İnsanlar Arasındaki Düşünce Farklılıkları Nasıl Ortaya Çıkmaktadır

Konu sahibi son olarak 675 gün önce görüldü

tam bir Araf !

ben bu algıyı geliştirmek için çok eşy feda etmeli insan ben ettim bu fedakarlığı yapamadıkları için insanlar hayal kırıklığı nedir öğrenirler ama bende bu yok :)

Aldous huxley - algı kapıları kitabı geldi aklıma

Düşünceleri geliştirmek için evvela içgüdülerin davranışları kontrol etmesini önlemek lazım.
Hayvanı dürtuleri ile hareket eden sürüyle insan var .

Superego dan önce evvela doğru yerde doğru soruları sormak lazım bence..
süperego daha çok toplumsal normlarla şekillenir..
Orda bi sürü ye uyma ezber var.
aslında düşünceyi şekillendirirken çevresel faktörlerin ağır basması tek düze düşünceyi daha çok ortaya çıkarabilir.
On yargıları had safhada olduğu insan tipleri.
Bahsettigim algı şeyi aslında tamamen kişisel içsel bi durum sanırım.

Superego dan önce evvela doğru yerde doğru soruları sormak lazım bence..
süperego daha çok toplumsal normlarla şekillenir..
Orda bi sürü ye uyma ezber var.
aslında düşünceyi şekillendirirken çevresel faktörlerin ağır basması tek düze düşünceyi daha çok ortaya çıkarabilir.
On yargıları had safhada olduğu insan tipleri.
Bahsettigim algı şeyi aslında tamamen kişisel içsel bi durum sanırım.

biz hangi dünyadan geldikte böyleyiz bu insanlar gibi olmak çok kötü ya :D

algı tamamen içseldir evet tabi içsele yönelmekte ayrı bir sanat işidir diyebilirim

Mesela kişisel ahlak
Disiplin
Kurallar
Aslında farklı düşünceyi daha çok torpuleyebilir.

Oscar Wilde nin dediği gibi ; "ne zaman çoğunluk benimle aynı fikride olsa o kadar yanıldığımi düşünürüm "

minvalinde bir sözü vardı şimdi tam hatırlamıyorum bunu ilk okuduğumda 12 yaşlarda çok anlamsız gelmişti ama su an bunu çok iyi idrak edebiliyorum.

biz hangi dünyadan geldikte böyleyiz bu insanlar gibi olmak çok kötü ya :D

algı tamamen içseldir evet tabi içsele yönelmekte ayrı bir sanat işidir diyebilirim

Senin içinde ki bam teline dokunan ne oldu bi düşün istersen: ))

benim içsel yolculuğum çok uzak değildi. Sanırım bi 4 yıl öncesine dayanıyor. Okuduğum bir kitap hemen adını söyleyeyim; jack London -Martin eden
zira o kitap bam telime dokunmustur çünkü mutluluk üstüne düşünmekten o anın tadını almayi basaramayan biriyim ne yazık ki: )

Mesela kişisel ahlak
Disiplin
Kurallar
Aslında farklı düşünceyi daha çok torpuleyebilir.

Oscar Wilde nin dediği gibi ; "ne zaman çoğunluk benimle aynı fikride olsa o kadar yanıldığımi düşünürüm "

minvalinde bir sözü vardı şimdi tam hatırlamıyorum bunu ilk okuduğumda 12 yaşlarda çok anlamsız gelmişti ama su an bunu çok iyi idrak edebiliyorum.

o çoğunluktan nefret ederim ya yani kişi bazı şeyleri deenyerek öğrenme yolunu deneyebiliyorsa çevresel olarak bir disipline çok tabi değilse o kişi idrak edebilemeyi daha çok idrak edebiliyor kendi bu işi sonucunda buluyor ve bu çevresel yapılara sahip olamayanlar sürüden biri oluyor sadece dediğin gibi herşey ezbere ikimizde böyle değiliz tabi :)

o çoğunluktan nefret ederim ya yani kişi bazı şeyleri deenyerek öğrenme yolunu deneyebiliyorsa çevresel olarak bir disipline çok tabi değilse o kişi idrak edebilemeyi daha çok idrak edebiliyor kendi bu işi sonucunda buluyor ve bu çevresel yapılara sahip olamayanlar sürüden biri oluyor sadece dediğin gibi herşey ezbere ikimizde böyle değiliz tabi :)

Kendi yolunu tutan bi düşüncesi duruşu olan insan olmak zor ama düşündüğü gibi yaşayabilen insanlara kesinlikle aşırı saygı duyuyorum. Kimi zaman kısıtlı olduğumu düşünüyorum bu konu da ve o zaman az gelişmiş toplumda olduğumu farkında olduğum an kendimi mutsuz hissediyorum.

Bir kadının kadın gibi olmasına karar veren namuslu ya da fahişe etiketi nin pek kolay yapistirildigi ya da bi erkeğin sapık olarak pat diye etiketlendigi toplumlarda hele hiç kolay değil.
Çoğunluk yutuyor her zaman.
O ezici üstünlüklerini marifet sanıyorlar.
Duyduklarını kafalarına kurarak oluşturulan algıya inaniyorlar : )

(Kişi burada birazda toplumsal eleştiri de yapar ve konudan kacar) p

Kendi yolunu tutan bi düşüncesi duruşu olan insan olmak zor ama düşündüğü gibi yaşayabilen insanlara kesinlikle aşırı saygı duyuyorum. Kimi zaman kısıtlı olduğumu düşünüyorum bu konu da ve o zaman az gelişmiş toplumda olduğumu farkında olduğum an kendimi mutsuz hissediyorum.

Bir kadının kadın gibi olmasına karar veren namuslu ya da fahişe etiketi nin pek kolay yapistirildigi ya da bi erkeğin sapık olarak pat diye etiketlendigi toplumlarda hele hiç kolay değil.
Çoğunluk yutuyor her zaman.
O ezici üstünlüklerini marifet sanıyorlar.
Duyduklarını kafalarına kurarak oluşturulan algıya inaniyorlar : )

(Kişi burada birazda toplumsal eleştiri de yapar ve konudan kacar) p

bu düşüncelere saygı duymamak mümkün değil hep diyorum bazı yollarımız ayrı ama saygım fazlasıyla çok sana :)

Geri