İngilizce öğrenmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Aaa hadi gozunuz aydin :)) Saglikla gelsin kendileri. Cok sevindim, bosa cikacaksin yakinda desene .p

Sanirim sayfanda, benim acil baska cocugum da olsun da bosa cikayim, su an goze cok batiyorum demistin :D
şişşş stratejik hamlelerimi açığa çıkarma :p
çok teşekkürler

2364535bc9deeab12ac5ad8b7d16d5d2.jpg

tavsiyeler için çok teşekkürler almi. hemen hemen aynı fikirdeyiz.
Türk veya yabancı takıntım yok. bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olur kırbaçlatırım kendimi. sadece duyduğuma göre bazı kurslar o tür gereksiz atraksiyonlara giriyorlarmış. bence bu hoş değil. sonuçta bugüne kadar öğrendiğimiz kadarını da yerli ve milli hocalarımız öğretti :p
Yani tabi Türk hocayı yabancı diye tanıtmak mantıksız ve güvenilmez bir algı yaratıyor bu konuda aşırı haklısın. Zihin açıklığı diliyorum sana dil öğrenme yolculuğunda.

selamun aleyküm arkadaşlar
Şirketten bi arkadaşla ingilizce öğrenmeye karar verdik. bu yola baş koyduk. peki ama nasıl? sorusu akıllarda. İşte tam burada siz değerli forumdaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var. daha sonra ispanyolca öğreneceğim çünkü seviyorum.

Kurslarla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. yabancı hoca diye Türk hoca saplıyorlarmış iğrenç iğrenç aksan yapmaya çalışıyorlarmış falan. oraya gitme buraya gitme öyle olmaz böyle olmaz diyen çok insan var. nasıl yapılacak bu iş, yolu yordamı nedir? olmaz demek kolay. olduracaz ;)
Arkadaşım İngilizce veya yabancı dil konusunda samimi bir şekilde öğrenmek için yapılacak tek bir şey var pratik yani Öğrenmek istediğin dil grubuna ait insanlarla birebir muhatap olmak onlarla ilişkiye girmek başka bir çaresi yok. Bu o dilde çok iyi bir hale gelme ne fayda verecektir haricinde yine aynı Öğrenmek istediğin dil grubuna ait insanlar ile çalışmalar yaparak bunu başarabilirsin kurslar yani ancak denilen doğru hiçbir zaman bir yabancı dili çok iyi konuştuğunu düşündüğün kendi vatandaşın bile olsa farklı bir insandan almayacaksın.!

Biraz argo olabilir ama hani bir laf var. Bu dili ya seve-seve ya...... ögreneceksin ama noktalamayı reel düşünmen gerek. Tecrübeler ile sabit. Tabi unıtmamak için bu kpnuda sabit duracaksın uzun süre ara verdiğinde kötüleşiyor....

Arkadaşım İngilizce veya yabancı dil konusunda samimi bir şekilde öğrenmek için yapılacak tek bir şey var pratik yani Öğrenmek istediğin dil grubuna ait insanlarla birebir muhatap olmak onlarla ilişkiye girmek başka bir çaresi yok. Bu o dilde çok iyi bir hale gelme ne fayda verecektir haricinde yine aynı Öğrenmek istediğin dil grubuna ait insanlar ile çalışmalar yaparak bunu başarabilirsin kurslar yani ancak denilen doğru hiçbir zaman bir yabancı dili çok iyi konuştuğunu düşündüğün kendi vatandaşın bile olsa farklı bir insandan almayacaksın.!
"ilişkiye girmek" kısmı ikna olmamda çok önemli bir rol oynadı. "başka çaresi yok" inancımı perçinledi

@leavemealone merhaba
yol yordamı anlatmışlar.

pratik yapma konusunda ücretsiz olarak konuşabileceğin insanlar "yalla" isimli arap orijinli uygulamada epey mevcut.
güney asya ülkelerinden çok katılan oluyor ve günün her saati konuşabilecek insan bulunabiliyor.

english practice başlıklı özel odalara giriş yapılıyor, orada modaretörler var. konuşmak isteyenlere mikrofon veriyorlar.
ilaveten oda içinde chat akışıda bulunuyor.

güney asyalı kadınlar çok olgun tavır sergiliyor, pratik yaparak konuşmanı geliştirmede büyük etki edeceklerine inanıyorum.

ek; discord kanalları da varmış ama ben hiç girmedim sadece duyum aldım.

Bence dil öğrenirken çok önemli iki husus var ilki amaç diğeri merak. Eğer öğrendiğin şey seni meraklandırmıyor ve araştırmaya sevk etmiyorsa ya o şeyi öğrenmek gerçekten zorlaşıyor. Biz bilgiye özümsenen değil ezberlenen bir olgu olarak yaklaşıyoruz. Bu yüzden zorunlu eğitim içerisinde 8 yıl yabancı dil dersi almamıza rağmen bir arpa boyu yol ilerleyemiyoruz. Bir diğer dikkate değer husus da ana dilede olan yetkinlik. Ana dilde yetkin olmadan yabancı dil öğrenmeye çalışmak da işleri ciddi manada zorlaştırıyor.

Belli bir yaş ve yaşantıdan sonra telefon uygulamasından dil öğrenmek gerçekten zor, yapan insanlar muhakkak vardır ancak göründüğü veya pazarlandığı kadar kolay bir iş değildir. Dil öğrenirken öğrenilen dile veya hususa ödev mantığıyla yaklaşmak yerine o dili hayatın merkezine oturtmak gerek. Bizim bu noktada en büyük hatamız bu işi bir ödev gibi görmemiz ve dil ile ilgili hususları içselleştirmek yerine ezberlemeye çalışmamız. Eğer bir yabancı dil sınavına hazırlanmıyorsanız bir şey ezberlemenize gerek yok. Dil bilgisi ile ilgili basic hususlar öğrenildikten sonra dili günlük olarak kullanmak gerek. İzlemek, dinlemek, okumak, yazmak ve mümkünse konuşmak gerek. 1000-2000 kelime ezberleyince dil öğrenilmiyor ne yazık ki. Kaldı ki ezberlemek bir şeyi öğrenmenin en uzun yollarından birisidir. Ezberlemek yerine yaparak-yaşayarak öğrenmek daha kısa ve daha etkili bir öğrenme yolu bana kalırsa.

Benim naçizane tavsiyem dil öğrenme sürecinde temelleri sağlıklı bir şekilde attıktan sonra ilgi alanlarına göre okuma, dinleme, izleme ve yazma eylemlerini gerçekleştirmek. Bunu da ödevmişçesine değil günlük hayatın akışı içerisinde yapmak gerek. Haber kaynağın yabancı dilde olmalı, eğlence programların yabancı dilde olmalı, 1-2 podcast takip etmeli ve mümkünse ilgini çeken alanlarda forumlarda veya reddit gibi ortamlarda kendini ifade etmeye çalışmalı. Tabii bunlar geceden sabaha olacak şeyler değil. Youtube, Spotify, Bbc, Reddit, Quora gibi platformlarda vakit geçirmek gerek. Özellikle ilgi alanlarına yönelik hususlara yönelip bunlarla ilgili okuma, izleme ve dinleme yaptıkça zaman içerisinde ciddi bir ilerleme kaydedileceği görülecektir.

Sözün özü, hafız olma veya herhangi bir yabancı dil sınavına hazırlanma gibi bir derdiniz yoksa ezberlemekle vakit kaybetmeyin çünkü kullanılmayan bilgi ölü bilgidir. Dilin temel dil bilgisi hususlarına vakıf olduktan sonra kendinizi o dilin dünyasının içine atın. Merak edip araştırdıkça hem kelime hazneniz genişleyecek hem de dil bilgisine daha vakıf bir hale geleceksiniz.

İngilizleri hitnlilerden sakın öğrenmeyin dhfkfdkhkhfd

kurslara para vermeyi mantıksız buluyorum. çok klişe olacak ama kesinlikle işe yarıyor yabancı dizi izleyin ve gün içinde yaptıklarınızı ingilizce olarak ifade etmeye çalışın kendi kendinize. yabancı vloggerları izleyin. konuşmya etkisi çok fazla. grammari de aslında videolarla halledebilirsiniz youtube'da kaliteli kanallar var.

Hicbir sey yapamiyorsan youtubeda translate secenegi var izledigin hangi dizi ya da film olursa olsun hep acik birak alt yaziyi, ilgini cekmese bile o yazilar bi sekilde hafizana giriyor. Diger bir secenek ingilizce sarki tabi sarki dinlemeyi seviyorsan.
Birde konusulan ne olursa olursa surekli ingilizcesini zihninde tercume etmeye calis.

selamun aleyküm arkadaşlar
Şirketten bi arkadaşla ingilizce öğrenmeye karar verdik. bu yola baş koyduk. peki ama nasıl? sorusu akıllarda. İşte tam burada siz değerli forumdaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var. daha sonra ispanyolca öğreneceğim çünkü seviyorum.

Kurslarla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. yabancı hoca diye Türk hoca saplıyorlarmış iğrenç iğrenç aksan yapmaya çalışıyorlarmış falan. oraya gitme buraya gitme öyle olmaz böyle olmaz diyen çok insan var. nasıl yapılacak bu iş, yolu yordamı nedir? olmaz demek kolay. olduracaz ;)
En iyi (Başarılı) yöntem, İngilizce konuşulan bir ülkede, Türklerin yaşamadığı bir şehir veya mahallede en az bir sene yaşamak.

İkinci en iyi yöntem, Türkçe bilmeyen bir İngiliz sevgili bulmak.

Üçüncü iyi seçenek, bir dil kursuna katılamak.

Dördüncü seçenek, Dil kursu video ve materyalleri ile.

En zor seçenek, bol bol İngilizce kitap, dergi, gazete v.s okumak.

:emoji_cat: :emoji_cat:
Öğrenmeyi istemeniz lazım.
Gerçekten istemiyorsanız, hangi yolu denerseniz deneyin öğrenemezsiniz.

En iyi (Başarılı) yöntem, İngilizce konuşulan bir ülkede, Türklerin yaşamadığı bir şehir veya mahallede en az bir sene yaşamak.

İkinci en iyi yöntem, Türkçe bilmeyen bir İngiliz sevgili bulmak.

Üçüncü iyi seçenek, bir dil kursuna katılamak.

Dördüncü seçenek, Dil kursu video ve materyalleri ile.

En zor seçenek, bol bol İngilizce kitap, dergi, gazete v.s okumak.
dediğine katılıyorum. meksikalı sevgilim vardı ispanyolcayı baya söktüydüm zamanında

vay be böyle bir konum olduğunu unutmuşum. bu arada o dönem mevzuyu askıya almışım ama içimdeki dürtü tekrar hareketlenince 1,5 ay önce online özel hocayla derslere başladım. haftanın 2 günü birer saat çalışıyoruz. bunun haricinde sosyal medya aracılığıyla her fırsatta ingilizce içerikleri izleyip dinliyorum. fifa oynarken bile spikerin sesini açıp ona odaklanıyorum. böyle eski konularıma bakınca zamanda yolculuk yapıyor gibi oldu :') youtubedan vs öğrendiğim taktiklerle kendi mantalitemi birleştirerekten bir harita oluşturdum. bazen demotive olduğum anlarda da gelişimimi fark edip başlayalı sadece 1 ay olmuş diyerek modumu yükseltiyorum. bu arada bakınca dil öğrenme olayının ancak onunla yaşarsan mümkün olabileceğini ve farklı diller konuşabilen insanların büyük saygıyı hak ettiğini fark ediyorsunuz :)

Geri