insanlar neden hep fazlasını ister?

Konu sahibi son olarak 2623 gün önce görüldü
Alışkanlıklarımız haline getiriyoruz herşeyi.... Aslında fazla istemek budur... alışkanlık olmasa vazgeçmek oluşucaktır fakat fazlasına yükleniyoruz.. Ornek vereyim, bir insan günde 5 kişiyi öldürüyor ve dahada fazlasını yapmak istiyor... İşte mesele burda adamı öldürmesi değildir, yaptığı davranışın alışkanlık olmasından dolayı yapmasıdır... Alışkanlığı olan insanın ruhsal ve vicdanen problemleri oldugu kanıtlanmıştır... Umarım bu problem insanoğlunun içinden en kısa sürede çekip gider.. herkese yeticek kadar alışkanlıklar oluşur.

Şükretmeyi bilsek fazlasını istemeyiz ama nerde :)

İnsan geçmişini özlemle anar , geleceğine ümitle bakar ama yaşadığı andan hep şikayet eder daha iyisini dolayısıyla daha fazlasını ister.

İnsanoğlu hep fazlasını isder doyumsuzdur. Bişeyi elde etmek için sadece bu olsun yeter der ama nefisleri öyle demez. Elde ettikten sonra buda olsa hiç fena olmaz der. İnsanlarda bi aç gözlülük var hep. ahh şu nefislerini bi idare bi kontrol altına alsalar ...

İnsanoğlu hep fazlasını isder doyumsuzdur. Bişeyi elde etmek için sadece bu olsun yeter der ama nefisleri öyle demez. Elde ettikten sonra buda olsa hiç fena olmaz der. İnsanlarda bi aç gözlülük var hep. ahh şu nefislerini bi idare bi kontrol altına alsalar ...

Rap rap rap verdim :)

Birgün bir adam oturup hüzüne gark olmuş.

Bütün canlılar toplanıp ona şöyle demişler,

- Seni böyle hüzünlü görmek bizim hoşumuza gitmiyor ne istiyorsan onu getireceğiz.

Adam: İyi görmek istiyorum dedi

- Şahin: Benim yeteneğimi alabilirsin dedi.

Adam: Güçlü olmak istiyorum dedi

Jaguar: En az benim kadar güçlü olacaksın.

Daha sonra adam dünyanın gizemlerini öğrenmek istiyorum dedi.

Yılan: Sana tüm gizemleri göstereceğim dedi.

Ve bu böyle devam etmiş.

Adam onların verebileceği tüm hediyere sahip olduktan sonra oradan uzaklaşmış.

Başkuş diğer canlılara şunu demiş; adam artık herşeyi biliyor ve bir çok şeyi yapabilecek

Geyik: Adam artık herşeye sahip herşey onun iradesinde ve şimdi hüznü son bulacaktır.

Akbaba hayır dedi ! Adamın içinde bir siyah nokta gördüm .

Asla doyuramayacağı kadar derin bir delik dedi. ve bu onu hüzünlü olmaya ve istemeye yöneltmektedir.

almaya ve toplamaya devam edecektir.

Taki bir gün dünya şunu diyene kadar; Tükendim sana verecek birşeyim kalmadı.

İri gözlü oldugum için doyurmak zor oluyor :ddddd

Geri