insanlar neden evlenir?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Sizce insanlar neden evleniyor?
Ben içinde bulunduğumuz yüzyıl da evlilik kurumunun biteceğini düşünüyorum onu biz göremeyecegiz o kesin.
Çocuğu bi kenara koyalim, evliliğin verebileceği belki de tek şey :kolay seks.

of maria :zuha: Çok şey derim de valla o kadar yorgunum ki.. Ama ben evliliği sırf çocuk için istiyorum. Yada ne bileyim sevdiğin adam ile aynı evde yaşamak.. Hem İslam için uygun hem kendimiz için. Evlilik şart. Aman ne bileyim ya of çok şey demek istediğimde böyle karmakarışık oluyorum nedense :zuha:

of maria :zuha: Çok şey derim de valla o kadar yorgunum ki.. Ama ben evliliği sırf çocuk için istiyorum. Yada ne bileyim sevdiğin adam ile aynı evde yaşamak.. Hem İslam için uygun hem kendimiz için. Evlilik şart. Aman ne bileyim ya of çok şey demek istediğimde böyle karmakarışık oluyorum nedense :zuha:

Çocuk için mi yani sadece?
Tamam tamam sormuyorum bisey

Aşk ve evlilik kimi çevreye göre s**i bedavaya getirme işidir. Kimi çevreye göre Allah'ın emridir. Kimi çevre çocuk için evlenir. Kimi çevre de evlenmeden bir erkek ve kadının birlikte olmasına hoş bakmaz. Çeşitli sebeplerle evlenir insanlar.

aile akraba dost arkadaş sevişmelerinizi normal karşılasın, devletle ilgili olan işlerde resmi bir kayıt olsun diye. Gerekli mi? Evet, suistimali önlemek için ikinci dediğime paralel olarak gerekli

sadece sex değil olayın aslı bir insanın tüm hayatı boyunca tek başına yaşadığını düşününsenize , harika olurdu lam

neden evlenir konusuna gelmeden önce evlenirken niye düğün şart. Benim canımı sıkan bu.

can sıkıntısından evlenirler

mutlu huzurlu muhabbet'li bi aile yuva kurmak,
hayirli nesiller yeti$tirmek icin ^^

Bana göre tamamen gereksiz bu yüzden kaç delikanlı sevdiğinden ayrıldı acaba?:p

yok resmi olması gerekli ben birini seviyorsam ömrümü geçirmeyi kabul etmişsem resmi olsun ama düğüne gerek yok :D

diğer türlü insan doyumsuz olur du yav.

yok resmi olması gerekli ben birini seviyorsam ömrümü geçirmeyi kabul etmişsem resmi olsun ama düğüne gerek yok :D

diğer türlü insan doyumsuz olur du yav.

O halde sevgi aşk sadakat kavramları evlilikle bahane edilmiş kavramlar mi?

Yalnızlık zor.
Birlikte yaşam evlilik olmadan ister istemez insan fıtratını bozar.

Yalnızlık zor.
Birlikte yaşam evlilik olmadan ister istemez insan fıtratını bozar.

En başta böyle öğretildi onun için böyle bence.

Toplumsal yapı degistikce evliliğe yüklenen anlam ve bakış açısı da değişti. Şu an ki hali mesela bana hiç samimi gelmiyor

yani aşk sevgi sadakat hepsi mevcut ama evliliğe gerek yok mu diyorsun.

Insan in duyguları da fikirleri de değişkendir yunus sende bilirsin. O yüzden sen karar ver kavramları istediğimiz gibi esnettigimizde anlamları değişmiyor. Kendimizi kandiriyoriz o kadar.

Evlenmek artık çok gereksiz geliyor gözüme

Anneanneler ısrar ettiği için olabilir :D :D :D

Geri