İnsanın dış görünüşüne bakarak hüküm vermek doğru mu ?

Konu sahibi son olarak 1672 gün önce görüldü
Dış görünüşe değilde bakışlarına hareketlerine bakarak az çok tahmin ederiz

Bi' insanin dis gorunusune gore hukum verebilecegimiz tek sey maddi olanaklaridir.
Karaktere indirgemek, ahmakliktir sahsimca.

Gençlerde evrim olduğu sürece insanlarda dış görünüşe bakarak yorum yapmanın doğru olduğuna inanmıyorum

Asla dis gorunuse onem vermedim. Erkek kadin fark etmiyor.
120 kiloluk guzel olmayan kizla bile arkadas ola bilirim, hic tipim olmayan yakishikli olmayan birini (erkegi) bile seve bilirim. yani kisacasi bos seylerdir gorunus felan benim icin. Cok severim- Yeter ki adam olsun..

Iyi baktigin zaman, herkesin ici disina yansiyor, gore bilirsin. Yuz ifadesi, konusmasi, hareketleri. Butun bunlari da 'dis gorunus' olarak sayiyorum.

Soyle diyim: Birini tanimadigin halde, yine de gordugun kadariyla ona isinamadiysan, icinde kotu bir hiss varsa, o hiss dogrudur.

'Iy bu fakirdir' yada 'bu kesin zengindir' gibi dusunceler, birinin dis gorunusunu yorumlayacak kadar basit olmamali.

Bir soz vardi "insanlari dis gorunuslerine gore yargilamayayim dedim iclerine baktim b.. goturuyordu" aynisindan.

EkSen abi cevabı vermiş bence tartışılmaz daha.

sıfatla ilgili yorumlar yapamıyorum günaha girerim diye tırsıyorum önüm açılsa aklımdan geçenleri söylesem müebbet yerim

Naaader guzelsin keske benim olsannn

Dis gorunus onemlidir.. de tek basina sigdir.yavandir.

Ayakkabı önemlidir,dişler önemlidir,eller önemlidir...
Önemlidir de önemlidir.
Güzel veya çirkin,yakışıklı veya tipsiz baksın abicim kendine az.

Asla dis gorunuse onem vermedim. Erkek kadin fark etmiyor.
120 kiloluk guzel olmayan kizla bile arkadas ola bilirim, hic tipim olmayan yakishikli olmayan birini (erkegi) bile seve bilirim. yani kisacasi bos seylerdir gorunus felan benim icin. Cok severim- Yeter ki adam olsun..

Sozumun hala arkasindayim..Hic bi sekilde onem vermedim dis gorunuse...
Ve asla da onem vermicem... Insanligi yokken, kalbi pasakliyken yuzunu napayim?

Dış görüntüsü ofsayt olup içi güzelleri de gördük
Dışı güzel olup içi çürük çürümüşleri de..

Çok heves etmesin kimse dünya hiç birinize kalmıyor.Bir avuç toprak olacaksınız.
Böceklerin midesine ziyafet vereceksiniz en güzeliniz de en çirkininizde.

Yani bazılarının fesatlığı,iki yüzlülüğü,nankörlüğü fazlaca yüzlerine vurmuş olabilir onları da Allah ıslah etsin :)

Konuşmaları, hareketleri, tavırları dış görünüşe giriyor mu sayın hakim?

Anlamca muğlak sorular sorup cevap beklemek yanlış. Dış görünüşten kasıt nedir? Bakınca gördüğün, dinleyince duyduğun her şey mi? O zaman evet. Bunlar ışığında bir insanı değerlendirebilirim, zaten başka nasıl değerlendirebilirsiniz ki? Açıp içini okuyamam ya.

Hüküm vermekten kastınız nedir orası da önemli?

Ummadığın taş baş yararmış.. ona göre düşünüp huküm vermek gerek...

ben bi hastaya amca dedim diye beni payladı
o da memurmuş ne biçim konuşuyormuşum :S
ama ben onu birden içeri dalınca uyanık spor oyuncusu sanıp kibarca çıkardım ne var yani böyle intikam almamalıydı bence
rezil etti beni onca insanın önünde :s

dış görünüşüne göre yanlış ama bacak boyuna göre hüküm vermek doğru.

Neye gore orası önemli ben güvenlik gorevlisiyim is başvurularını ilk ben alıyorum görünüşüne, üslubuna dikkat ederim kendini ifade edebilen biriyse formuyla birlikte insan kaynaklarına yönlendiririm tabi bunlar is Gereği olan seyler

Dış görünüş derken insanların giyim kuşamından bahsettim ben. Yüzü güzel giysileri kaliteli insanlar bir adım önde başlıyor her şeye sanki. Diğer bahsettiğiniz şeyler sadece dış görünüş değil o insanın tavırlarıyla alakalıdır.Dış görünüş ile konuşmayı nasıl bağdaştırdınız ? Görüntü diyorum. Biri sizin karşınıza geldiğinde onun yüz güzelliği ve giydiği giysilerin kalitesi sizin için ne kadar önemlidir ? Bakımsız birini gördüğünüzde ilk olarak düşündüğünüz şey nedir ?

Diğer türlü sormak isteseydim "insanların hal ve hareketleri sizin için ne kadar önemlidir " derdim sanırım.

Geri