İnsan görmediği birini sevebilir mi?

🕒 Konu sahibi 4 saat önce aktifti

İnsan görmediği birini sevebilir mi?

• Kullanılan toplam oy
    16
duygular karşılıklı :) kendi adıma ben de seni seviyorum güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Yazgı

..ve evet sevebilir. körler de görmez ama severler öyle değil mi ? Ay :)

Son düzenleme:
Hiç görmeyecek olursan bu bir ihtimal tabii ki, mesela benim için ses tonu çok önemlidir :) fakat gördüğün zaman işler değişiyor bu kaçınılmaz son! Eğer kafanda ki profile yakın birisi değilse özellikle. Kimse dışını beğenmediği şeyin içini merak etmez, o yüzden ilk görüş önemlidir, görmeden konuşmaya ve sohbet etmeye başlanılan durumlarda düşünceler, tavırlar, ses tonu etkin rol oynar. Siz yine de görüp öyle sevin, hayalkırıklığı yaşamak istemiyorsanız.

Sevgili Yazgı, güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.ben de seni seviyorum.demek ki görmeden de sevilebiliyormuş. yüreği sevgi dolu pamuk sekeri :)

Yazgı neden listen de bir tane erkek yok, merak ettim doğrusu. Belki de bizimle paylaşmak istersin, toplumsal normlar mı yoksa?

Kendisiyle konuşmuyorum ama ben de huri hanımı seviyorum. Umarım şişman çıkmaz :)

Bugün çok fazla şımartıldım sanırım :utan: Cümlelerini okurken tebessüm ettim Ay teşekkür ederim bir tatlı söze bir tatlı tebessüme hepimizin ihtiyacı var gülümseyelim iyilik ve sevgi yayılsın hepimize iyiki varsınız (:

Burada mukayese edilmesi gereken hususlar var değerli forumdaşlar. Ben IRC üzerinden bu konuda fikirlerimi sunmak istiyorum, nasıl olsa forumumuz da IRC tabanlı. Şimdi bir insanın düşüncelerini size olan ilgisini sevebilirsiniz, boşluktasınızdır o insan size ilaç gibi gelebilir. Ruhunuzu ve duygularınızı okşayabilir mesajları ile. Zamanla bu durum ileri dereceye de taşınmak istenebilir, resimlerinizi birbirinize göndermek gibi daha sonra bu hoşlantı kıvamına da geldiğinizde "Seni Seviyorum Ayşe" - "Seni Seviyorum Ahmet" safsatası başlar, bu gayet normal bir durumdur. Bu durum böylesine spontandır basamaklarla ilerlemekte. Buraya kadar eyvallah. Kişinin tamamen; düşünce ve duygularına dayanan bir davranış biçimidir, kimsenin hayatına duygularımızı ve düşüncelerimizi empoze ederek dolaylı olarak bir anlatımda bulunamayız tabii ki.

Nitekim; sanal alem gibi yerde, insanlar çok basit şekilde kendilerini istedikleri sıfata ve karaktere getirecek kadar sosyopat olabiliyorlar, bakın 'sosyopat' olan tiplemelerden bahsediyorum. Sanal alem gibi yerde %80 gibi korkutucu bir yüzde de bunlarla karşılaşmak fazlası ile mümkündür. Bunları anlamanız o kadar imkânsızdır -ki her türlü kendilerini şekilden şekile sokabiliyorlar. Bilhassa sanal alemden tanımış olduğunuz yakın arkadaşım dediğiniz insanların bile 2 tanesinden 1'inin başına illaki başına gelmiştir Erkek/Kadın ayırt etmeksizin. Bu kendilerini "gerçeküstü" duyguları olarak gösteren insanlardan kendinizi uzak tutun, üzmeyin güzelim kalbinizi saf anarşiye karışan sanrılarla.

Konunun nostaljik ve sürreal kısmına indirgediğimde düşüncelerimi; evet, sanal alemden evlenen ve mutlu olan insanlar dahi vardır, onları tüm kalbimle tenzih ederim. Eskiden mesela IRC çok sağlam bir arkadaşlık, dostluk yeriydi, sivil yaşantınızda karşılaşmayacağınız insanlarla dahi karşılaşabiliyordunuz. Fakat aradan geçen uzun yılların gerek insanları, gerekse sosyal medya üzerinde bulunan insanların tanışmasına vesile olan yerlerin tamamen yozlaşmış, sadece insanların kalplerinde barındırdığı ürkütücü maskesini birçoğumuz yukarıda saydığım nedenlerle göremediğimizden bir aldanış biçimini alması katiyen kaçınılmazdır.

Eminim şu nitelikli şekilde yorumlayışım bile şimdi olmasa bile ileride okuyacak olan insanların defalarca okuyarak ne anlatmak istediğimi, bu tiplemelerin hayatında nelere sebep olabileceğini düşünerek yapmaktan çok uzak olduğumuz "sorgulama" girişiminde bulunmalarına vesile olabilir.

Saygılarımla.

Kendisiyle konuşmuyorum ama ben de huri hanımı seviyorum. Umarım şişman çıkmaz :)

Benimle konuşmaman beni üzüyor Run. Ben sana karşı ne hissediyorum bilmiyorum. Acı ama gerçek şişmanım.
Görmeden sever birini insan. Sevmeyi bu kadar zorlaştırmanın lüzumu yok. Hayat kısa ve sevebildiğiniz kadar sevin, ama herkesi hayatınıza almayın. Bi de aşk var fakat o ayrı mevzu.

Son düzenleme:
duygular karşılıklı :) kendi adıma ben de seni seviyorum güzel düşüncelerin için teşekkür ederim. Yazgı

..ve evet sevebilir. körler de görmez ama severler öyle değil mi ? Ay :)

Evet Dem'cim
"Gözler kördür, insan ancak yüreğiyle baktığı zaman gerçeği görebilir, sevebilir." Demis, Prens Genç Werther

• Beğen
Tepkiler: Dem
Yazgı senin gibi değerli-samimi-güzel yürekli bir dostu tanımak inan beni de çok mutlu etti, paylaşımlarını ilgi ile takip ediyorum.

Kendi adıma yazılanların çoğuna katılmakla beraber, sadece dostluk-arkadaşlık adına mümkün olabileceğini düşünüyorum çünkü işin içine duygusallık girerse karşınızdakini sevmekten çok hayalinizde yarattığınız kişiye duygu besleme olasılığınız daha yüksektir ve yine tarafların kendini ne kadar doğru tanıttığı ile ilgili olarak olumsuzluklar daha da büyür. Bu tarz ilişkilerde 'sevgi' zannedilen ise çoğu zaman merak etmenin yarattığı karmaşık hislerdir ve sağlam temellere oturabilmesi için asla yeterli değildir. İkili ilişkilerde insanların bir araya gelip yüz yüze iletişim kurmadan, birlikte zaman geçirmeden birbirlerini tanıması gerçekten zordur.

Kısacası güzel dostluklar edinme dışında sevgi-aşk ilişkisinin olabileceğine pek ihtimal vermiyorum, olduğu zannedilse bile Run Adem Alper tarafından da ifade edildiği gibi riskleri daha fazla olacaktır.

Tüm bunlar benim şahsi fikrim elbette ve yine uzman psikolog-ilişki terapisti-yaşam koçu esekherif'den görüş almadan konu tam manası ile açıklığa kavuşamaz diye düşünüyor ve sözü kendisine bırakıyorum. Eminim ki akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde tüm karanlık noktalara ışık tutacak bir takım açıklamalarda bulunacaktır.:)

Geri