İnsanlar Neden Mutsuz dur?

Konu sahibi son olarak 639 gün önce görüldü
Kişinin hayattaki rolleri birbiriyle çatışırsa kişi mutsuz olur.. Düşündükleri ile gerçekleri çatışırsa da mutsuz olur.. Aslında mutsuzluğun sebebi çoktur... Bazen vicdan rahatlığı bile mutsuzluk sebebi olabilir..

Bazılarının doğasında var, bizimse kader...

İki gündür elektrik yok, su yok trafo patlıyor.
Böyle bir durumda neden mutlu olayım keriz miyim...

Sesleniş mi bu?

İnsanlar neden mutsuz, dur!

Kıpraşma, ay rahat bırak kendini...

Ay nerelere geldi konu.

Ben şu an ayrımcılığa uğrayan ve örselenen 'dur' yüzünden mutsuzlaşım ve hüzümselleşim yaşadım.

https://www.youtube.com/watch?v=Jq1UxX8fzdI

Bugün sohbet ettigim biri,
mutluluk sahip olunduğunda yok olan bir şeydir. insan, onun gölgesinde yaşamalı ki ne ondan uzak olunsun, ne de ona sahip olarak onun ölmesine sebebiyet versin
dedi.
Insanin, mutluluga ulasabilirliginde mutsuzlugu aracsallastirarak bi yandan mutsuzlugu suni de kiliyordu.
Fikirleri kafama uymadi.
Ama hep ayni argumanlari duydugumuz su gunlerde farkliligi iyiydi.
Modern sistemin getirdigi mutluluk anlayisi:
schadenfreude.
mutsuzluk isten degil.
yabancilasma isten degil.
neden turedi varolusculuk, nihilizm?
hangi ekonomik sureclerde?
tesaduf degil.

Herkesin mutlu olduğu bir dünya olmaz ki... Birinin mutluluğu elbet birinin hüznü olur.
Bundan dolayı mutluluk ya da mutsuzluk bir yaşam biçimi değildir, yaşamanın gereğidir.

Nereye bakarsak, neyi ararsak onu görürüz.
Var olana odaklanırsak varlığı, olmayana odaklanırsak yokluğu, aslında hangisine bakmayı öğrenmişsek onu görürüz.
(Insan halleri.) (:

tamam sıra bana geldi..

mutsuzluğun nihayi sebebi çabuk tüketip hızlı eritmek. parasızlık, açlık, savaş, sekssizlik, ve iç güdüsel bencillik.

zaten 2 milf kadının avm önünde sigara içerken dediği gibi daimi mutluluk diye birşey yok. mutlu anlar var.
meme'ye erişimi olan bir erkek mutsuz oluyorsa, artık amel defterinin kapanma zamanı gelmiştir.

mutluyum çünkü saatlerce köpüşle oynadım, çünkü köpüşümüz var : dd

Şükretmeyi bilmeyen insan nasil mutlu olabilir ki? Belki çok mutlusunuzdur da bundan haberiniz yoktur.

Ben kışın güneşli havada, yazın serin esen rüzgard hep mutluyum. Bir de Deniz eksik olmamalı.

Geri