İnsanları neden siyasi görüşlerine göre yargılarız?

Konu sahibi son olarak 148 gün önce görüldü
ee bir yerden başlamak lazım :) diye düşünüyolar galiba :)

Herkezin kendine göre görüşleri var ama terörü destekleyen ve terörü savunan siyasi kanllar ve partiler toplum tarafından dışlanmalı ve cezalı verilmelidir

Zihniyet hususu asıl belirleyici olandır. Siyasette bunu çok güzel barındırır.

Siyasi görüşlerine göre yargılamam ben.

Benim hic akp li bir arkadasim yok mesela.

Demek ki yargiliyorum.

Benim anam akpli. Nasıl yargılamalıyım?!?

insan 'neyiyle' kendini öne çıkarıyorsa onunla yargılanır.. modern dünyada kimsenin vakti yok kimsenin özüne inecek kadar..

Yargılamam, dinlerim. Farklı bakış açılarını dinlemek güzeldir

Cunku ideoloji sosyolojik bir olgudur, insanin dunyayi kavrama bicimidir.
Dunya gorusudur. Yargilamak demeyelim, tercih diyelim. Ben sol tandansli insanlarla anlasabiliyorum.
Onlarla iliski kurmayi tercih ediyorum,
bu muhafazakar, milliyetci, liberal, neo liberal-neo muhafazakar, fasist gruplari yargiladigim anlamina gelmiyor.
En azindan bireysel olarak karsilarina gecip yargilamiyorum.
Sadece iliskilerimi sinirlandiriyorum.
Ideolojiler onyargilari besler dogru, ama bilinen bir gercekte insana ait her degerlendirme ve anlama cabasi hep onyargi icerir, icerecektir aksi namumkun.

"Insanlar olgunlastikca,taraflara inanmayi birakirlar."

Virginia Woolf

Olgunlasmasini bekleyin.

çünkü insanları yargılamak isteyen her türlü yargılıyor. siyasetmiş cartmış curtmuş hikaye. “senin neden kaşının altında göz var da benim gözümün üstünde kaş var?” deyip tartışanlar var. ve ben dayatmalı tartışmaları sevmem. “benim düşündüğümü sen de düşüneceksin.” tarzı hiç hoşuma gitmez. benim yorumlamam bu kadar.

bugün de içimi döktüm çok şükür. şimdi gidip rahatça kitap okuyabilirim. :D

Ortam merakı dediğimiz şeyden dolayı herkes kendine bir görüş arıyor. Aynı görüşte olanlar birlikte ortam yapıyor. Sonra da benim ortamım şu konuda seninkinden iyi falan muhabbeti işte.

Ben dini ve siyaset konularında kimseyi yargılamam çünkü uçsuz bucaksız tartışmaya giren konulardan uzak dururum herkesin kendisine doğru sandığı bir yolu seçmiştir ,kimseyi yoldan çevirmek olmaz fikrimce.

Geri