İnsan neden çocuk sahibi olmaya ihtiyaç duyar?

• Kullanıcı Yabani
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Toplum ve Gündem
🟢 Konu yazarı şu anda aktif
bana bir gün biri durduk yere "senden olabilecek cocuklarimi merak ediyorum" demisti.
zeki adamlari severim, gözlerinde degisik bir parilti olur bunlarin. kadinda zeka disa yoneliktir, kendisini belli eder. ama erkegin zekasi durgundur, istemedigi takdirde belli olmaz ve gider gozlerine gizlenir.
o an bu sozleri soylerken onun gozlerinde guzel bir parilti vardi. zeki bir insan oldugunu dusunmuyordum ama o ana dek yanilmis da olabilirim.
cok merak etmistim neden boyle dedigini ama dusuk bir tonda "nasil?" dedim. coluk cocuk hevesim yok, evlilikten de korkuyorken böyle bir cumleye karsi hevesli gorunmek istemedim. "sen soylesin, ben boyle" diye saymaya basladi hemen.
Eser miktardaki genetik bilgisini kullanarak genetik caprazlama yapip olasilik hesapliyordu kan grubu, sac rengi vs. Aklima Mendel geldi o anda. Kendi genleri yerine bezelyenin genetigini ortaya cikarmisti adam. Sonra aklima bezelye ayiklayan mendel geldi. Oturmus, genetigini kontrol edecegi uzerinde saatlerce dusunecegi bezelyeleri ayikliyordu. tekrar karsimda oturan adama baktim, gozleri artik zekayla parildamiyordu.
hatta o kahve gozleri iki yesil bezelye gibiydi daha cok. Bu sefer onun beynimdeki silueti bezelye ayikliyordu.
Etrafinda birkac cocuk vardi.
Cocuklar pek umrunda degildi. Bezelyenin de genetigi umrunda degildi. Bense kim bilir neredeydim.
Kafamdaki siluetlerin disinda bu "senden olabilecek cocuklarim" cumlesi o gün icimdeki ismini bilmedigim duyguyu bitirdi, beni itti.
Üremeyi bekleyen bir damizlik hayvan yerine bezelye olup mendel icin cogalmayi beklemeyi yegledim. Daha da gorusmedik.
Allah affetsin ya. Bizim evde bezelye nadiren piser. Pistikce aklima o gelir.

Ölüm korkusu.
İnsandaki çocuk sahibi olma isteği ölüm yani hayattan yok olma korkusunun bir tezahürüdür. Miras bırakma ve çocuk yapma gibi istekler, ölümden sonra yaşamda varlığını devam ettiriyor olma hissini yakalama kaygisiyla ilgilidir.
Genelde oyledir belki ama gercekten bunu hic dusunmedim. Yani "ya cocugum olmadan ölürsem" dusuncesi olmadi. Ama bir gercek var ki sadece cocugum olsun diye evlenirim. Bencilce ama gercegi bu benim icin.

Tüm canlılar hayatta kalmaya odaklıdır..
1 beslenme
2 soyun devamı
Gerisi hikayedir.

Anne olmak, baba olmak ister.
Sorumluluk ister.

Minnak yeğeni olan teyzoş olarak şunu söyleyebilirim ki dünyanın en tatlıları melekler yahu ne demek neden niye çocuk getirilir bu dünyanın yaşanılabilir olması için meleklere ihtiyacımız var..
Onların da bize...

Ölmemek icin güzel kardeşim. Teoride çocuğunda yaşamaya devam ediyorsun. Üreme içgüdüseldir ve türün devamı içindir.

Ama işte insan işin içine biraz latex falan karıştırmış varyasyon için o başka tabi :)

O, neslinin devamı için üreme içgüdüsü teorisi geçmişte kaldı. Evlilikler ve çocuklar zorunluluktan yapılıyormuş. Günümüzde işin içine aşk, ihtiras ve şenlik yani neşe faktörleri girdi. benden bir parçadan daha ziyade evde sevilebilecek hayatı yaşanabilir kılacak sevgi argümanlarının çoğalabilmesi içinde çocuk yapılıyor. yeni nesil erkek fantezisi "bir kızım olsun" demeçleri soy devamından değil de eve ya da kişinin bireyselliğine neşe getirsin diye türedi.
kız gider, oğlan gelin getirir ve yanımda kalır mantığı yerini bu tür söylevlere bıraktı. bizim ailede 2 kız torun var ve epey neşe getirdiler, bu kadar alışkanlıktan sonra sümüklü bir oğlan çocuğuna meyil azaldı. eğer ben evlenip oğlan çocuğu yapmazsam nesil kuruyacak ama bu dönemde pekte umurumuzda değil.
yani her şey değişir, milattan önceki insanların ihtiyaçları ve yaşama biçimleri günümüzde geçerliliğini korumuyor. Bu dönemde yaşayan insanlarında içgüdüleri var, 713 sene sonra bugüne bakıp heee yaaa millet içgüdüden çoğalmış denilmez sanırım : dd

Geçmişe baktığımda iyi ki onları büyütürken yaşlanıyorum derim.
Canın parçası sevginin alasıdır.

Geri