İngilizce öğrenmek

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
selamun aleyküm arkadaşlar
Şirketten bi arkadaşla ingilizce öğrenmeye karar verdik. bu yola baş koyduk. peki ama nasıl? sorusu akıllarda. İşte tam burada siz değerli forumdaşlarımın tavsiyelerine ihtiyacım var. daha sonra ispanyolca öğreneceğim çünkü seviyorum.

Kurslarla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. yabancı hoca diye Türk hoca saplıyorlarmış iğrenç iğrenç aksan yapmaya çalışıyorlarmış falan. oraya gitme buraya gitme öyle olmaz böyle olmaz diyen çok insan var. nasıl yapılacak bu iş, yolu yordamı nedir? olmaz demek kolay. olduracaz ;)

Hello Annabelle,

Can I send text to you?

en basit ve severek öğrenmek şeklinin film, dizi, müzik ve oyun olduğunu düşünüyorum........ profesyonel destek için de çok ücretsiz alternatif var ama ben benim hocamdaki hakkı hocayı çok seviyorum....... dil kursuna para veren gerizekalıdır zaten...... yani ingilizcesiyle backmind.........

Aleykümselam. Bu yaştan sonra dil öğrenemezsiniz nasıl olsa. Onun için seçtiğiniz yolun hiç önemi yok.

Dil ihtiyacı kalmayacak beş yıla. Takacaksin airpodu, spontan çevirecek. Şimdi bile koyuyorum telefonu ortaya, karşılıklı konuşma moduna alıyorum google tranlate'i çatır çatır arapça konuşuyorum suri'lerle. Espri falan bile yapıyoruz.
Tek kelime arapça bilmiyorum (ama kuran hatmim var)

-Ingilzceyle aranız nasıl?
-Çoğk iyi
-Hello
-Bana küfretme haa kjklfjk
Bu ayarda olanlar çok tatlı öğrenmesinler...

Duolingo iyi diyolar

Deulcom sayesinde yabancı dil öğrenen çok insan var.

Livmiiii cambly diye bir uygulama var. Eğitmenler yabancı imiş. Buradan faydalanabilirsin. Yaşa çok takılma ilgi ve heves meselesi. Ben çok severim İngilizceyi mesela. Sevdiğin uğraş olunca zorlanmıyorsun. Genellikle yabancılarla diyalog kurmaya çalışma üzerinden daha kolay oluyor. mümkünse yurtdışı. Bu yoksa müzik ve filmi inngilizce izle dinle. İngilizce şarkıları dinle anlamaya çalış. Çok faydalı oluyor.
Amerikan Kültür Dil kursu mu idi böyle kurumlar var her ilde olması lazım. Beğenenler vardı. Kurs deneyebilirsin. Bunun yanında yığınla video var youtubede. Kelime öğren en çok da. Her gün 2-3 kelime öğrenebilirsin.

Temel düzeyde grameri baya eline bir gramer kitabı alıp çalışıp öğrenebilirsin, veya youtube daki videolar bile bunun için yeterli olacaktır. Konuşma seviyesinde geliştirmek istiyorsan Cambly çok mantıklı, haftada 3 gün 15er dakika anadili ingilizce olan kişilerle sohbet ediyorsun, istersen hep aynı kişiyle de sohbet edebiliyorsun. Yıllık 3-4 bine falan geliyor 3 seans. Ama sonunda eminim sular seller gibi konuşursun. Akademik amaçlar içinse grameri daha iyi öğrenmek lazım, onun için de biri tarafından verilen eğitim şart. İlk okuldan beri Türk hocalardan ingilizce eğitimi aldım, hiç zararını görmedim. Girdiğim tüm ingilizce sınavlarından, mülakatlarından yeterli başarıyı elde ettim şimdiye kadar. Sen öğrenmek istediğinde kim anlatsa anlıyorsun. İlle de yabancı hoca ille de yabancı gibi tutturmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Şimdiki dil kurslarının kalitesinden emin olamıyorum çünkü önüne gelen dil kursu açıyor, ama iyi bir araştırma yapıp iyi bir dil kursu alırsan grameri geliştirmek anlamında sana faydalı olacaktır. Tabi dil öğrenirken diğer bir etken o dili hayatına sokmak aslında, şarkılarla filmlerle vb. Şarkıyı sözlerine bakarak dinlemek, söylemeye çalışmak, filmi ingilizce ve ingilice altyazılı izlemek faydalı olur. Yabancı youtuber izleyerek bile günlük konuşma dilinde geçen cümleleri kolaylıkla anlayacak kadar aşina olursun dile. Benim verebileceğim tavsiyeler bunlar, tşkler.

Livmiiii cambly diye bir uygulama var. Eğitmenler yabancı imiş. Buradan faydalanabilirsin. Yaşa çok takılma ilgi ve heves meselesi. Ben çok severim İngilizceyi mesela. Sevdiğin uğraş olunca zorlanmıyorsun. Genellikle yabancılarla diyalog kurmaya çalışma üzerinden daha kolay oluyor. mümkünse yurtdışı. Bu yoksa müzik ve filmi inngilizce izle dinle. İngilizce şarkıları dinle anlamaya çalış. Çok faydalı oluyor.
Amerikan Kültür Dil kursu mu idi böyle kurumlar var her ilde olması lazım. Beğenenler vardı. Kurs deneyebilirsin. Bunun yanında yığınla video var youtubede. Kelime öğren en çok da. Her gün 2-3 kelime öğrenebilirsin.
cambly vb uygulamalardan haberdarım. tavsiyelerini dikkate alacağım. özellikle yaşa takılma dediğin için belirtmek isterim ki; yaşlı bir insan değilim sadece iki çocuum var

cambly vb uygulamalardan haberdarım. tavsiyelerini dikkate alacağım. özellikle yaşa takılma dediğin için belirtmek isterim ki; yaşlı bir insan değilim sadece iki çocuum var
Bilmiyordum sanki yaşlı olmadığını...

Temel düzeyde grameri baya eline bir gramer kitabı alıp çalışıp öğrenebilirsin, veya youtube daki videolar bile bunun için yeterli olacaktır. Konuşma seviyesinde geliştirmek istiyorsan Cambly çok mantıklı, haftada 3 gün 15er dakika anadili ingilizce olan kişilerle sohbet ediyorsun, istersen hep aynı kişiyle de sohbet edebiliyorsun. Yıllık 3-4 bine falan geliyor 3 seans. Ama sonunda eminim sular seller gibi konuşursun. Akademik amaçlar içinse grameri daha iyi öğrenmek lazım, onun için de biri tarafından verilen eğitim şart. İlk okuldan beri Türk hocalardan ingilizce eğitimi aldım, hiç zararını görmedim. Girdiğim tüm ingilizce sınavlarından, mülakatlarından yeterli başarıyı elde ettim şimdiye kadar. Sen öğrenmek istediğinde kim anlatsa anlıyorsun. İlle de yabancı hoca ille de yabancı gibi tutturmanın anlamı olmadığını düşünüyorum. Şimdiki dil kurslarının kalitesinden emin olamıyorum çünkü önüne gelen dil kursu açıyor, ama iyi bir araştırma yapıp iyi bir dil kursu alırsan grameri geliştirmek anlamında sana faydalı olacaktır. Tabi dil öğrenirken diğer bir etken o dili hayatına sokmak aslında, şarkılarla filmlerle vb. Şarkıyı sözlerine bakarak dinlemek, söylemeye çalışmak, filmi ingilizce ve ingilice altyazılı izlemek faydalı olur. Yabancı youtuber izleyerek bile günlük konuşma dilinde geçen cümleleri kolaylıkla anlayacak kadar aşina olursun dile. Benim verebileceğim tavsiyeler bunlar, tşkler.
tavsiyeler için çok teşekkürler almi. hemen hemen aynı fikirdeyiz.
Türk veya yabancı takıntım yok. bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olur kırbaçlatırım kendimi. sadece duyduğuma göre bazı kurslar o tür gereksiz atraksiyonlara giriyorlarmış. bence bu hoş değil. sonuçta bugüne kadar öğrendiğimiz kadarını da yerli ve milli hocalarımız öğretti :p

radarlar nası çalışıyor ya korkunç :d
oldum galiba. henüz resmi imzayı atamadık prensipte anlaştık. dünyaya teşrif etmediler daha yoldalar kendileri.
Aaa hadi gozunuz aydin :)) Saglikla gelsin kendileri. Cok sevindim, bosa cikacaksin yakinda desene .p

Sanirim sayfanda, benim acil baska cocugum da olsun da bosa cikayim, su an goze cok batiyorum demistin :D

Geri