İnsanların Sürekli Din Değiştirmesi Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

F
  • Kullanıcı Fenerbahçe
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bir kereye mahsus değiştirenlere saygım var; ama sürekli bir hristiyan olup tekrar müslüman oldum diyene saygım da yok tahammülüm de. İnsanın kendi iradesi tabii; saygı duymalıyız; ama sürekli böyle olunca kızıyor insan. En güncel örnek de Tuğçe Kazaz yine müslümanlığa geçmiş hanım kızımız. Bir ileriki merhaleyi merak etmiyor değilim hani? Allah doğrudan şaşırmasın kimseyi.

Müslüman iken başka bir dine geçene " Mürted " denir .. Mürted iken tekrar İslam'ı seçen kimseye de yine " Müslüman " denir ..
Mesele şu ki " Mümin " olabilmeye çalışmalıdır kul ..
Mümin olmanın yollarını aramayan milyonlarca müslüman var yeryüzünde .. Dolayısıyla bu insanların bir zaman sonra din değiştirmeleri pek de şaşırtmıyor beni ..
Balık sudan çıktığı vakit suyun değerini anlarmış ..
Bırakalım sudan çıkan balıklar tekrar suya girmek istedikleri vakit girsinler ..
Belki önceden mümin olmayı başaramamış müslümanlar bu sayede hakikati fark edip eskisinden daha sağlam bir irade ile İslama sarılırlar ..

Tabi bu yorumum İslamı bir kez bırakıp sonra geri dönüş yapanlar içindir ..

İnsanların hayatlarında dönem dönem farklı düşünceleri olabiliyor, tabi bu din gibi önemli bir konuda oldugu zaman kişi için sadece kafa karışıklıgına sebep olur. İnsanlar dinleri araştırdıkça mutlaka bir eksiklik bulacaktır çünkü dinler tamamen akıl ve mantıga dayalı degildir, kalbe kabul ettirmek lazım bazı şeyleri. Bu sebeple inandıgı dine tamamen aklına uydurmaya calışan insanlar hep böyle ikilem yaşamaya mahkumdur.Bu kez inandıgı dinde kalmasını diliyorum

Bu tarz insanlari hakir görmeninde pek dogru oldugunu düşünmüyorum. Nefsine veya icindeki vesveseye yenik düşmeleride normaldir. Sonucta beşer ve beşerinde şaşmasi normal. Bu birazda şuanki mevcut eğitim olsun, rutin günlük yaşanti olsun veya gelenek ve göreneklerinden görmedikleri icin oluyor. Allah doğru yolda olanlardan eğlesin bu ikilemde kalanlari ve bizleri.

Tercih meselesi deyip geçmezden evvel Allah ıslah etsin diyorum sonra geçiyorum :honk:

Bence Tuğçe Kazaz örneği münferittir. Ve bence sürekli din değiştirmek de pek rast gelen bir durum değildir. Bu sebeple tartışmak da çok gerekli değil.

Allah'la kulu arasındaki konuya karışmaya hakkım olmadığını düşünüyorum..Kim ne yaparsa kendine yapar kendi hayatı kendi seçimi kendi dini bize laf söylemek düşmez..

Çorap değiştirir gibi dinmi değiştirilir ya. Çok saçma geliyor bana.

Gerçekten inandığın bir şeyden vazgeçmek öyle kolay değildir. Çabuk vazgeçenler başkalarının doğrularını kabullenenlerdir. İnsan kendi aklıyla bazı şeyleri sorgulayıp kendi doğrularını bulduğunda bundan vazgeçmek o kadar kolay olmamalı fikrimce. Değişenlere öyle rast gelmedim. Ama değişsede kendi bilir kendi içinde değişsin Dursun reklam etmeye gerek yok.

Din değiştirmeye karşıyım insan dinine sahip çıkmalı çok saçma geliyor bana ve şunu söylemeden geçemem.

Her çocuk İslam Fıtratı Üzerine Doğar Daha Sonra Ailesi Onu Hristiyan Yahudi yada Mecusi Yapar

Anlayan Anlamıştır Ekleyeceğim Bir Şey Yok.

İnsanlar dini seçerken özgürdür.

- ( İnşallah Hak Yolundan Şaşmazlar/Şaşmayız.)

Kimseyi bağlamaz efenim, başlarda hoş gelir sonraları hoşuna gitmez değiştirir ki bu onun en doğal hakkı.

İslamı bulana kadar degistirenlere yorum yapamam aradıklarını bulamamışlardır arayıstadırlar derim ama İslamla tanışıp sonra vaz geçenleri Allah affetsin.Hem sürekli degistirmekte neyin nesiymiş din bu oyun değil!

Geri