İnanca saygısızlığı ifade özgürlüğü diyerek yutturmak

• Kullanıcı Hüma
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
Konu sahibi son olarak 199 gün önce görüldü
Yine buralar coşmuş .. Konu ve yorumları üzerime alınmasam da açık,net,kesin bir dille ifade edeyim ; KİMSE BENİM İNANCIMLA ALAY EDEMEZ ..
En azından yüz yüze bunu yapacak dübürü olamaz ..
Eleştiri mi ? Sonuna kadar dinlerim ..
Anlamaya mı çalışıyor ? Elimden geldiğince anlatırım ..
Üslubu biraz argo mu ? Olsun der sineye çekerim ..
Benim inandıklarıma zerre kadar inanmıyor mu ? Kendi bilir der iknaya hiç uğraşmam ..

Ama bütün bunların olabilmesi için karşımdakinin önce iyi niyetine inanmam lazım .. Benim inandığım değerlerle alay etmeye çalışmadığına ikna olmam lazım ..
Ve ben nasıl ki onun inançsızlığıyla dalga geçmiyorsam o da benim inancımla dalga geçemez ..
Geçerim diyeni reele davet eder " buyur yiyorsa dinime küfret derim " .. Çünkü karşılıklı saygısızlığın eninde sonunda varacağı yer orasıdır ..

Tutmayin küçük enisteyi gibi olmamış mi bu ya :D

çok haklı bir başlık ne diyebilirim ki........

Başka insanların inandığı değerlerle alay eden kişi aynı şey kendi inancına yapıldığında bu şekilde deliriyorsa haksızdır.
Bu konuda sızlananların çoğu da bu tip insanlardır, maalesef. O yüzden dikkate alamıyorum.

Bir tek din konusunda değil her konuda bir fikre saygı duymamak,sırf senin gibi düşünmüyor diye alaşağı etmeye çalışmak hadsizliktir.
Sadece şu mantıksızlık aslında ilgimi cekti: 'Yahudiye İseviye başka din mensubuna saygı duymuyor saygı bekliyor'.
Saygı duymayanlar var evet; yaptığı yanlış diye İslam'a ya da mensup olduğu dine saygısızlık meşru bir şeymiş gibi gösterilemez.
Hani bu biraz yalan söyleyen birinin yalanını ortaya çıkarınca 'sanki sen söylemiyorsun' şeklinde bir tepkiyle karşılaşmak gibi.Yanlış eylemi tartışmak yerine 'o onu dedi bu bunu dedi'lerle olayı çarpıtmaya gerek yok
Bir Müslüman bir İsevi'ye Musevi'ye Budist'e vs.saygı duymuyor olabilir fakat bu 'inançlara saygı' anlamında genel doğruyu değiştirmemeli diye düşünüyorum.
Bu konuda cevap teması olarak iki seçenek var bence:
1-Herkes inançlara saygı duymalı, saygısızlık doğru değil.
2-Dinlerden/ dindarlardan nefret ediyorum/haz etmiyorum saygı duymam.

Sadece bu iki cevap minvalindeki cevaplar empatiyi hak eder bence .Onun dışında bir iki çapsızın densizlikleriyle yapılan örneklemeler işin biraz edebiyatına,oyunculuğuna giriyor.
Arada hislerimizi olduğu gibi sunabilmeliyiz ama inanç özgürlüğü kapsamında kabul görmüş bir dinden ve ona inananlardan nefret etmek,ötekileştirmek bizi aydın yapmaz tabi.
Tüm bu oyunculukların temeli de bu zaten.Konudaki yorumlardan yola çıkıp
genel yazdım bu arada, sadece konuya ve konudakilere atfettiğim düşünülmesin.

Inanca saygım var, inandığını iddia eden bazı kesime yok.
Ama benim saygısızlığım genelde kişiye oluyor -.-

Gazeteci olayı da öyle mesela. Her şeyin dibinde bitip basın özgürlüğü diyorlar. Özgürlük birinin haklarını ihlal ediyorsa o sınırda biter.

Arkadaşlar benim rahmani mesaclarımdan rahatsız olanınız var mı?

Hayırlı cumalar

s-1d20c314568d1ce61cd5ebf62a130abc235e376f.webp

Konunun içeriği konunun başlığını yansıtmış.

Bir defa islam hoşgörü dini değildir onu kabul edelim sonrası kolay bizler ezelden beri etkisinde kalmışız aklını kullanan insan dinlerden şüphe eder zaten bir sürü örnek var bu konuda müslüman olmayanları islamı kabul etmeyenleri kafir munafık zındık pislik olarak gören ve ölmesini isteyen kafirlerle dost edinmeyin diyen bir inançtan bahsediyoruz gerisini siz düşünün

Insana saygisizligi da acik sozluluk diye yutturuyolar
bilemiyorum

Kimse kimseye gölge etmesin, başka ihsana gerek yok

Benim dinim benim kişisel konumdur. O benim kişisel hayatımı, kişisel ahlâkımı yönetir. Ve benim dinsel felsefem, benimle inandığım tanrı arasındadır; aynen diğerlerinin dinsel felsefesinin onlar ve tanrı arasında olduğu gibi. Ve bu en iyi olan yoldur.
Malcolm X

sen sus amellerin konuşsun.
kuruyemişçi nuri.

İnanana da, inanmayana da saygımız sonsuzdur lakin nedense çoğu insan bu görüşte değildir ve birbirlerini inanç değerleri üzerinden yıkar, parçalar ve ezerler.
Bakınız: Hoşgörü ve algı eksikliği.

İnanmak düşünmekten daha kolay, bu yüzden, düşünen den çok inanan var. Klişe söylem saygı duymak, kimsenin kimlere saygısı yok. Benim gibi düşünmeyen herkese saygı duymuyorum şahsen.

Geri