilir. Üç ülkenin yakınlaşması onların önündeki en büyük engel.