İnanç vergisi teklifi

Konu sahibi son olarak 261 gün önce görüldü
"Devletin temel görevi vatandaşlara gerekli olan hizmeti sunmaktır. Ve bu hizmeti yerine getirmenin en büyük finans kaynağı vergilerdir. "Yalnız verginin temelini oluşturan şey vergi ödeyerek topluma katkıda bulunmaktır. Bu inanışla da herkes açık ve kesin olarak uyar. Hatta bu da vergi ahlakı diye nitelendirilir.
Bu inançla vergilerden beklenen fiskal ve ekstra fiskal amaçları gerçekleştirmek. Bu tarz subjektif faktorlere dahil olabilir. Fakat bu konjönktör yani inanış olarak ayıklanırsa sert bir tepki oluşturabilir. Sonuçta burası TÜRKİYE.

Haydiii yapma bunu Bu konuda verileri sen çok daha iyi biliyorsun bence. Biraz samimi olan herkes rahatlıkla görebilir. Eğer görmek istiyorsan resmi verilere bakabilmek ama salvo kaynaklara değil kurum bültenlerine zor değil. Nasıl yapabileceğini araştırırken bile öğrendiklerin sana yetecektir.Sağlıcakla kal.
Bırak şimdi bu ayakları iddia eden sensin ve ve verileri doğal olarak sen göstereceksin. Ben devlet laik olduğunu iddia eden tüm sistemlerden daha laik ve demokratik söyleminde bulunuyorum.

Bırak şimdi bu ayakları iddia eden sensin ve ve verileri doğal olarak sen göstereceksin. Ben devlet laik olduğunu iddia eden tüm sistemlerden daha laik ve demokratik söyleminde bulunuyorum.
Ne güzel seninle aynı fikri savunuyor olmamız Sorun yok o halde bu yazışmanın olması bile ne kadar özgür olduğumuzun nişanesi olsun.....

Ne güzel seninle aynı fikri savunuyor olmamız Sorun yok o halde bu yazışmanın olması bile ne kadar özgür olduğumuzun nişanesi olsun.....
Hayır asla aynı fikri savunuyoruz. Haklısınız yazdığımdan o anlaşılıyor ama otomatik düzeltme olunca ve yazdığımı kontrol etmeden yollayonca böyle hatalar oluşuyor. Tabiiki bu benim hatam.
Orada söylemek istediğim, siz iddia ediyorsunuz ben değil.

Almanya yi örnek vermis.
Dogru..Almanya da klise vergisi var ve üyeleri tarafindan ödeniyor..
Ama devletin arti olarak 420 milyon Euro subvense ettigi paranin, nerden geldi diye sormazlar mi adama?

"Devletin temel görevi vatandaşlara gerekli olan hizmeti sunmaktır. Ve bu hizmeti yerine getirmenin en büyük finans kaynağı vergilerdir. "Yalnız verginin temelini oluşturan şey vergi ödeyerek topluma katkıda bulunmaktır. Bu inanışla da herkes açık ve kesin olarak uyar. Hatta bu da vergi ahlakı diye nitelendirilir.
Bu inançla vergilerden beklenen fiskal ve ekstra fiskal amaçları gerçekleştirmek. Bu tarz subjektif faktorlere dahil olabilir. Fakat bu konjönktör yani inanış olarak ayıklanırsa sert bir tepki oluşturabilir. Sonuçta burası TÜRKİYE.
bitek Türkiye kelimesini anladım xd

Ahlaki dinle butunlestirmek ne kadar mantikli? Dinsiz bir insan ahlaksiz ama dindar bir insan ahlakli mi oluyor? O zaman bazi soz de dini yerlerde neden cocuklar istismar ediliyor?
Budist bir insan baska dine inanan kisiden daha ahlakli olabilir veya bir hristiyan budistten daha ahlaksiz olabilecegi gibi musluman bir insanda ahlaksiz olabilir.
Ahlak insanin kendi icinde ve vicdaninda olur. Ahlaki din ile bagdastirmak ancak aptal ve ahlaksiz bir insanin isidir.

8 dalda 8 odulu olan Enigma filmi Alan Turing'i anlatan en iyi film.

Almanya yi örnek vermis.
Ama devletin arti olarak 420 milyon Euro subvense ettigi paranin, nerden geldi diye sormazlar mi adama?
Haklısın, bizde doğru olan örneklerden yola çıkarız ve yanlışları almayız. Hele ufakta olsa doğru uygulamalara başlasak gerisi yavaş yavaş gelir.

Almanya yi örnek vermis.
Sorsana laiklik konusunda Türkiyeyi eleştiren cisime, Almanyada iktidar olan partinin Türkçe ismi nedir? buraya yazsın. Bilmeyenlere yalanları sıralayıp duruyor. Karşısındakileri saf yerine koyuyor. İşsiz olmakta böyle bişey. Gece gündüz saçmalarlar

Vergiler düşük olmalı, emeklileri üzmeyecek şekilde
İmkanı olmayanlar vergiden muaf olmalı,
Ekonomik durumu iyi olanlar vergisini yükseltebilmeli,
En azından caminin giderleri imamın maaşı falan karşılanır.
Operaya gidenlerde oranın giderlerini karşılar,
Devletin kasasında kalan parayla da
Ortak kullanılan okul, hastane, yol yapılırsa
Bir nebze olsun adil olunur diye düşünüyorum

Sorsana laiklik konusunda Türkiyeyi eleştiren cisime, Almanyada iktidar olan partinin Türkçe ismi nedir? buraya yazsın. Bilmeyenlere yalanları sıralayıp duruyor. Karşısındakileri saf yerine koyuyor. İşsiz olmakta böyle bişey. Gece gündüz saçmalarlar
Ben "cisim" olabilirim ama sen ve yakaların bir hiçsiniz. Çünkü yazılanları şeyiyle okuyup anlayanlar ancak böyle tarif edilir.

Almanya yi örnek vermis.

Sorarlar kadına o 420 milyon euro ne amaçla veriliyor diye. Paranın kullanılma amacı nedir?
Ve hatırlatırlar Diyanet'in bütçesi 1.4 milyar euro diye.

Subvense dediydik.

Bu paranın nereye harcaması öngörülmüş, belirli bir yer var mı? Örneğin:
"2020 yılında 9.4 milyar TL 180bin personel için ödeme yapılması öngörüldü." gibi harcama bilgisi var mı?
Bu arada bilmem fark ettin mi yaklaşık olarak aynı nüfusa sahip iki ülke ama bizim harcama Almanya'nın üç katı ki yakında dört katı olabilir. Almanya mı fakir, yoksa biz mi enayi, saf, dindar(!) kitleyiz?
Bütçe grafiği için bkz: Merkezi yönetim bütçesinde yer alan Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesi 2020 yılında 11,5 milyar TL'ye ulaşmıştır.
Bu ülkede yoksul insanların böyle sömürülmesine karşı çıkmak vicdan ve hak meselesidir. Hele hele bu bütçeyi alıp da görevinin gereğini yapmayan bir kurum ise. Hatırlatmak isterim ki Diyanet bir bakanlık bile değil, başkanlık sadece.
Not: Diyanet'in bu bütçesine Türkiye'nin yurtdışına yaptırdığı camiler dahil değildir. O camilerin de maliyetini koyabilirim duruma göre ama önce sorularıma yanıt alayım.
Bu harcama bilgilerine göre Almanya bizden daha mı fakir veya biz mi çok dindarız/enayiyiz?

Geri