İnce Düşünme, Üşürsün ;)

Konu sahibi son olarak 2619 gün önce görüldü
"Hayallerin ne kadar büyük olursa; Hayal kırıklığı da o kadar gürültülü olur."

B4BEJ86CUAEX3d9.jpg

Yazıp yazıp silinen ve gönderilemeyen mesajlar ...

"Hiç kapıldın mı o hisse?
Gitmek istersin hani;
Ama aynı zamanda kalmak gelir içinden.."

"Hani çok güveniyorsun ya, hani canın kanın ya..
Sonra bir şey oluyor, bir bakıyorsun..
Bildiğin gibi değilmiş.."

Ben hep, yanlış ders kitabını okula götürdüm. Yanlış bölümü seçtim, yanlış zamanda yanlış yerde yerde oldum. Yanlış şıkları işaretledim, yanlış otobüse bindim, yanlış durakta indim. Ben hep yanlış şarkıyı dinledim, yanlış kaldırımlarda yürüdüm ve yanlış kalplerde aşk aradım. Ben sık sık yanlış zamanda sustum, yanlış zamanda konuştum.Yanlış kıyafeti giyindim, yanlış mevsimde güneş bekledim. Ben bir de yanlış kadını sevdim..

En güzel yanlışımdı, şimdi onu acı olarak geri ödüyorum..

Bazen sadece sevdiğinin iyi olması yeterlidir, onun iyiliği için, mutluluğu için..
Gitmesi gerekiyorsa, gitmek isityorsa izin vermen gerekir, sadece onu çok sevdiğin için arkasından el sallarsın yüreğinin onunla gitttiğini bile bile.. Sevdalanmak sabretmektir, her türlü zorluğa sevdiğin için sabretmektir.
Aşk dediğin gelir geçer..
Sevdalanmak öyle değil.. Sevdalanınca susarsın katlanırsın, sevdiğine birşey olmasın diye susarsın en çok, bazen susmak ve uzaklaşmak sevdiğin için yapabileceğin en iyi şeydir..
Tuhaf biliyorum ama öyledir, bazen çok sevdiğin için terkedersin, gidersin..

"Beni güzel hatırla.
Sana unutulmaz geceler bıraktım,
sana en yorgun sabahlar,
gülüşümü, gözlerimi,
sonra sesimi bıraktım."

Dün “Canım” olan, yarın düşmanım olmaz benim..
Yaşananların hatırı hep saklı kalır,
Hatırları sorulur, selamları hep alınır…
Sildiklerim vardır bir de,
Onlar yanlışlarım ve pişmanlıklarımdır..
Adları anılmaz, hatırları sorulmaz..
Sadece beddualarımdır!
Vicdanla birlikte,
“Şeref” ararım ben sevdiklerimde..
Her zaman doğru değildir elbet seçimlerim..
Zaman gelir Şerefsizleri de severim!
Her yerde gözüm kulağım vardır benim,
Eksik söylemek yalan söylemek değildir mantığındaki Çok Dürüstler
Beni değil, kendilerini kandırırlar yalnızca
Bilmezden gelişlerim, aptala yatışlarım
Kaybetme korkumdan değil,
Karşımdakilerin yalan söyleme potansiyallerine olan merakımdandır

Keşke hiç başlamasaydı desem, kısa ama mutlu geçen günlere ayıp edeceğim. İyi ki yaşandı desem, bu yaşanmışlığın sonucu olan ayrılığa nasıl bir kılıf giydireceğim? Öyle bir hale getiriyorsun ki beni, içimde varlığının bile sığamayacağı bir yokluk bırakıyorsun. Belki de bir boşluk bu; hiçbir gelenin dolduramayacağı…

"Bu aklına gelince ve bununla birlikte geçmiş de aklına gelince ve çok süratli gelince, gözleri doldu. Çünkü bir şeyin düşünce olabilmesi için makul bir sürenin geçmesi lazım. Aniden akla geliveren ve düşünceye dönüşmek için kâfi zamanı bulamayan şeyler, basınç değişikliğinin tesiriyle (bizim problemimizde basınç aniden düşüyor, sıcaklık ise sabit) ne olur, sıvı hale geçer ve gözyaşı olarak akar bunu herkes bilsin. Bu böyledir. Gözlerini sil."

- Barış Bıçakçı

"Buralar hatıralarla doluydu. İnsan böyle şeylere nasıl dayanır?
Yılların geçip gitmesine ve her şeyin belleğin bir oyunuymuş gibi bir belirsizliğin içine batmış olmasına…"

- Barış Bıçakçı

"Hayat yine de kitapta durduğu gibi durmuyor."

- Barış Bıçakçı

"Geçmişin büyüsü nereden geliyor?
Uçup gitti diye mi?
Artık elinde değil diye mi?"

- Barış Bıçakçı

Geri