ilkokul birinci sınıftan akılda kalanlar

Konu sahibi son olarak 2420 gün önce görüldü
sonra liseye gitmeye nasıl karar verdin?
konuya bak bildiğin altından bir öğrenim dramı çıktı

Ortaokula zorla gönderildim ama sevdim sonrasında,babam okula başlarken sorun çıkardığım için seni liseye göndermicem diyordu hep:D ciddiye alıp,ağlıyordum skjh.

birinci sınıfa başladığımda okuma yazma biliyordum onu hiç unutmam

Ögretmenimin ojelerine bayiliyordum.Cok seviyordum ögretmenimi.
Ördekli bir resim boyamistik ve bir ördek sarkisi ezberlemistik.
Vay be nereden nereye.

Benim ilkokul ogretmenim erkekti ve bazen ayakta durmakta zorluk cekerdi sonra sonra ogrendim ki alkol sorunu varmis. Karisini da dovmus diye duymustuk dogru mu hala bilmiyorum ama bize karsi her zaman sefkatliydi.

ılkokul birinci sınıf--23 nisan göstergesi-- ankara oyun havaları.
bir çocuğa neden gosteride oyun havası oynatırsin eyyyy okul,hafızamdan gitmiyöör,oyun havalarina olan bütün antipatim o günden sonra başladı dmfjjs

Fişler,
Oya okula koş.
Emel eve gel.
Bir de herkes bitlenirdi.

Tırnak kontrolü (cetvelle çat diye vurması)
Annem'in silgiyi delip kolye gibi boynuma takması. Shjsksh

Siyah önlük, beyaz yakalar, beyaz saç kurdelası, kızaran elmalar ve ilk kim okuyacak acabası, fişler.
İlk ben okumayı öğrenmiştim ve ilk okuduğum kitap da deniz kızıydı.Öğretmenim yakama kırmızı kurdela takmıştı.Okuyamayanlara da mavi.Çok sevimsiz duruyordu ama ya, fena bir ayrımcılık.Hiç takma dimi.Dersleri iyi olanlarla olmayanların ayrımcılığı.Mavi kurdelası olanlara tembel diye dalga geçerlerdi.
Bir de o zamanlar okullarda soba var tabi, sonra kalorifer takmışlardı.Herkes evinden odun, kömür getirirdi.Öğretmen sobayı yakardı.Minicik bedenimle ne taşırdım onları ya.80lerde ilkokul böyle işte (:

yine 1,5 metreye yakın kar yağmış bir düzce kışı.... okullar 1 hafta tatil olmuş ama karın eridiği yok mecbur okulları açtılar gidiyoruz.... kaçıncı tenefüs hatırlamam ama herkes dışarda, tabii o zamanlar büyük düzce depremi olduğu için prefabrik yapılarda okuyoruz... canım arkadaşlarım da saçağın altında güzel bir oyuna dalmış.... elimde güzel, sımsıkı, semsert bir kartopu yuvarlayıp istemsizce çatıya doğru attım.... koca bir kar kütlesi sen ordan kop gel küüüüt arkadaşların kafasına.... hepsi raporlu yazılıp eve gitmişti ben de matematik dersine girmiştim..... :rpat:

Son düzenleme:
Kalem açma bahanesiyle çöp kutusunun yanında dönen fiskoslar.:78aNG5:

Sıramın altında bir boşluk vardı kırmızı kalemim hep oraya düşer kaybolurdu.
Babam her gün kırmızı kalem alırdı bana,öğretmen de neden kırmızı kalem almıyorsunuz diye annemlere kızardı.
Kırmızı kalem krizi yaşamıştık resmen.

Öğretmenimin bir metre uzunluğunda bir cetveli vardı. Bir gün incelemiştim. iki yanı ahşap kaplamalı, içinde metal levha vardı. Çok can yakar dı.Onun da çok canı yandı. Allah yanına bırakmadı.

Evden para calar, sinirftan bir kac kisiyi yanima alip pastaneye giderdim.......

simidimi arkadaşlarımdan önce yer, sonra onlarınkine bakardım. sonra ben de yavaş yemeye başladım.

Ismi Annemiek idi, cok guzel sari saclari vardi kut modeli vardi ve uclari disa donuk havali bir sekli vardi, hep nasil yapiyor diye hayal ederdim…. Sonra ogrendimki o saclar peruk imis, hayalini kurdugum hersey sahte cikiyor lanet olasi dunyada

imIQMG.jpg

Allah affetsin teneffüs zili çalınca sırt çantamı takıp öyle teneffüse çıkardım.

Geri