İnsanların gözlerinin içine bakamıyorum

Konu sahibi son olarak 4491 gün önce görüldü
herşey bir yana açıkça fikrimi belirteyim imzanıza dikkat ettim de silah ve kan var. Derdinizi okudum gozlere bakamamaktan muzdaripsiniz tezat var burda bence
bunun sebebi utangaclık mı yoksa sıradan bır bakamama eylemı mı bılmıyorum fakat gerek nıck tercıhı gerek ımzanın verdıgı mesaj hafıf "sosyopat"lığa dogru gıdıyor gıbısınız bunu bır an once aşmalısınız derım nacizane...
sosyopatide var aslında sıddet duygusuz bırılerıne zarar vermekden hoşlanan acıma duygum pek yok tepkılerımı kontrol edememek fılan

Utangacliktan kaynaklaniyor.zamanla duzelir buyudukce olgunlasacaksin.
hic cekinme sonucta hepimiz insaniz kimse kimseden ustun degil ailenle nasil konusuyosan onlarlada oyle irtibat kur.

Eee naaptin sonra dedin mi ona asik oldugunu ?

:icon_olamaz:
Eee naaptin sonra dedin mi ona asik oldugunu ?
demedım cunku kımse yanında onu mutsuz edıcek ınsanlarla sevgılı olmaz yada ben soğudum cogu asık olduğum kısıden bıde sosyal etkınlık yoksa pek anlamıda yok yanı evde zaman gecıren bırı olduğum ıcın pek bır yer bılmıorum gezmek ıcın

henüz 18 yaşında bir gençsin
benden bi örnek vereyim sana ben toplum içine bile çıkmaya utanırdım kendimi eve hapisleyip hep kitap okuyan çalışkan tiplerdendim

edebiyat hocam bir keresinde beni çağırıp tiyatroya yeteneğimin olup olmadığını test etti ve tiyatro ekibine aldı
tiyatroya girdikten sonra hep ön planda olmayı seven birisi haline geldim inan o eski utangaçlığımdan eser kalmadı
demem o ki klişe laflar olacak ama biraz aktivitelere katıl evde oturmakla bir yere varamazsın kardeşim :)

Turkce hocasi olmazda, sen hic piskologa gittin mi ?

gıttım * ,* asık olduğum vardı ama dedıgım gıbı sonra soğudum sımdıde pek asık olamıorum ole bırı yok *---*

ne bılım ınsanlardan bellı bır sure soguorsun davransları fılan asık deıl nefret bıle edıorsun bıde sosyal alanı tanıma mekan tanımada zorluk cekıorum kac senedır ankaradayım 2-3 yer zor bılıorum :(

Ben de bakamıyorum..
göz teması kurunca, gözlerim sulanıyor.. hassas biraz.
Yani romantik bakışmalar bana göre değil.... cok duygulandığımı sanıyorlar.. geberircesine aşığım sanıyorlar...

Bu bende de var tanıdık kişiler olunca sorun yok da bi tık yabancılaşsın utanıyormuyum asosyallik mi nedir oluyor

ben de dans kursu olan bir arkadaşımın yanına gidip tango dersi almak istemiştim, gözlerime bak dediğinde ilk önce baktım sonra kendimi şaşı hissediyorum oradan da öyle gözüküyor mu diyerek gülme krizine girmiştim... artvin halk oyunlarına atmışlardı beni.
ben birinin gözüne bakınca kesin şaşı duruyorum diye düşünüp gülmekten bakamıyorum yani yalnız değilsiniz....
bazen de anna hanım gibi sulanıyor, duygulanıyorum sanıyorlar...

nedense bırıyle konuşurken onun gözlerine bakamıorum yere bakıorum dıkkatımı toplayamıorum bırıyle konuşmayı zar zor basarıorum ne bılım dıer ınsanlar yanlış anlarlar yere bakınca takmadııgmı zannederler dıye dusunuorum :/ sesımı yukseltemıorum dışarı ortamda evde gur ama dışarıda pek deıl ne bılım
Aldığım bir eğitimde gözünün içine bakamiyirsaniz eğer çene altı bölgesine doğru bakabilirsiniz demişlerdi . Gözüne bakmayla aynı hissiyati yaratiyormus karşı tarafta . Tavsiye sadece

çenesine bakın yada sol gözüne bakarak konuşun sorun çözülür

Karsimizdaki ile göz temasi kurabilmemizin süresi öz algilamayla alakali bir problem, yani mesele bir cift gozden ziyade kendimizi nasil algiladigimizla.
Baska bir benlik, "algilayan" tarafindan gözlerinin odak noktasi oldugunu bilmek bilişsel kontrollerimizi devre disi birakiyor. Ornegin karsimizdaki kisi gecen seneki baloda giydiginiz kiyafetin rengini soruyorsa hatirlamak icin goz temasini kesip sol yukariya bakmak durumunda kalirsiniz veyahut filin sesini hayal ederken sag yana. Goz temasina devam ederken hayal kurmaniz, hatirlamaniz mumkun degildir.
Belki de zihinsel kontrol rezervlerimizin bu kadar kontrol disi kaldigini bilmek, icsel olarak ciplaklik hissine sebebiyet veriyordur.
Ozguven problemi yasayan insanlarin daha fazla goz kacirmasi tesaduf degil.

Geri