İnsanlar Arasındaki Düşünce Farklılıkları Nasıl Ortaya Çıkmaktadır

Konu sahibi son olarak 672 gün önce görüldü
Her insan farklı özelliklere sahiptir. Kimi insanlar heyecanlı, kimileri ise çok meraklıdırlar. Bilgiye düşkün, meraklı kişiler birçok şeyi öğrenmek isterler. Bunun için çok kitap okur, araştırma ve inceleme yaparlar. Bazı insanlar ise her şeyi olduğu gibi kabul ederler. Öğrenmeye, sorgulamaya istekli değildirler. Bazı insanlar da duygusaldırlar. Öğrendikleri, duydukları veya yaşadıkları olaydan kolayca etkilenirler. Böylesi kişilerin şefkat, merhamet duyguları daha yoğundur. Kimi insanlar da kuralcı ve akılcıdırlar, olayları değerlendirirken duygularını değil, akıl ve mantıklarını ön planda tutarlar. İşte insanların kişilik yapılarından kaynaklanan bu gibi duygusal özellikleri ,onların olaylara bakış açılarına ve din anlayışlarına da yansır.

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde insanlar topluluklar hâlinde yaşamışlardır. Duygularını, düşüncelerini, sahip oldukları maddi ve manevi imkânları birbirleriyle paylaşmışlardır. Ancak toplumsal hayat sürekli değişmekte ve gelişmektedir. Buna paralel olarak insanların ihtiyaçları, beklentileri, yaşama biçimleri ve günlük hayatta karşılaştığı sorunlar da değişmektedir. Bu değişim, onların dünyaya bakışlarını, yaşama biçimlerini ve olayları değerlendirmelerini de etkilemektedir. Aynı durum dinî metinlerin anlaşılıp yorumlanması için de söz konusudur. Çünkü İslam âlimleri ortaya çıkan sorunları ve çağın ihtiyaçlarını dikkate alarak ayet ve hadisleri her dönemde yeniden yorumlamaktadırlar. Bütün bunlardan da anlaşılacağı gibi toplumsal değişme ve gelişmeler din anlayışını da etkilemektedir.

Yaşam biçimi düşünceleri de etkilediği için olabilir mi?

her insanın yolu farklıdır bazıları çok sorgular bazıları elnidekiyle yetinir ve kabul eder buna göre bir hayat biçimi oluşur ve seçtikleri yolda her zaman gelişirler hayattaki takıldığımız taşlar sayesinde de daha savaşçı oluruz yada daha sakinleşiriz

her insanın yolu farklıdır bazıları çok sorgular bazıları elnidekiyle yetinir ve kabul eder buna göre bir hayat biçimi oluşur ve seçtikleri yolda her zaman gelişirler hayattaki takıldığımız taşlar sayesinde de daha savaşçı oluruz yada daha sakinleşiriz

Varlıklı bir ailenin şımarık tek çocuğu olsaydın sanırım bunları dusunmezdin artık daha farklı ideallere odaklanmış biri olabilirdin: )

ay sonunu nasıl getireceğini düşünen biri için dünya nin var oluşu çok ta önemli olmasa gerek..

Varlıklı bir ailenin şımarık tek çocuğu olsaydın sanırım bunları dusunmezdin artık daha farklı ideallere odaklanmış biri olabilirdin: )

ay sonunu nasıl getireceğini düşünen biri için dünya nin var oluşu çok ta önemli olmasa gerek..

tabi zengin biri olsam sefa peşinde olurdum elbette ama ben halimden memnunum ama ay sonundan çok düşündüğüm başka şeyler var hayattan bile fazla düşündüğüm bir ideal beni sakinleştirmedi yaşadıklarım savaşçı yaptı :)

tabi zengin biri olsam sefa peşinde olurdum elbette ama ben halimden memnunum ama ay sonundan çok düşündüğüm başka şeyler var hayattan bile fazla düşündüğüm bir ideal beni sakinleştirmedi yaşadıklarım savaşçı yaptı :)

Iste bak bunu kastettim düşünceyi derinlestiren tetikleyici bir unsur olması gerektiğine inanırım her zaman .: )

dev bir yangının tek bir kıvılcıma ihtiyacı vardır değil mi? :)

Evet ama önemli olan bam telini bulmak aslında her gün bir sürü şey yaşıyoruz ama hepsini algilamak mümkün değil.
Öyle olsaydı sanırım intihar noktasına gelebilirdik bilinç bazen tehlikeli bir şey.

Herkesin düşünceleri farklı duyguları farklı yetiştiği ortama göre, görüp gezdiği yerlere, öğrendiği konulara göre değişiyor ama düşüncelerini olduğu gibi yansıtan kim var ?:rolleyes:

Evet ama önemli olan bam telini bulmak aslında her gün bir sürü şey yaşıyoruz ama hepsini algilamak mümkün değil.
Öyle olsaydı sanırım intihar noktasına gelebilirdik bilinç bazen tehlikeli bir şey.

tek farkım hayatı iyi izlemek algılar geliştikçe bir paradox gibi seni ayakta tutabiliyor düştüğünde nedenini bilmek yükseldiğinde nedenini bilmek sonsuz bir döngü nasıl yıkılmayacak gibi duruyorsa bizde öyle olabiliriz agılarımız iyiyse ama değilse çok tehlikeli katılıyorum

Münazara gibi konu çevre mi aile mi diye sündüre sündüre tartışılır. Ben farklılıkların kültürel çeşitliliği çok renkliliği sağladığı fikrindeyim fark iyidir ancak sabit fikirli olmayıp değişime açık olmak lazım.

Herkesin düşünceleri farklı duyguları farklı yetiştiği ortama göre, görüp gezdiği yerlere, öğrendiği konulara göre değişiyor ama düşüncelerini olduğu gibi yansıtan kim var ?:rolleyes:

en buyuk mesele o. kendı olabılen , dusuncelerıyle az.

bunu yapabildiğimden beri mutluyum bir çok garip isimler taksalarda ki bunlar iyi olmuyor çoğu zaman :)

deli derler , cins derler. derler herseyı yanı. kendın olabılıyorsan ve mutluysan dıger seyler onemsız ..
kendımı su an kısısel gelısım uzmanı gıbı hıssettım :kahkaha:

deli derler , cins derler. derler herseyı yanı. kendın olabılıyorsan ve mutluysan dıger seyler onemsız ..
kendımı su an kısısel gelısım uzmanı gıbı hıssettım :kahkaha:

daha beterlerinide diyorlar ahah :D

sayın uzmanım sen durumu biliyorsun işte :D

tek farkım hayatı iyi izlemek algılar geliştikçe bir paradox gibi seni ayakta tutabiliyor düştüğünde nedenini bilmek yükseldiğinde nedenini bilmek sonsuz bir döngü nasıl yıkılmayacak gibi duruyorsa bizde öyle olabiliriz agılarımız iyiyse ama değilse çok tehlikeli katılıyorum

Çemberin içinde olduğun zaman çoğu kez farkındalık azalıyor ben hep kendimde bunu gördüm.
Olayın ne kadar icindeysem ve yaşıyorsam gozlemleme yetimi kaybediyorum.

Dışında kalmak mümkün mü? Çok zor oda algı oyunu beynimizin oyunu. Düşünceyi değiştirmek geliştirmek bu noktadan sonra tamamen ezberide bozunca hayal kırıklığı da yaşatıyor aslında.. işin psikolojik boyutunu düşünelim birazda:) ben çok çabuk etkilenen biriyim belki de aklıma bu yönde geliyor : )

Çemberi içinde olduğun zaman çoğu kez farkındalık azalıyor ben hep kendimde bunu gördüm.
Olayın ne kadar icindeysem ve yaşıyorsam gozlemleme yetimi kaybediyorum.

Dışında kalmak mümkün mü? Çok zor oda algı oyunu beynimizin oyunu. Düşünceyi değiştirmek geliştirmek bu noktadan sonra tamamen ezbere bozunca hayal kırıklığı da yaşatıyor aslında işin psikolojik boyutunu düşünelim birazda:)

tam bir Araf !

bu algıyı geliştirmek için çok şey feda etmeli insan ben ettim bu fedakarlığı yapamadıkları için insanlar hayal kırıklığı nedir öğrenirler ama bende bu yok :)

Geri