İnsanın dış görünüşüne bakarak hüküm vermek doğru mu ?

Konu sahibi son olarak 1672 gün önce görüldü
Görselliğe dayalı değişen insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz .
edit: Bana tecrübe lazım görselliği alıp cebime koyamam eğer sarılmayacaksam .

Dış görünüşe bakarak şans verir sonrada bu dışın içe yansımasını görerek hüküm veririm.

Çok samimiyetsiz konular lan bunlar. Karmakarışık yani onu demek istiyorum.

İnsanlar birbirini tanımaktan okadar aciz ki. İç güzelliği keşfetme zahmetine kimse girmiyor.
Lafta herkes iç güzellik önemlidir der. Peki bunun için yeteri kadar sabırlı mısınız ?
Ve dış görünüş. Yani güzellik.
Kime göre neye göre güzellik ?
Karmaşık ve içinden çıkılamaz konular bunlar.

Söz de çoğumuz İnsan olsun der ama kalben görünüşe bakıp da yorumlanırlar.
Biraz gerçekçi olmakta fayda var.

Bakımlı olsun bakımlı.

ilk görsel ilgi çeker gerisi sonradan gelir

bu olayı en çok ben yaşadım ülkücülerden dayakmı yemedik 90 larda iron maiden kazağı yüzünden saç uzun diye yoldan geçen insanlardan aaa satanist yaftasımı yemedik tünel küpe yüzünden evladım kulağına ne oldu kazamı geçirdinimi duymadık yanlış tabiki

Asla doğru değil.Çoğu zaman yanıldığımız da daha iyi anlarız.Örneğin ben çok mesafeli ve sert görünürüm ama asla öyle değilimdir.İnsan yaş aldıkça bunu daha iyi kavrıyor.

Dış görünüşe önem veririm. Ancak hüküm vermem. Bir bayanın ayna karşısından kalkıp hazırlanıp aşağı inmesini yarım saate yakın bir süre bekliyorsam evet vereceğim tabi. Vaktimden yarım saat çaldığı için.

Niye sadece iç güzelliğiyle yetiniyim ki. Dışı güzel olanın içine bakarız içi de iyiyse tamamdır.

hüküm biraz ağır olur fakat giyimden ve gözlerinden anlayabilirsiniz karşınızdakini zor değil..

Hic vermem diyemeyecegim ama hukmumun tamamini etkilemez.

Dış görünümü önemserim ama dış görünümüne göre kimseyi yargılamam, kategorilendirmem. :)

Allah katında mühim olan takvadır. Görünüşte dilenci kılıklı biri, bir holding sahibinden mânevi derecede üstün olabilir. Dış görünüşle yadırgamak ve yargılamak son derece yanlış bir tutumdur.

Dış görünüşten ziyade yapıp ettikleri,sözlerindeki ölçü,niyeti benim için önemlidir.
Hangi marka giydiği,nasıl makyaj yaptığı,ne rollere büründüğü değil.
İnsanlık dış görünüşle anlaşılmaz aradığımız insanlıksa,yürekle alakalıdır.Samimiyeti belirleyen alçak gönüllülüktür.

Öyle insanlar tanıdım ki kendini görünüşüyle adam sayan ama duygu yoksulu,öyle insanlar da var ki güzelliğini özünden alan.Ruhu çiçek misalidir,çiçek sunmak istersiniz adeta.
Evinin nasıl olduğu,arabasının ne marka olduğu,yemeğe kaç kişiyi davet ettiği,kaç para kazandığı,kaşının gözünün,kirpiğinin,elinin,saçının vb ölçüsünü baz alanları zaten pazar taciri addederim.Dış görünüşleri için kendini onca güzelleştirmeye çalışanlar ruhlarını beslemiyor her zaman ya da vicdanlarını.

Çok sevdiğim sözü burda da yinelemek istiyorum:

''Her şeyi maddiyatta görenlerin akılları gözlerindedir.Göz ise maneviyatta kördür.''

Dışını beğenmediğimizin de içini dahi merak etmeyiz .
Bu nasıl oluyor peki ?
Farklı bir açıdan bakılmış olsada Bir video izlemiştim bununla ilgili bulursam eklerim .

Geri