Hayal Perest
Üye
-
-
-
-
-
Evet arkadaşlar bundan 8 yıl önce babam imam iken 3 gün rahatsızlandı ama aklı yine camiideydi çünkü imamlık yapabilecek kimse yoktu ama ses filan kısıldı ezan okuyamaz namaz kıldıramazdı akşam dedim ki baba eğer namaza gidemezsen beni uyandır da cemaaat laf söylemesin çünkü imamlık yapmayı biliyorum. Hay demez olsaydım sabah ezanına 10 dakika kala babam beni uyandırdı dedi ki oğlum ben çok fenayım sen imamlığın gereklerini biliyorsun bari gitte namazı kıldır tamam dedim kalktım abdest aldım doğru camiiye ezanı okudum baktım daha vakit var cemaat toplanana kadar kuran okudum ve vakit geldi müezzinlik yapabilen 1 kişi vardı oda normal yapanlardandı neyse sabah namazını kıldırdım tam camiinin çıkışında cemaatten biri baksana diye seslendi buyurun dedim sen nasıl ezan okuyorsun öyle dedi ne oldu ki dedim sen bir daha okumayacaksın dedi.
Neyse öğle vakti geldi babam yine hasta ve yine bana söyledi 5 dakika kala camiiye gittim baktım bana ezan okuma diyen cemaat orada dedim buyurun madem benim okuduğum ezanı beğenmiyorsunuz siz okuyun namazı kıldırında biz sizi dinleyelim dedim.
Cevabı şu oldu "Ben ezan okumayı namaz kıldırmayı bilmem neden bana böyle dedin" cemaatte sabah namazı çıkışında yaşadığım şeyleri gördükleri için bana söyleyecek fırsat kalmadan cemaat dedi ki "madem bilmiyorsun da bilene ne karışıyorsun be adam" ben de lütfen bu konuları camii içine taşımayın camii dışında konuşun dedim. Benim cevabım şu olacaktı sevmiyorsanız arkamda namaz kılmazsınız olur biter. Kimse şikayetçi değilken bir kişinin şikayetinden huzursuz oldum.
Saygılar.
Neyse öğle vakti geldi babam yine hasta ve yine bana söyledi 5 dakika kala camiiye gittim baktım bana ezan okuma diyen cemaat orada dedim buyurun madem benim okuduğum ezanı beğenmiyorsunuz siz okuyun namazı kıldırında biz sizi dinleyelim dedim.
Cevabı şu oldu "Ben ezan okumayı namaz kıldırmayı bilmem neden bana böyle dedin" cemaatte sabah namazı çıkışında yaşadığım şeyleri gördükleri için bana söyleyecek fırsat kalmadan cemaat dedi ki "madem bilmiyorsun da bilene ne karışıyorsun be adam" ben de lütfen bu konuları camii içine taşımayın camii dışında konuşun dedim. Benim cevabım şu olacaktı sevmiyorsanız arkamda namaz kılmazsınız olur biter. Kimse şikayetçi değilken bir kişinin şikayetinden huzursuz oldum.
Saygılar.