Vatandaş zannediyor ki insan hayatının seyri telkine açık olmayı etkilemez. Zannediyor ki kişisel başarım ile kitlesel başarı hazzı arasında fark yok.
Gayretim baki.
Diyorum ki, yer değiştirdiğinde bilim insanı yetiştiren, teknolojiyi kullanmanın ötesinde yeni teknolojik keşiflere imza atan, o özlemi duyulan insan profili imam hatiplerden çıkar. Diyorum ki, mesele imam hatip değil, imam hatip liselerinde kimlerin okuduğu. Bugünün imam hatip konseptinin ötesinde eğitim veren kurumlardan çağdaşlarının ötesinde değerler çok çıktı.
Anlattığım şu ki, Aksaray Üniversitesi bilimsel olarak ODTÜ'nün önünde ama öğrenci portföyünden dolayı Aksaray Üniversitesi'nin esamesi okunmuyor.
Güzel sanatlar örneği malumunuz. Ülkeye bahsi geçen değerler adına sunabildikleri bir çalışma yok. Fakat gündeminize giremiyor. Bahsetmekten kaçındığınız gözleniyor.
Daha açıklayıcı olmam gerekir mi? Okuma yazma bilmeyen, o nitelikte olmayan, hazır bulunuşluğu yetersiz insanlara yapabileceğiniz pek bir şey yok. Bu öğrenciler nerede olurlarsa problem baki kalacaktır. Meslek liselerinin durumu malumunuz ki, görüldüğü üzere imam hatip liselerine giren öğrencilerin durumu daha bir vahamet içeriyor.
İmam hatip takıntısı bir saçmalamadan ibaret. Yönelimli bir tavır.
Yeterli sosyolojik alt yapısı olanla konuşuruz. Biz kimiz? Ben ve kendim. Daha kendini bir birey olarak ifade etmekten aciz, kitle gücü yönelimli söylem sahibi kişi imam hatiplerdeki tabiyeti sorguluyor.
Yeterli olduğunu düşündükçe özerklik kazanırsın çocuk, bireysel kıymetine inandıkça özerk olursun, zihinsel gelişimine, hareket alanına fırsat verildikçe düşünürsün çocuk. Aksi halde tuttuğun takımın başarısıyla, mensubu olduğun partinin zaferleriyle, tabi olduğun muhteremin kıymetiyle avunursun. Birbirini ağırlamak da böyledir. Kafa kafaya verip grubun içinde yarattığı mizah, birliktelik ve çok olmanın gücü ile kulis yapmak da böyle bir şey.
Değeri, şahsi düşüncelerini biz olarak ifade etmekte bulursun. Sana ve saz arkadaşlarına selam ederim.
İdrak edebilenle konuşurum. Sadece ben. Meczupları tekkeye doldurmuşlar, hani şarap demişler. Tekkeye kimi koyduğunun öneminden bahsediyorum.
Tekrar; sanat okullarını, meslek liselerini ve derecesi düşük anadolu liselerini de aynı mantıkla kapatma eğiliminde olmalısınız. Resmi bir kapanış yaptık. Biz yaptık.