İnsan ilişkilerinde siyasi görüşlerin önemi..

Konu sahibi son olarak 19 gün önce görüldü
Bir yanda A, B, C...... partisi
Bir yanda saygı, sevgi, dostluk, arkadaşlık gibi insani özellikler..
İlişkilerimizde öne çıkan değerlerimiz neler olmalı?

Muhtemelen 5445656132131. kez yazıyorum.

İnsanları dinlerine, ırklarına, ideolojilerine göre yargılayan insanlar tehlikelidir. Bu tip insanlar görüşlerine saygı bekler ama en büyük saygısızlığı karşıt görüş insan gördükleri an kendileri yapar. Bu tip mahluklar çok tehlikelidir. Savaşların, çatışmaların hepsi bu düşüncede olan insanların yüzünden gerçekleşmiştir.

Tek tartistigim insan bu konuda babamdir.

Bu tarz insanları çevremden özellikle uzak tutuyorum. Takım tutar gibi siyasi görüş savunan ahmah tayfasından sadece zarar gelir.

Her Ne Kadar Bir Kürt Vatandaşi Olsamda Bazi Değerlerim Elbelt Vardır. Ancak Bunu Çevremdeki Kişi Veya Kişilere Yansitmam. Çunku Bu Tarz Ayırım Ve Buna Benzer Irkçı Zihnıyetci Yapiyı Sevmıyorum. Özeillikle İkili İlşkilerim Önüne Geçmesini Hiç Bir Zaman İstemem

Herkes lay lom yazmista , sorun oluyor ve olur . Başlangıçta olmasa bile ilerde oluyor.cevremde coook var .

Kimse apolitik ve ya idiotes degildir.
Hele ki bu devirde.
Buna inanmam.
Mutlaka bir görüsü ve ya bir ideolojiden manipule edilmis bir tarafgirligi vardir.
Demokratik bir ülkede yasiyorsa bir de, mutlak bir görüse sahip olmali oy atabilmesi icin.Demokratik yönetim bicimini medeni buldugumuz icin,medeniyetde bilhassa siyasi görüs nasil önemsiz olur?
Ilginc.

Zulme rıza zulmdur. Kimse kusura bakmasin.

Gorusu olmayan insan bos tenekedir tabi ki bir dogrusu olmali insanin hayatta. Benim icin kırmızı cizgi hukuksuzluk, adaletsizliktir.

Bu konuda “ Kisi arkadasinin dini uzeridir “ diye hadis bile var. Yani belirli bir zaman gecirdigimiz insanlara farketsekte etmesekte benziyoruz.

Siyasi görüşüne önem vermemek diye bir şey söz konusu olamaz. Önem verirsin çünkü karşıdaki de önemlidir, insandır. Fakat alıp karşına kendi fikrini zorla empoze etmezsin. Saygı duyarsın, fikirleri üzerine düşünürsün ve karşılıklı fikirleşirsin ama yargılamazsın, yaftalamazsın.

İnsanlara ilişip siyasi görüşmeyin sizde.

Sevgi, saygı, arkadaşlık, dostluk..Bu kavramlar en çok da farklı görüşlere sahipken, farklılıklarımızla ortaya çıkmıyor mu?
En yakın akrabalar arasında bile siyasi görüşleri yüzünden kavga çıkabiliyor, görüşmeyenler de var birbirleriyle.
Bir sınır olmalı bu yüzden. Tüm insanlarla aranda bir çizgi olmalı. Değerlerine, fikirlerine dokunamayacakları kadar belirgin onları incitmeyecek kadar özenli.

AKP'li bir kafayla muhatap olup görüşmem, arkadaşlık dostluk kurmam. Çakma milliyetçi tipler dönek olur, hiç işim olmaz. Siyasi düşüncesi tabiki önemli, insan bu hayatta düşünceleri ile var. Herkesin siyasi düşüncesi varolan yaşamı ile orantılıdır. Ama hep diyorum dünyanın en güzel forumu burası, çünkü hep iyi insanlar bu forumda :) herkes ne kadar da politik..

İnsan ilişkilerini bozmak için en uygun şey siyaset. İkinci sırada din ve üçüncü sırada mülk gelir. bunlarla başa çıkmayı öğreneceksiniz artık. Bu olgunluğu gösteremeyen kişilerle ben görüşmelerimi en aza indiriyorum. Böylece sorun çıkmıyor.

AKP'li bir kafayla muhatap olup görüşmem, arkadaşlık dostluk kurmam. Çakma milliyetçi tipler dönek olur, hiç işim olmaz. Siyasi düşüncesi tabiki önemli, insan bu hayatta düşünceleri ile var. Herkesin siyasi düşüncesi varolan yaşamı ile orantılıdır. Ama hep diyorum dünyanın en güzel forumu burası, çünkü hep iyi insanlar bu forumda :) herkes ne kadar da politik..

Burada ki yaş ortalaması yüksek, seviye de ondan yüksek.

• Beğen
Tepkiler: X
Bir yabancıyla siyaset tartışmak bir dostla siyaset tartışmaktan daha zor bana kalırsa.Çünkü orada siyasi görüş dışında aile ilişkileri, dostluk ilişkileri de önem kazanıyor. Birde bu tarz siyasi tartışmalarda fikirden çok onu nasıl dile getirdiğinde çok önemli saygı duyulması için.

yorumlara baktımiz zaman bile hep bi deyimler var farkındamısınız bilmiyorum insanlar bölümlere ayrıldı eskiden oldu gibi sag cı solcu gibi olacak nerdeyse bu deyimleri ortaya cıkaranlara lanet olsun başkada birşey demiyorum. insanları birbirine duşuren insanlari bölenlerde keyfine baksinlar herkez birbirnin görüşlerine saygı duymalı bunuda eklemeliyim görüşler farklı olabilir ama sırf siyasi partisi farklı oldu veya dini farklı oldu icin şahsen uzak durmam he şu var uzak durcam durumlar şu olur ben mesala siyaset tartısmıyorsam bu kişi hep bilerek açıp rahatsız ediyorsa ozaman gorusmem ama sırf başka parti tutuyor diyede nefret etmem. herkezin görüşleri farklıdır.

Geri