insanlar neden evlenir?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Bence insanlar neden evlenmezler diye sormak lazım :p

Serhat bu işte bi terslik yok mu?:p
Tam tersi olmaliyken..
Seks için evliliği zorunlu haline getirmis insanoglu

Sayın maria neden evlilikte hep cinselliğe bakıyorsun anlam veremedim...:)

Evlilerin düzenli bir cinsel hayatı olduğunu sanmayın. Sürekli gece gündüz akıllarında seks yok.

Evlilikte tek düşündüğünüz cinsellik mi?

Harun abinin de dediği gibi, evlilik içgüdüsel olabilir. Ya da senin dediğin gibi toplumun dayatması olabilir.

Ama önemli ve en harika kısmı evlat kısmıdır...

Bir evlat sahibi olmak hiç bir şeye benzemez. Aldığın cep telefonuna, bilgisayara, arabaya yada eve benzemez. Bunların hepsinde sıkılır ve bir süre sonra değiştirirsin. Değerleri bellidir. Ama kuracağın bir yuva ve çocuklar paha biçilemez.

Burada ki herkese açık açık söylüyorum. Bir gün evlenmediğinize yada geç evlendiğinize pişman olacaksınız.

Hatta size bir olay anlatmak istiyorum ama şuan fazla vaktim yok. Akşam yada müsait olduğum bir zaman yazarım inşallah.

Evlilik için en güzel nedeni sana gösterreyim mi?

1507008_10201382196428482_1179575537_n.jpg

Bu hayatınızdaki hiç bir şeye benzemeyecek. Size %100 garanti veriyorum....:)

Sizce insanlar neden evleniyor?
Ben içinde bulunduğumuz yüzyıl da evlilik kurumunun biteceğini düşünüyorum onu biz göremeyecegiz o kesin.
Çocuğu bi kenara koyalim, evliliğin verebileceği belki de tek şey :kolay seks.

Olaya bakmam gereken açıdan yani İslami açıdan bakacağım ..
İslâm’da evliliğin en başta gelen gâyesi, îmânlı bir neslin yetiştirilmesi ve İslâm ümmetinin sayısının çoğaltılmasıdır. Bu hususda Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: “Evlenin ve çoğalın! Çünkü ben (kıyâmet gününde) diğer ümmetlere karşı sizin (çokluğunuzla) iftihar edeceğim!” buyurmuşlardır.

Peygamber (s.a.v.) Efendimiz, evliliğin gözü haramdan koruduğuna ve namuslu yaşamaya vesile olduğuna işaretle şöyle buyurur:
Ey gençler topluluğu! İçinizden kimin evlenmeye gücü yeterse evlensin! Çünkü bu, gözü (haramdan) koruyan, namuslu kalmaya yardımcı olan çaredir. Kimin de evlenmeye gücü yetmezse, (farz oruçlarından başka nafile) oruca (da) sarılsın. Çünkü o (oruç), kendisinin şehvetine ve nefsine hâkim olmasını sağlar.

Evlilikle kolay sex'in ne alakası var anlayamadım :dusun:
Düşüncesi sex olan neden evlenipte kendini tek bir kişiye bağlasın ?
Evlilik bir sözleşmedir. Öyle insanın aşkını sömürüpte elini sallaya sallaya gidebileceğin bir müessese değil.

çünkü nikahta keramet vardır.
- çok ciddiyim -

cunku devlet baba islemlerde zorluk cikarmasin, aman cocuga laf gelmesin, akrabalar garip karsilamasin.

cunku biriyle bir omur gecirecek kadar onu seviyorsan zaten bakisini degistirmez. evlensende fark etmez, evlilikte hayatinizi birlikte gecireceginize dair bir soz degil mi? sadece devlet icin resmilestirilmis gibi geliyor.ama gunumuzde yuklenen anlam, o "evlilik teklifi edecek" bekleyisi cok ayri tabii.mesela yuzuk taksak ama devlette gidip te bunu resmilestirmesek ne olur? o yuzuk sadece bir soz anlami tasisa, yine evlilikte ki gibi bazi gucluklere beraber gogus germe birlikte bir hayat gecirme gibi, yine evlilik olarak mi kategorilendirilir yoksa birlikte yasamak mi olur?

Bazı yorumlar garip geliyor bana nedense, evlenmesen ne olacak ? ne yani evlenmeyip herkes herkesten çocuk yapsın , sonra bazıları çocuk benden değil desin ortalık karışsın falan mı ? Nikah heryerde vardır sedece bzim ülkemizde değil. Evet dini açıdan gereklidir bu bizler için ilk şart, ama bunu ciddiye almayan insanlar içinde evlilik o işin ciddiyetini gösterir, sorumluluğunu bilirsin, düzenli bir hayatın olur, ha şimdi şu söylenebilir , kendini bilen insan imza atmadan da bu sorumlulukları bilir, kusura bakmayın bunu bilen kişi sayısı 100 kişiden 2 yi geçmez. İnsanoğlu böyledir çünkü , hepimiz böyleyiz, tembih edilmediği zaman , şart konmadığı zaman çabuk sıkılabiliriz, evli olmamanın verdiği rahatlık ve en ufak bir tartışmada çekip gidebilme düşüncesi insana yanlış şeyler yaptırır. Herkes cinsellik falan demiş , tabi evliliği bu gözle gören insanlar için çokda önemli gerekli bişey değildir evlilik , nasılsa artık herkes aşikar olarak birlikte yaşıyor sevgilisiyle, imzaya gerek yok o zaman.

Ama evlilik demek, benim hayatımın sonuna kadar yanımda olmasını istediğim insanla herşeyi paylaşmak demek , aynı çatı altında çocuklarımı büyütmek demek. Ve Benim dinimin emri demek , evlenirsem bu sebepler için evlenirim, Yani geri kalanlar vesaireler işte.

Bu konuyla ilgili geniş ve derin ve engin tecrübelerimi ve de sorunun cevabını

Niçin Evlilik?

-Mastor

adıyla çıkarttığım kitapta bulabilirsiniz. Kitabım tüm müzikhol ve balo salonlarında!​

@Maria Puder neden evlendiniz ? Gelin buraya ve bunun cevabını bize verin.

Geri