İnsan - Maymun Kimerasının Olası Sonuçları Neler Olabilir?

🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Vay be yorumları okuyunca old good days dedim içimden. Şimdi öyle mi varsa yoksa alttaki üye üstteki üye xd

Kimera diyince aklıma full metal alchamist animesi aklıma geldi bir bölümde bir doktor simyayı kullanarak orada kızı ile köpeğini birleştirip bir kimeraya dönüştürüyordu. İlk başta idealist olan bu doktorun bu çalışması zamanla saplantı haline geliyordu. Bir canlının yaşaması için başka bir canlının hayatının insan eliyle son bulmasına karşıyım. Aynı şekilde hayvanların kozmetik ürün dernekleri olmasına da karşıyım. Etik sınırı insanoğlu farklı kisveleri maske ederek çoktan yıktılar. Bu gibi deneylerin Allaha şirk koşmaktan ziyade tamamen dünyanın ve doğanın işleyişini bozacağı kanaatindeyim.

Sorun orada işte ve gücü eline alanın etik kurallara uyacağının garantisi yok ve nitekim saydıklarının hepsi de uymayanların eseri. İyi de birileri uymuyor diye tamamen yok saymak mantıklı mı?

Etiğin dışına çıkanlar elbette var fakat etiği yok saydığın an, bu sayı katlanarak artacak ve o zaman hiçbir konuda hak-hukuk arayamazsın.
sayın lefty kimse "etik" kaygısı yaşamıyor tüm garez sana bana mı?

hak aranmaz alınır, hakkımı hukukla aldım sananlar o devranın lütfetmesiyle almıştır.
dün yine kadınlara şiddet uygulayan 2 farklı grup ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

dünya'da işleyen bir çok komün var ama komünistlerin rüyası tüm dünya'yı sarmak.
sence bu etik mi?

dün pazardan aldığım nektariyi iade etmeye götürdüm, bir sürü ağız dalaşı yaptık.
sence malı satanın kendi malının arkasında durmaması etik mi?

ya da aynı fırından çıkan ekmeği yiyor, aynı çeşmeden akan suyu içiyorken adını gizli tutman etik mi?

hak aranmaz alınır, hakkımı hukukla aldım sananlar o devranın lütfetmesiyle almıştır.
dün yine kadınlara şiddet uygulayan 2 farklı grup ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

dünya'da işleyen bir çok komün var ama komünistlerin rüyası tüm dünya'yı sarmak.
sence bu etik mi?

dün pazardan aldığım nektariyi iade etmeye götürdüm, bir sürü ağız dalaşı yaptık.

ya da aynı fırından çıkan ekmeği yiyor, aynı çeşmeden akan suyu içiyorken adını gizli tutman etik mi?

Kankam sen neye içlendin böyle xd gel hele şöyle noldu anlat bi bakalım akıl akıldan üstündür

sence bu etik mi?

Etik kaygısı yaşamayan birileri var diye niye tüm etiği yok sayalım ki? Dünya'da katiller de var fakat hepimiz katil olmuyoruz değil mi? Hayalimiz daha iyi bir yaşam mı yoksa şartlara teslim olup rüzgar nereye eserse o yöne gitmek mi?

Sen etiği sınırlayıcı buluyorsun ben ise düzen sağlayıcı yani etik olmazsa daha özgür olmuyorsun ancak aklına eseni yapma hakkın var ve elbette başkalarının da hakkı olacağı için mutlak surette olumsuz yönde ucu sana da dokunacaktır.

Kankam sen neye içlendin böyle xd gel hele şöyle noldu anlat bi bakalım akıl akıldan üstündür
içerlenmedim ayol, toz pembeliği kabullenemiyorum.
"etik" çok aşikâr olarak yok sayılırken sadece bana geçer akçe sayılması garibime gidiyor.

içerlenmedim ayol, toz pembeliği kabullenemiyorum.
"etik" çok aşikâr olarak yok sayılırken sadece bana geçer akçe sayılması garibime gidiyor.

Kankam konuda bahsedilen etikle senin pazardaki etik aynı şeymi la xd aslında mantık olarak doğru etişi katagorileştirmek yanlış ama şimdi biri canlı üzerine diğeri nektari xd sen yinede sıkma canını gün gelir o çürük nektariyi kakalayan tipede biri çürük bir şey kakalar o zaman yaptığı yanlışı anlar umarım.

Yorumu hızlı okuyunca son cümleyi kaçırmışım.
Sosyal medyada gizliliği doğru buluyorum çünkü bu ortamda herkes iyi niyetli değil. Uzun zaman önce yazmıştım fakat sen okumamış olabilirsin ve bana kalırsa cinsiyet bile açıklanmamalı, kişiler birer yorumcu kimliği ile var olmalıdır. Sebebi ise bazı insanlar konuya yapılan yoruma eleştiri getirmek yerine, cinsiyetçi söylemler ile seni hedef almaya çalışıyorlar ki bu da hem tartışmanın hem de ortamın kalitesini düşürüyor.

Sonuç olarak etik olmayan bir dünyada yaşadığımızın farkındayım ancak yine de insana yakışır bir ömür sürmek adına etik olanı desteklemeye devam edeceğim çünkü benim amacım ömür tüketmek değil, yaşadığım sürece insanlığımı her koşulda muhafaza etmeyi hedefliyorum ve bu düşüncemin dinle günahla da alakası yok. Dünya'ya farklı bakıyorum @Sux ve çoğu insanın aldırmadıkları beni ciddi manada rahatsız ediyor. Çoğunluğa göre değil, aklıma-mantığıma-vicdanıma uyana göre yaşamayı seviyorum.

Verimli bir tartışma oldu aslında ve aynı çizgide buluşamasak bile katkın için teşekkürler.:)

@Lefty

esasen sosyal ağlara tüm kullanıcıların tcn ile kayıt olmaları gerektiği kanaatindeyim. çünkü kişilerin beyanları kendilerini temsil eden araçlardır, keza sorumluluğunu da üstlenmeleri gerekir.
böylelikle pespaye söylevlerden beri kalmaları daha da kolaylaşır.
binaenaleyh tamamen kişisel olan günlükler, bloglar vb. girişimlerde gerekli olmayabilir. lakin kamuya aktarım sağlandığı mecralarda gerekli buluyorum.
bu bakış açın bana ait olduğun jenerasyonun hüsnü kuruntusu gibi geliyor, bizler ne kadar cinsiyetimizi ve görselimizi beri tutsakta basit yöntemlerce bulunabiliyoruz.
örn. 2010 yılında sanal ortamdan birinin ip numarası ile yaşadığı lokasyonu bulabiliyordum, şimdilerde de yine basitçe bulunabiliyordur.
anlık bölümüne atılan görsellerden de nokta atışı lokasyon bulmak mümkün ama kim neden uğraşır bilemiyorum.

cinsiyete istinaden kaygı verici yorumlar elbet olacaktır, bu hususa katlıyorum. erkeklerin bağnaz zihinleri kadınları kolay bastırabileceği yönünde çalışabilir.
fakat dikkatini çekmek isterim ki bastırılmak yine kişinin elindedir.
geriye dönük bir hafta içerisinde çok uzun okumalar yaptım ve etkisinde kalarak yazacağım yazılarda akıl tutulması yaşıyorum. zihnimde canlandırdıklarımı yazıya dökmekte güçlük çekiyorum.

"etik" konusunda elbette ortak görüş beyan edemememiz çok normal, bende verimli geçtiği kanaatindeyim.
yine dikkatini çekmek isterim ki eğer bir sinek dahi öldürdüysen katilsindir, katillik kendi türüne karşı işlediğin can almaktan ibaret değildir.
ve bunu da sadece yapabildiğin için yapmışsındır.

tam tarihini anımsamıyorum; 2013-15 yılları arasında bilim camiasına bir rapor postalamıştım, fakat e-posta geçmişimde bulamıyorum. eğer bulabilirsem bunu seninle paylaşıp görüşlerini işitmek istiyor olacağım.

benim nağmem özkan

Geri