İnsanların gözlerinin içine bakamıyorum

Konu sahibi son olarak 4490 gün önce görüldü
nedense bırıyle konuşurken onun gözlerine bakamıorum yere bakıorum dıkkatımı toplayamıorum bırıyle konuşmayı zar zor basarıorum ne bılım dıer ınsanlar yanlış anlarlar yere bakınca takmadııgmı zannederler dıye dusunuorum :/ sesımı yukseltemıorum dışarı ortamda evde gur ama dışarıda pek deıl ne bılım

18 *--* bu sorun hep var ama bırıyle konusurken göz temasından kaçınmak ses yükseltememe dısarıda

Kendi fikirlerimi söylüyorum kardeşim. Benim bir arkadaşımın kardeşide senin anlattığın gibi, aslan gibi cocuk ama bir tedirginliği oluyor. Bunuda ben sosyal yaşantılarınıza bağlıyorum çok fazla evde pcde oyun oynayarak asosyal olmanıza bağlıyorum. Bu yüzden gerçek hayatta arkadaşların fazla olmuyor ve nasıl davranacağın hakkında hiç bir fikrin olmuyor. Zamanla atlatırsın okulunu bitirdikten sonra iş hayatına gelene kadar atlatacağına inanıyorum. Yeterki o durumunu takıntı haline getirme .

bakmaktan korkma gözler görmek için yaratılmış sen o gözlerle istediğini göremiyorsan ne işe yarar ki çekingenlikte bir yere kadar kimse yanlış anlamaz kız olsa kız içinden ''aa benden hpşlanıyor galiba '' deyip havalara girer bir erkek olsa ''ne bakıyon lan olum'' gibi basit kelimeleri kullanır atar yapar yani bişey olmaz bak sen bak :)

Aynn pc basinda cok zaman geciriyorm duzeltmeye caliscam

Psikiyatride sosyal fobi olarak değerlendiriliyor bahsettikleriniz.

Bir psikiyatriste gitmenizi öneriyorum.

Alternatif yol olarak kendinize telkin verebilirsiniz.

Dr.David Burns ; ''İyi Hissetmek'' okuyun.Okuma terapisi gibi birşeydir faydalı olacağına inanıyorum.

tsk edıorum ama yavaş yavaş halletmeye başladım bugun adımı attım konuşurken bırının gozlerıne bakarak konusuorum artık :D ayıp bısey deıl zaten ole olmalı bırıyle konuşurken goz kaçırmak ayıp olur :D

hım okucam tskler (: yavaştan halletmeye başladım (: :D hayata baglıor (:

hım okucam tskler (: yavaştan halletmeye başladım (: :D hayata baglıor (:

Nickini değiştirerekte başlayabilirsin.Hayatındaki her obje sana olumlu yada olumsuz muhakkak bir mana katar.Sana negatif enerji sunan obje ve sujeleri görme.Hayatından çıkar. (:

haklısın bro ama nedense depresıflıgı sevıorum :D neselıyım ama depresıfımde dershanede :D

Kaygı probleminin altında depresif olman yatıyor.Bir yol seçmelisin.

Hic sevgilin oldu mu ?
pek olmadı zaten pek anlasamıorum nasıl mutlu edebılıırmkı dıye soruorum asık olsam bıle bırıne .bıde nasıl davrancagımıda bılıorum toplum fobısı varda toplum ıcıne çıkamamak bısey olcak gıbı oluorum

herşey bir yana açıkça fikrimi belirteyim imzanıza dikkat ettim de silah ve kan var. Derdinizi okudum gozlere bakamamaktan muzdaripsiniz tezat var burda bence
bunun sebebi utangaclık mı yoksa sıradan bır bakamama eylemı mı bılmıyorum fakat gerek nıck tercıhı gerek ımzanın verdıgı mesaj hafıf "sosyopat"lığa dogru gıdıyor gıbısınız bunu bır an once aşmalısınız derım nacizane...

Geri