İnsanın dış görünüşüne bakarak hüküm vermek doğru mu ?

Konu sahibi son olarak 1671 gün önce görüldü
Terziler kıyafeti kişinin üstüne göre diker,kumaşı ona uygun hale getirir. Halbuki toplum diktiği giysilere göre şekillendirir insanları..
Belkide bu yüzdendir provasız yaşam;
Ve mutlak giyilir.
Üstümüze otursa da oturmasa da..

Dış görünüş genel bir kavram. İnsanın aklına illa giyimi kuşamı gelmesin. Gelse bile bu da hüküm verilmek için az da olsa yeterli bence. Kıyafetine bakarak insanın tarzını anlamak mümkün, bundan onun karakteri de az çok belli olur diye düşünüyorum, istisnaları dışında. Kaldı ki dış görünüş, bakışları hareketleri falan da kapsar benim gözümde. Bir insanın da bakışlarından, hareketlerinden hatta gülüşünden bile nasıl biri olduğu az çok çözülebilir. Önyargıya da girebilir bu dediğim ama ben az da olsa bir fikir sahibi olabiliriz diyorum.

Ne cevap vermişim önceden .. Beğendim kendimi :)

İnsanın dış görünüşüne bakarak asla hüküm vermemeliyiz. Peki neden herkes görünüşe önem veriyor ?

Siz görünüşe önem verenlerden misiniz ?

Din, dış görünüşe önem vermiyor mu?
Ben veriyorum mesela, temizlik çok önemlidir benim için.
İnceliğine önem veririm. Rahatsız edici olmamaya önem veririm.
Allah güzeli seviyorsa, bende güzeli severim. Güzelliğin içine her şeyi katabilirsiniz.

Allah zaten böyle olmamızı istiyor.

Bazen insanların dış görünüşüne göre yargıladığım doğrudur.
Ama sonralarda o kişiyi tanıdığım da, fikrim genelde değişir.
Bu biraz ön yargıya giriyor sanırım.

ya bakın benim bu kadar ukala ve açık sözlü olmamda karakterim kadar görüntümün etkisi var. ben gerçek hayatta da ağzıma geleni sayan birisiyim adama dünyanın lafını söylerim birisi de çemkirip cevap vermez. çünkü erkekler güzel kızlara karşı zayıf bu böyle inkara kalkmayın

Doğru değil.
Fakat yapıyoruz.İnsanız.

Bana bak duraktaki sucu. Sen bunu hep yapiyosun. Umarim bigün bu foruma uye olur su yazilari bi okursun :T:

Beyin sürekli hareket ediyor. Sürekli düşünüyor. Yargılarımızı yok sayamayız. Onların farkında olup davranışlara yansıtmamak önemli.

şimdi çiftlikten atı çalan adama at hırsızı denir birader. git bak üstü başına, at hırsızı gibi giyinmiştir. neticede bi insan atı çalıyorsa, at hırsızlığını göze almıştır. yapacak bişey yok. at hırsızlarını kınıyoruz.

Doğru. Çirkin insanları sevmiyorum. Güzel bi ırk olması için üremeyin en azından.
Son führer

Dogru tabii ki. Mesela bagzilarinin icinin pisligi disina tasiyo. Otomatikman uzaklasiyosun arkadasina da bu malla ne vakit kaybediyon sktri çek tipsize diyosun. Oda cekiyo iste xd

Zamanında çok değişik insanlar gördüm ve konuştum. Üstlerinde doğru düzgün bir şeyleri yoktu ama sohbetleri paha biçilmezdi.

Zaten kavgalarımızın en büyük sebebi karşıdaki insanla konuşmayıp dış görünüşüne göre hüküm giydirmektir

İnsan sarrafıyım diyenlerin bile o kadar yanıldığı bu dünyada bunu söylemek çok güç gerçekten. Hele tanımadan ön yargıya kapılan insanlar yok mu. Kim olsun farketmez. İğreniyorum kendilerinden

Değerli Kardeşlerim...
Kişi kendini bana nasıl yansıtmak isterse ben o kişiyi öylece alır ve kabul ederim. Kişilik ve karekter analizi zamanla aramızda ki ilişkinin ürünü olarak kendini sunar...
O yüzden kişi Hangi karekterle kendini bana sunarsa ben onu öyle alır kabul ederim... Münecim değilim ki içini bileyim :) İçide beni çok ilgilendirmez. O kendini benim yanımda nasıl göstermek istiyor benim için önemli olan odur...

Geri