İndirilen Din ve Uydurulan Din Farkı

• Kullanıcı R5
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - İslami Sohbet ve Makaleler
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
İndirilen Din ve Uydurulan Din Farkı

Gerçek İslam, Allah ile kul arasına hiçbir nesneyi, şahsı veya bedensel atığı sokmaz. Bir insanın dışkısını, salyasını veya sümüğünü "kutsal" ilan ederek medet umulacak bir nesne haline getirmek, İslam’ın en temel davası olan Tevhid’e (Allah’ın birliği ve eşsizliği) yapılmış bir suikasttır. Bu, İslam’ı putperest bir kabile dinine indirgemek, insanları şahısların biyolojik atıklarına köle etmektir. Hiçbir beşerî kalıntı, ibadet veya teberrük (bereketlenme) konusu olamaz; zira İslam, insanı eşyanın ve şahsın boyunduruğundan kurtarıp sadece Allah’a bağlamak için gelmiştir.

Kur’an, insanı "ahsen-i takvim" (en güzel biçim) üzere yaratılmış, akleden bir varlık olarak tanımlar. Gerçek İslam perspektifinde din, temizlik (taharet) üzerine kuruludur. Tiksinti uyandıran bedensel atıkları "şerif" (şerefli) sıfatıyla kutsallaştırmak, hem fıtrata hem de estetiğe aykırıdır. Bu tür anlatılar, İslam’ı rasyonel dünyada alay konusu haline getirmekte, genç kuşakları dinden soğutmakta ve inancı bir "ortaçağ masalına" hapsetmektedir. Aklı tatile çıkaran bu din adamları, toplumun zekasını aşağılamaktadır.

Bu hurafe anlatılarının arkasında yatan asıl motivasyon, bilgisiz kitleleri hayret içinde bırakarak itaat altına almaktır. Gerçek İslam, dini bir meslek veya kazanç kapısı görmeyi reddeder. Oysa bu şahıslar, uydurma menkıbeler ve akıl dışı mucize anlatılarıyla kendilerine dokunulmaz bir kutsallık zırhı örmektedirler. Halkı ilimden, üretimden ve gerçek ahlaktan koparıp "kıl tüy" peşinde koşan bir kitleye dönüştürmek, İslam toplumlarını geri kalmışlığa mahkûm etmektir.

Gerçek İslam'ın tek kaynağı olan Kur’an’da ne sümük kutsaması vardır ne de dışkı takdisi. Bu din adamları, uydurma rivayetleri ve sahte "hadis" kisveli hikayeleri Kur’an’ın önüne geçirerek dini tanınmaz hale getirmişlerdir. Allah’ın "akletmez misiniz?" sorusuna karşılık, bu kitleler "sorgulama, sadece itaat et" diyerek toplumu manevi bir uyuşturucuyla uyutmaktadır.

Bedensel atıklardan kutsallık devşiren, dini bir fantezi dünyasına çeviren ve insanları hurafe bataklığında boğan bu zihniyet, İslam'ın temsilcisi değil, en büyük düşmanıdır. Gerçek İslam; temizliktir, akıldır, onurdur ve sadece Allah’a yönelmektir. Sümükten şifa, idrardan bereket uman bir anlayışın İslam dairesinde yeri yoktur; bu, dinin içine sızmış bir kültürel patolojidir.

• Beğen
Tepkiler: RK
İndirilen yok hepsi uydurulan. Aksi taktirde inanç denmezdi. İndirilen bir gerçektir ve gerçek ayrı inanmak ayrı.

Hocam nerden indiriyoruz link pls

gerçek islam diyor
gerçek karma nasıl bişey acaba

şimdi inanamazlar montaj derler ateistler
X2 Boomer'larin inandigi video. Mesela 50 yas ustu kullanicilari olan dini facebook sayfalarinda inaniyorlar.
Boyle gul ustunde ucan , yaldizli guvercinli power point yapimi gifler kullananlar.

İndirilen yok hepsi uydurulan. Aksi taktirde inanç denmezdi. İndirilen bir gerçektir ve gerçek ayrı inanmak ayrı.
Indirilmedi zaten abi. Gerci bir tek islam icin tek tek indirilmis sonra kitap haline getirilmis. Ama ne hikmetse diger dinlere emirler tanridan gelmis ama adamlar degistirmisler ve kendi kitaplarini yazmislar. Yani o kadar seyin degismesine musaade eden tanri islama dokundurtmamis (sözde)

X2 Boomer'larin inandigi video. Mesela 50 yas ustu kullanicilari olan dini facebook sayfalarinda inaniyorlar.
Boyle gul ustunde ucan , yaldizli guvercinli power point yapimi gifler kullananlar.

Indirilmedi zaten abi. Gerci bir tek islam icin tek tek indirilmis sonra kitap haline getirilmis. Ama ne hikmetse diger dinlere emirler tanridan gelmis ama adamlar degistirmisler ve kendi kitaplarini yazmislar. Yani o kadar seyin degismesine musaade eden tanri islama dokundurtmamis (sözde)
ikimiz de yaşıyoruz hayatı dilediğimiz gibi
senin dediğin gibiyse benim kaybedeceğim ne var
benim dediğim gibiyse senin kaybedeceğin ne var gökancım
derhal feysbuk açıyorum ben de ve powerpointten güllü güvercinli hayırlı cumalar mesajı atacağım sana xd
mesajlarıma karşılık vermezsen üzüleceğim bilesin.

ikimiz de yaşıyoruz hayatı dilediğimiz gibi
senin dediğin gibiyse benim kaybedeceğim ne var
benim dediğim gibiyse senin kaybedeceğin ne var gökancım
derhal feysbuk açıyorum ben de ve powerpointten güllü güvercinli hayırlı cumalar mesajı atacağım sana xd
mesajlarıma karşılık vermezsen üzüleceğim bilesin.
Kaybedecegim bisi yok argumani aklima geldi. Pascalin kumari deniyordu sanirim
Ama tanri zar atmiyor iste haci .d
Tamam facebookta takip istegi atacagim jajdjd

ben olaya çok basit bakıyorum. din dediğin şeyin ölçüsü kurandır. kuranda olmayan bir şeyi sırf yıllardır anlatılıyor diye din diye üzerime almam almamaliyiz benxe. çünkü allah bize defalarca akletmez misiniz, düşünmez misiniz diye soruyor. aklı devre dışı bırakıp sorgulamayı yasaklayan değil tam tersine düşünmeyi emreden bir kitaptan bahsediyoruz. allah ile kul arasına hiçbir insanı koymam. bir insanın sözüne, eşyasına, bedensel kalıntısına veya adına kutsallık yüklenmesini din diye insanlığın önüme koyamazsınız. tevhid dediğimiz şey zaten sadece allaha yönelmektir. kuranın türkçesini bir kez değil defalarca okudum. yine de okumaya devam ediyorum. çünkü benim derdim hatim indirmek değil hiç böyle olmadı yani, ne söylendiğini anlamak. arapça okunmasına elbette bir itirazım yok. isteyen arapça da okur. ama kendime şu soruyu soruyorum sordukcda araştırmış oluyorum.. kuran neden arapça indi. araplara kendi dillerinde anlaşılması için. peki bugün türkndiline hakim olan bir insan neden anlamadığı bir dili okuyarak yetinsin. allahın muradı sadece ses çıkarmamız mı, yoksa ne dediğini anlayıp hayatımıza uygulamamız mı. seksen milyon insan arapça öğrenmek zorunda mı, yoksa herkes allahın kitabını kendi bildiği dilde okuyup anlamaya mı çalışmalı. bana göre cevap çok açık. çünkü anlaşılmayan bir metin insanı değiştirmez. anlaşılan metin değiştirir. bide şey var kuranı duvara asmanın kime ne faydası var. kitap okunmak için iner, seyredilmek için değil. evin en güzel köşesine asıp tozlandırınca görevimizi yapmış olmuyoruz. bana göre kuranın yeri duvar değil, masanın üstüdür. elinin altında olacak ki açıp okuyasın, anlayasın, üzerine düşünesin. allah bize vitrin süsü göndermedi. hayat rehberi gönderdi. kuranın icindee allah dini tamamladığını söylüyor. başka bir yerinde de bu kitabın her şeyi açıklayan bir rehber olduğunu ifade ediyor. madem allah kendi kitabı için bunu söylüyor. o zaman yüzyıllar sonra ortaya çıkmış rivayetleri, gelenekleri veya kültürel alışkanlıkları allahın dini diye anlatamazsınız.bugün toplumda öyle şeyler var ki insanlar bunları neredeyse ayet zannediyor. halbuki açıp kurana baktığında bulamıyorsun. dedesinden görmüş, hocasından duymuş, mezhebinde öyle öğrenmiş diye bunu allahın emri gibi anlatıyor. benim itirazım tam da buna. gelenek olabilir. örf olabilir. arap kültürü olabilir. tarih boyunca oluşmuş anlayışlar olabilir. ama bunların hiçbiri kuran değildir. bir de en çok üzüldüğüm konulardan biri de uydurulan din adı altında hz muhammede yapılan haksızlıktır. bugün din adına anlatılan öyle sözler var ki dönüp dolaşıp peygamber böyle dedi, şöyle dedi denilerek ona nispet ediliyor. sonra bu rivayetlerin bir kısmı birbiriyle çelişiyor. bir kısmı kuranla çelişiyor. bir kısmı ise akıl ve vicdanla bağdaşmıyor. ortaya çıkan çelişkilerin faturası da hz muhammede kesiliyor. bana göre bu peygambere yapılabilecek en büyük haksızlıklardan biridir. çünkü onun görevi allahın vahyini insanlara eksiksiz tebliğ etmekti. din koymak veya allahın dinine ilaveler yapmak değildi. allahın eksiksiz indirdiği dine sonradan eklenen sözlerin peygambere mal edilmesini kabul etmiyorum. bu peygamberi yüceltmek değil. tam tersine ona söylenmediği halde söz isnat etmektir. özellikle dinin siyasetin emrine girdiği dönemlerden sonra bunun daha da yaygınlaştığını herkes anliyordur bence... emeviler döneminin bu konuda çokça eleştirilmesi tesadüf değildir. birçok tarihçi ve ilahiyatçı iktidarı meşrulaştıran bazı rivayetlerin bu süreçte öne çıkarıldığını söyler. daha sonraki dönemlerde de bazı tarikatlar ve dini yapılar kendi anlayışlarını güçlendirmek için kuranda olmayan birçok söylemi dinin kendisi gibi anlatmıştır. insanlar da zamanla bunları allahın hükmü sanmaya başlamıştır. benim için mesele kim ne demiş meselesi değil böyle olmamali mesele allah ne demiş meselesidir. çünkü allah koruyacağını vaat ettiği şeyin kuran olduğunu söylüyor. başka hiçbir kaynak için böyle bir güvence vermiyor. bu yüzden ben indirilen dini esas alırım. sonradan oluşturulan gelenekleri, kültürü veya rivayetleri değil. kim neye inanır ona saygı duyarım. ama kuranda bulamadığım hiçbir şeyi allahın hükmü diye inanın önüne koyamazsınız. bens de bunu din diye yaşamam yani.

Kaybedecegim bisi yok argumani aklima geldi. Pascalin kumari deniyordu sanirim
Ama tanri zar atmiyor iste haci .d
Tamam facebookta takip istegi atacagim jajdjd
benim hep umudum var senden
biri cennete girecekse hak edenlerden birisin diye düşünüyorum :)

@RK şüphesiz güzel şeyler yazmışsın ama çok uzun olmuş sıcak havalarda okunmuyor akşam serinliğinde okuyacağız inşallah (kalp)

• Beğen
Tepkiler: RK
Geri