İnternette Başkasına Ait Fotoğrafların Kullanılması

Konu sahibi son olarak 16 gün önce görüldü
------

Savcılığa gidip sorununuzu belirten bir dilekçe yazarak şikayetci oluyorsunuz. Savcılık Suçu Sabit görür dava açılmasını talep ederse mahkeme açılıyor.

Madde TCK m.136
Verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme
Genel Hüküm:
TCK Madde 134
Kişilerin özel hayatına ilişkin görüntü veya sesleri ifşa eden kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Fiilin basın ve yayın yoluyla işlenmesi hâlinde, ceza yarı oranında artırılır.

T.C. YARGITAY
Hukuk Genel Kurulu
Esas: 1990/4-275
Karar: 1990/459
Karar Tarihi: 03.10.1990
ÖZET: Borçlar Kanununun 49. maddesine dayanan isteklerde, kişilik hakkına “hukuka aykırı bir saldırı” olması ve bu saldırı ile kusurun da ağır bulunması (olay tarihindeki yürürlükteki şekliyle) gerekir. FSEK.nun 86. maddesi; “eser niteliğinde olmasalar bile kişinin resmini kişisel değer” olarak kabul etmiştir. Kişinin resminin her ne şeklide olursa olsun izinsiz olarak yayınlanması, hukuka uygunluk sebepleri bulunmadıkça hukuka aykırıdır. Davacılara ait resmin, önüne gelen her türlü iletişim araçlarıyla ve ticari amaçla kullanılması ağır saldırı (zarar) niteliğindedir.
(818 S. K. m. 49) (5846 S. K. m. 86)

----------

özetle; beş dakikanızı ayırıp tek bir dilekçeyle adamın canına okuyabilirsiniz.

Son zamanda forumda moda olan şey.. Başkasının malını çalmakla eşdeğerdir ayrıca..

Dış güzelliğe,afili sözlere,her ağzı iki laf yapana tapınmayan bir dünya ne güzel olurdu.Güzel olmasanız yada statünüz yükseklerde olmasa bile evrende her insan gibi tek ve özelsiniz.Yine insanların ilgisini çekebilir,samimi arkadaşlıklar kurabilirsiniz.Güzin ablanın öğütleri gibi oldu,neyse.

benim bi arkadaşımın başına gelmişti, verdi dilekçesini süründürdü kızı mahkemelerde. buralarda iki fiyaka yapacaksınız diye yakmayın olum başınızı.

Ön planda olma çabası içerisinde ve bu çabayı da sahte kimlikler arkasında yaşamak isteyen minik egolu zatların, hayal dünyalarında kendileriyle özdeşleştirdikleri kişilerin fotoğraflarını şizofrenik bir şekilde kendisiymiş gibi göstermeleri sonucu minik gururlarını okşaması, sahte mutluluklar yaşamasına neden olan durumdur.

başkası olma kendin ol böyle çok daha güzelsin rarararm :p
özentilik, olduğundan farklı görünme çabaları, pohpohlanma istekleri vs. çoğaltılabilir

bkz: durum ortaya çıkınca ortadan kaybolurlar
bkz: son derece yüzsüzdürler, ortamda hiç bir şey yokmuş gibi davranıp takılmaya devam ederler

Ciddi ciddi büyük suçmuş. Ben dava bile açılmaz sanıyordum.

insan mahkeme işinede giremiyor 4 yıl gel git yapıon kimbilir ne zaman açıklanır

Sanal ortamın en popüler kalıbıdır.Kendine güvenmeyen her insanın attığı adımdır.
Hayır o resmi koyuyorsun,üstüne bir de kendinin olmayan bedene sevgili buluyorsun.
Eziklikte nirvanaya ulaşmaya çalışmak bu olsa gerek.
Komik tabi.

Forum ortamında 2 yıl konuştuğumuz adam fake çıkmıştı gerçek kişinin facebook'unu gördümde adam ne paylaştıysa çalıp forumda, kendi fake hesabında paylaşmış :D

birkeresinde bir forumda yakalamıştım ama yüzüm gözükmüodu pek sorun çıkarmadım

Geri