"İnsan kırıldıkça acımasızlaşıyor" sözünü katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü
tam olarak bu aslında
duygularınızı bastirdikca onlara yabancılaşmaya başlıyorsunuz duygularina yabancilasan baskalarinin duygularıyla da bağ kuramıyor.
o yüzden bilmediği duyguya tepki verirken kantarin topuzunu kacirabiliyor

Ütopik.

İnsan ilişkilerinden edinilen tecrübeleri her insan aynı şekilde içselleştirmez çünkü kişilik farklılıkları da mevcuttur.

Kırılmak da sizin kendi iç dünyanız ve o kişi ile aranızdaki duygusal bağ ile ilgilidir. Kırıldıkça duygu dünyanız değişim gösterse bile başka insanlarla ilişkilerinize doğrudan yansımaması gerekir. Her insan her olaya aynı tepkiyi vermez ve bu sebeple insanları dikkatli şekilde gözlemlemek, sonrasında değerlendirme yapmak ise çok daha sağlıklı olandır.

Acımasızlaşma değil de daha az duygusal tepki veriyor diyebilirim.

Kırıldıkça hiçbir insanın sizin verdiğiniz değere layık olmadığını görüp yok sayma yoluna gidiyorsunuz.

Yok be kardeşim, bilmiyorum acılar yaşadıkça gaddarlaşan insanlar, tuhav. Hayaller ve kâlbler kırıldıkça, üzücü hadiseler yaşayanlara ortak oldukça, daha da merhamet sahibi veya sahibesi oluyor insan, kapı gıcırtısına ağlayacak olguya eriştim, her şeye yüreğim parçalanıyor, ona yazık buna ah buna vah, millete üzülmekten helak olduk.
Y o r u c u .

Diyorlar yahu takma etme üzme kendini, kardeşim kendime garezim mi var, elimde değil ki.

Umursamamayı öğrenir. Acımasızlık ayrı bir olay.

Bilmem merhamet çok başka bişey yA

ama kırıldıkça üzüldükçe bazı durumlara karşı duyarsızlaşıyorum

Herkes kıramaz beni sadece çok önemsediklerim kırar onda da samimiyetsizlğine inanırsam silip geçiyorum vaktim değerli benim

Acımasızlık demeyelim de duygusuzlaşma, olaylara karşı nötr kalabilme diyelim.

Özlü 2007 Facebook sözlerine ve türevlerine hiç katılmıyorum.

Geri