soru İnsan yaşamadığı acıyı teselli edebilir mi?

Hiç Düşünce

Gümüş Üye
Ben hiçbir şekilde birini teselli edemem. Kimsenin de beni etmesini istemem. Leş gibi küçüldüğümü hissederim öyle bir şey olursa.
O yüzden herkes kendi başına çıksın kendi kuyusundan.
Zoraki aptal avuntu cümleleri. Öğk

scope

Yönetici
Admin
ben yaşadığımı bile teselli edemiyom

ismail89

Altın Üye
Teselli etmek bir gelenektir. Yapamayan tepki alır, yapmasın. Ama başkaları tarafından duygusuzlukla suçlanırsınız bu sefer de.

VERA

Altın Üye
Mümkün değil bu .Ah @Lefty ne de guzel yazmışsin .Bahsettiginiz kücük caplı acılar ise ki her turlu teselli edilebilir (bana göre oyledir ölüm ve büyuk hastalıklar dışı)
Sen kemiklerine kadar işlemiş bir acı yaşarken bir başkasi nasil teselli edip dokunabilir o izdiraba bu mumkun degil .Teselli edişler bile can yakar bu durumlarda .O yuzden kisiyi birakin teselli etmeyi acısıni bağira çağira yaşasın .

Lawyer

Mazisi Kötü Çocuk
Yönetici
Admin
Teselli edemez. Kimsenin çektiği acıyı kimse çekmeden bilemez. Annesi vefat eden bir çocuğun annesizliğini kimse bilemez. Aynı şekilde hasta yatağında yatan hastanın sabahı zor getirdiğini sağlıklı biri bilemez ve atanamadığı için psikolojisi bozulan birine gidip iyi çalışsaydı diyen torpilli bunu bilemez. Kıssadan hisse “Herkesin derdi kendine ağır, Gerisinin dili lal, Kulağı sağır”

Nef'

Platin Üye
o acıyı yaşasa bile olmaz,herkesin o acı durumunu kaldırma şekli farklı
teselli hem niye

Raskolnikov

Yazar
benim teselliler genelde "kurbağa gibi adamsın sana prenses mi yok?" tadında olduğu için içerik fark etmeksizin etkin olamıyorum masmaalesef.

Slash

Gümüş Üye
Acılar kişiye özeldir mutluluklar ise daha genel. Senin de canın aynı şeylere çok yanmış olabilir ve bundan aldığın tecrübeyi karşı tarafa aktarma ihtiyacı duymuş olabilirsin pek tabii fakat bu onu teselli edebileceğin anlamına gelemiyor maalesef. Kendini yetersiz hissederek kendine haksızlık edersin bu durumda. Bu yüzden acılarını öznel yaşamalı her insan. Bu konuda denebilecek tek şey “senin için ne yapabilirim?” olur yalnızca ya da sadece yanında olduğunu hissettirebilirsin meşrebine göre. Yeter ki acıyı irdeleme ve akışına bırak derim ben. Bu yalnız bırakmak demek değil…

Üst Alt