insanlar neden evlenir?

M
  • Kullanıcı Maria puder
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
Insan in duyguları da fikirleri de değişkendir yunus sende bilirsin. O yüzden sen karar ver kavramları istediğimiz gibi esnettigimizde anlamları değişmiyor. Kendimizi kandiriyoriz o kadar.

nevvet ama evlilikte bir ciddiyet mevzusu. Diğer türlü olsaydı aldatmalar vs çok fazla olur ve çokta normal olurdu. zaten gidişat yine öyle de işte (:

bir bağlılık diyelim bi anlaşma diyelim bi sözleşme diyelim bi ciddiyet diyelim.

Zina günahıyla muhattap olmamak için evlenilir.

Bu benim bakış açım tabi

bence evlilik; erkeklerin, kadınlar sabahları bedavaya patates kızartsın diye uydurduğu bi şey. düşünsenize lan, hiçbir karşılığı olmadan her sabah patates kızartıyolar. vallahi erekte oldum

mueddeb en onemli noktaya deginmis sanirim.
sahsen gunumuzde ( tamamen kendi inanc Ve yasam tarzim ile yorumluyorum ) cogu kavram serbestlestigi, serbest oldugu icin evet evlilige onem verilmiyor Hatta gereksiz goruluyor.
bir ciddiyet icerir evlilik, bi bag kurar. Yasak olan seylerin yasakligini kaldirir. Iliskilerden farki var diye dusunuyorum, iliskiler gittigi yere kadar mantigi ile yasanir , ama evlilik omur boyu. Bence birseyi saf temiz Ve omur boyu yasamak isteyenlerin tercihidir evlilik.

durun leyn aklima bi sey geldi farahin yazisini gorunce;
'Evlilik gunumuzde iki haftada biten a$k'larin aksine, bir omur suren ebedi sevgi'nin, saygi'nin muhabbet'in sembolu'dur'
bunu derim ben :D

Bir makaleden yola çıkarak bir arkadaşla tartışmıştık bunu çok haklı bulmuştum.

Kritik cümle : İçgüdü

Evlilik ve evleneceğin kişiyi seçmek tamamen neslini devam ettirme içgüdüsüne dayanıyor. İnsanoğlu doğal olarak neslini devam ettirmek istiyor ve bunun neticesinde evlilik kurumuna başvuruyor.

Erkeklerin genel olarak beğendiği kadınlar büyük göğüslü, geniş kalçalı kadınlar olur misal? Bunun içgüdüsel olarak nedeni ; ileride çocuğumu daha rahat doğurur, daha rahat emzirir fikri. Ve bu beğeniyı oluşturan etken esasen zihnimizdeki bu içgüdümüz.

Kadınlar için de aynısı geçerli ; Kaslı, heybetli erkekler beğenilir genel olarak. İleride ailemizi daha rahat korur, çekip çevirir içgüdüsüyle kaslı olan erkekler cazip geliyor, kasları değil.

Bir de bir üçüncü ve diğer tüm durumları manipüle eden bir şey var ki o da karşındakinin zeki olması. Bu da yine tamamen içgüdüsel olarak ileride doğacak çocuğun - ki biliyorsunuz zekanın büyük bir kısmı kalıtsaldır.- zeki olmasını istemekle alakalı.

Her şeyi çocuk ve aileye bağlamış olmak ne kadar ilginç gelse de bu fikirler üzerine düşününce ilginçliği daha da arttı gözümde ve bir de bu açıdan bakmanızı istedim.

Neslini devam ettirmek güdusu hayvanlarda olur aslında.
Insan a sonra dan asılamıstir bence.

Neslini devam ettirmek güdusu hayvanlarda olur aslında.
Insan a sonra dan asılamıstir bence.

İşte bence orda da şöyle bir ayrım var. Hayvanlardaki çiftleşme güdüsü, hayvan neslini devam ettirme güdüsünden ziyade çiftleşme güdüsüyle hareket ediyor. Insan ise neslini devam ettirmek güdüsüyle.

İşte bence orda da şöyle bir ayrım var. Hayvanlardaki çiftleşme güdüsü, hayvan neslini devam ettirme güdüsünden ziyade çiftleşme güdüsüyle hareket ediyor. Insan ise neslini devam ettirmek güdüsüyle.

Serhat bu işte bi terslik yok mu?:p
Tam tersi olmaliyken..
Seks için evliliği zorunlu haline getirmis insanoglu

Geri