"İnsan kırıldıkça acımasızlaşıyor" sözünü katılıyor musunuz?

Konu sahibi son olarak 26 gün önce görüldü

"İnsan kırıldıkça acımasızlaşıyor" sözünü katılıyor musunuz?​

Katılmıyorum çünkü herhangi birinin yarattığı olumsuzluk yüzünden başka insanları sorumlu tutamam. Tanıdıkça karar verir ve kimseye karşı da acımasız bir tavır takınmam.

her şeye rağmen pollyannayla yatmış gibi iyimser olanlara selam olsun

Acı beraberinde olgunluk ve duyarsızlık getirir.
Çevrenizde olup biten birçok şeyi idrak eder fâkat hiç olmamış gibi yaşar olağan karşılaşiniz.
Yani sürekli hayalkırıklığı ve acıya maruz kalmış bir insan artık insan değil dümdüz bir ruh veya herhangi bir yaşam formudur artık ve bu durum kişi yada şahıs ölünce son bulur.

Selahattin Özdemir'in - ölmeden ölmüşler haberleri yok adlı parçası tam olarak bu tür insanlara ithafen yazılmış bir eserdir.

Ve kırılmış insanlar sanılanın aksine acımasız değil merhametli olurlar.

Acı beraberinde olgunluk ve duyarsızlık getirir.
Çevrenizde olup biten birçok şeyi idrak eder fâkat hiç olmamış gibi yaşar olağan karşılaşiniz.
Yani sürekli hayalkırıklığı ve acıya maruz kalmış bir insan artık insan değil dümdüz bir ruh veya herhangi bir yaşam formudur artık ve bu durum kişi yada şahıs ölünce son bulur.

Selahattin Özdemir'in - ölmeden ölmüşler haberleri yok adlı parçası tam olarak bu tür insanlara ithafen yazılmış bir eserdir.

ya bir edebiyat yapma.
evet de geç.

kısmen katılıyorum ya. yani bu genel bi acımasız olma şeklinde değil de beni sürekli kırana karşı oluyor diyebilirim. salakmışım, izin vermişim evt…

Dogrudur.
BKNZ Machiavelli

insan kırıldıkça kimseyi kıramaz hale geliyor aslında
empati yapıyo bir anlanmda
kendi kalp kırıklığını hatırlıyor

kırılacak bir yeri kalmadığından mütevellit sanırım kalmıyor bir sey

bu edebiyati da sevmiyorum hic , yani aforizmamsı şeyleri

Acımasızlık doğru kelime değil bence. Duygusal bağ kurmakta ve duygularını ifade etmekte zorlanıyor.

Örneğin; merhamet halen var ama göz yaşına kıyamadığı insana sarılamaz hale geliyor.

Bunları çocukluğumun erken evrelerinde kaybettiğim için üzgünüm ama yenmeye çalışıyorum. Bir gün en p.çinizi dahi sarmalayabilirim.

tam olarak bu aslında
duygularınızı bastirdikca onlara yabancılaşmaya başlıyorsunuz duygularina yabancilasan baskalarinin duygularıyla da bağ kuramıyor.
o yüzden bilmediği duyguya tepki verirken kantarin topuzunu kacirabiliyor

Geri