İnsanları neden siyasi görüşlerine göre yargılarız?

Konu sahibi son olarak 148 gün önce görüldü
Hoş cevaplar bekliyorum.
Burda da tartışma çıkmaz umarım :p

Yoo ben yargılamam.
Sınırlarım vardır sadece.Terörü, terör örgütünü vs. destekleyen biriyle muhattap olmam tabii ki.Olunmamalı da

Ben siyaset yüzünden kimseyle tartışmam konusunu bile açmam öyle bir konu açılcağını sezdiğim an o ortamdan uzaklaşırım çünkü bu tür olaylar yüzünden bir çok arkadaşımı sildim, bunu yazmak için girdim iyi günler. :)

Çünkü Türkiye'de siyasi görüş , insanların kişiliğini anlama konusunda gayet yardımcı bir etken.

insanları yargılamak için siyasi görüşten daha mantıklı bi sebep düşünemiyorum :D

Bağnaz, olumlu alternatif fikir ve görüşlere kapalıysa insandışı önyargılarım olur evet.

Çünkü siyaset insanların giyimine, futboluna, inançlarına, ekonomik durumuna, özel ilişkilerine, hatta kaç çocuk doğuracağına, hamileyken sokağa çıkmasına kadar herşeye müdahale ediyor.

Kutuplaştırıldık hemde her yönden. Bu yüzden artık bizde insanları yargılarken siyasi görüşleride baz alıyoruz.

siyaset.jpg

Bölücülüğü çok severiz biz ülkecek çünkü..
Akp Chp
Alevi sünni
Kürt Türk
Fenerlisi Trabzonlusu
Anadolulusu İstanbullusu
kapalısı açıgı

oysaki olması gereken sadece insanları iyi yada kötü olarak ayırmak.
Bunu becerebildiğimiz zaman gerçekten insan olacağız.

Karakterler gizlidir bu ülkede..
Kimse kişiliğinin arkasında durup farklılıklarını sunmaz..
Ondandır çok güvendiklerimizden hep tekme yiyişlerimizde ..
Siyasi profilimizi de ortaya sunmaya hevesliyiz ..
Arkasında durmaya, ona bürünmeye, fanatizme sürüklenmeye ..

Kişisel olarak konuşacağım :

Her türlü siyasi fikre, görüşe edebi ve üsturubu ile savunulduğu müddetçe tahammül edebilen biriyim. Bu yüzden herhangi bir önyargım, ya da yargım yoktur siyasi ideolojisine göre insanların

Ama

Bir insanın savunduğu şeyler, savunurken takındığı üslup vesaire muhakkak ki kişinin ahlak yapısını, zeka seviyesini gösterir. Bundan mütevellit kişinin görüşleri, görüşlerinden de öte görüşlerini savunmadakı bağnazlığı o kişiler hakkında bizlere muhakkak ki fikir sağlar. Benim bu forumdan özellikle tanıdığım abim kadar sevdiğim milliyetçi ya da muhafazakar insanlar var.

Özet : Fikirler bize o kişi hakkında fikir verir lakin yargı oluşturmada fikirden çok fikre yönelik kişinin üslubu ve bağnazlığına bakarım.

Ben taassubçuluk sebebiyledir, diye düşünüyorum

Çünkü kendilerinin doğru olduklarını sanarlar. Ön yargıları içerisinde asla kurtulmayan bir hastalıktır bu. Bu zamana kadar saygı duyduk ama hiç bir zaman saygı görmedik. Çünkü direk hakaret edip, pkk yandaşları diye boş söylemlerde bulundular. Neden? Çünkü sıkıştıkları zaman hakarete uğrayacak kadar karaktersiz insanlar çok bu Ülkede. Siyaset için bir birini silen arkadaşlar var. Bu tam bir kişiliksiz, karaktersizliktir. Bir de bilip bilmeden hakaret edip yorum yapanlar var. Tamamen bir kıyamet alametleri gibidirler. İsteyen istediğini savunur lakin hakaret edemez. Bunu kavrayamamış insanlarda çok maalesef.
Bir de algılama problemi var. Genelleme bir de. İşte bunları yaptıkları için hep cahil bir Ülke olarak kalınacaktır.

valla kimseyi yargılamak bana düşmez. Kendi görüşlerim düşüncelerim rengim var. Bunu kabullenir, kabullenmez orası ona kalmış :)

Çünkü siyaset insanların giyimine, futboluna, inançlarına, ekonomik durumuna, özel ilişkilerine, hatta kaç çocuk doğuracağına, hamileyken sokağa çıkmasına kadar herşeye müdahale ediyor.

Kutuplaştırıldık hemde her yönden. Bu yüzden artık bizde insanları yargılarken siyasi görüşleride baz alıyoruz.

Çok haklısınız.
İşte bu yüzden siyasetten nefret ederim.
Bilgi ile kuşanmamış ve birey olma özgürlüğünü bilinç bazında kazanmamış toplumlarda demokrasi yanlış siyasetin kuklalarını yaratıyor.Tabiri caizse cehaletin seçimi zulmün ve adaletsizliğin de nedeni.

Çünkü öyle yetiştirildik.. Biz hiç olayı irdelemedik. Küçük yaştan beri her sene bize Mustafa Kemal 1881'de doğdu. Anası...Babası... her sene bunu öğrendik. Hiç kimse bize dinimizi anlatmadı. Hep dua ezberletip sözlü yaptılar. Hep iklimleri işledik. Hiç kimse bize doğu şartlarını öğretmedi.

Biz ilkokulda hep arka sırada oturan yoksul çocukları dışladık.. Özrü olanları, tembelleri, pisleri, şivesi olanlarla hep dalga geçtik. Çünkü kimse bize birliği öğretmedi. Kimse Allah'tan üstün değildir.. O yarattıysa en az kendin kadar saygı duymalısın demedi. Biz böyle büyüdük.

İnşallah ilerki nesiller birşeylerin farkında olarak, bilinçli yetişirler. En azından ben kendi evladıma bu bilinci yaşatacağım.

Aslında asıl sebep ,bozuk bir sistem üzerinde kurulu olan bir düzen içinde bulunmaktır.

Beşeri sistemde insanlar arasında farklılık ve üstünlük( zengin-fakir,siyasi-normal vatandaş,iktidar-tabii,vs..) vardır.Aradaki beğenmemezlik,çekişme,kavga hepsi bu sebeple değilmidir?

Sen falan partidensin,ben falan..
Siz yanlışsinız,biz doğru.
Vs..

Halbuki eşitliğin olduğu yerde,bu çekişme ve üstünlüğün yeri yoktur,olmaması lazım.Bütün bunlar SİSTEMİN yanlış ,hatakar ve eksikliklerini gösterir.İster istemez hepimiz bu sistemin bir parçasıyız.Ve istemesekte bu kavganın içinde yer alıyoruz işte..

Ben durumu böyle değerlendiriyorum.

Önce bunun bir sakıncası olmadığını anlamak lazım. Yani işin içinde saygısızlık yoksa; siyasi görüşü, karşınızdaki insanı değerlendirmede gayet iyi bir ölçüttür.

İsveç'te yaşıyor olsaydım durum daha farklı olabilirdi. Türkiye'de yaşıyoruz. Siyaset tamamen hayatımıza entegre edilmiş durumda. Bu ülkenin insanları zaten fazlasıyla politik. Yani siyasetle hiç alakası olmayan bir konunun bile siyasete çekildiğini, en alakasız ortamlarda siyaset tartışmalarının alevlendiğini gördü bu gözler.

İnsanlar birbirlerini siyasi görüşlerine göre yargıladığı için bu ülkenin halkı ayrışmadı; bu ülkenin halkı ayrıştırıldığı için insanlar birbirlerini siyasi görüşlerine göre yargılar hale geldi.

Her gün bir insanın nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlayabileceğimiz kritik olaylar yaşıyoruz. Yakın zamandan bir örnek; Ankara katliamı. Bu facia için "keşke hepsini tarasalardı." diyen adamı neye göre yargılayabilirim ki? Böyle şeref yoksunu bir bünyenin nasıl biri olduğunu anlamam için müziğe olan ilgisine, hayvan severliğine falan bakmama gerek var mı? Yok. Çünkü bu adam bir leş. Direkt geçiniz.

Bugün de bir insanı daha siyasi görüşüne göre yargıladım, çok şükür.

Geri