ilkokul birinci sınıftan akılda kalanlar

Konu sahibi son olarak 2421 gün önce görüldü
okumayı yazmayı bilerek gittim ben. bizde çizgi çalışması vardı-hala var mı ilkokullarda?- neyse ben o kadar sıkılıyordum ki defterin üzerine yatıyordum.
"ben çok sıkılıyorum yamuk çizgi yapmaktan" demişliğim var. bir de sürekli "defterinin üzerine yatma sayfaların kırışıyor" diyen çocuğu anneme şikayet edip şunu dediğimi hatırlıyom "o çocuk bana bi daha öyle derse ben de ona küfrederim"

okumayı yazmayı bilerek gittim ben. bizde çizgi çalışması vardı-hala var mı ilkokullarda?- neyse ben o kadar sıkılıyordum ki defterin üzerine yatıyordum.
"ben çok sıkılıyorum yamuk çizgi yapmaktan" demişliğim var. bir de sürekli "defterinin üzerine yatma sayfaların kırışıyor" diyen çocuğu anneme şikayet edip şunu dediğimi hatırlıyom "o çocuk bana bi daha öyle derse ben de ona küfrederim"

ouww fenasın.

Bitli diye yanına kimse oturmayan bir kız vardı ben de gel yanıma demiştim.
Sonuç bitlendim. Teşekkürler.

İdris...
Babası trafik kazasında vefat etmişti.
Çocuğun sürekli altına kaçırma sorunu oldu, sınıfın ortasında sürekli kaçırıyordu.
Bunu bir kere ortalarına alıp dalga geçtiler falan.
Tüm siniftan nefret ettim.
Cantalarini,esyalarini,defterlerini yirtip belli zamanlarda merdiven bosluguna attim ya da camdan attim.Kamera vs de yok tabi o zamanlar.
Ağladiklarinda suphelenmesinler diye "hangi salak yapiyo ya " falan deyip teselli ettim.
Olay müdüre falan gitti,okul aile birligi vs hepsi toplandi aradi ama ben oldugumu anlamadilar.
İdris okulunu degistirdi,iyi cocuktu... inaniyorum ki guzel bir insandir su an.

İlk aşkım ile aynı sınıftaydık. Onu küçücük çocukken sevmiştim ve hiç unutamamıştım. Çok güzeldi. Hala hatırlıyorum. Sonra ailesi taşınmıştı. Okulda aynı sınıfa düşünce hemen tanıdım. Ama o beni hatırlamadı. İlk hayal kırıklığım oldu.

bazen, "ben niye bu kadar mal bi adamım lan" diye düşündüğümde aklıma hep o birinci sınıftaki o an gelir.
şöyle ki; ilkokul maceram, büyük umutlarla transfer edilen golcü futbolcunun bekleneni bir türlü verememesi üzerine yerini yedek oyuncuya bıramakması gibi ben de yerimi başkasına bırakmamla bitmiştir. öğretmenim "bu gitsin, 1 sene daha beklesin" deyince tecrübe kazansın diye alt lig takımlarına kiralanan futbolcu gibi kendimi okul dışında bulmuştum.

bazen, "ben niye bu kadar mal bi adamım lan" diye düşündüğümde aklıma hep o birinci sınıftaki o an gelir.
şöyle ki; ilkokul maceram, büyük umutlarla transfer edilen golcü futbolcunun bekleneni bir türlü verememesi üzerine yerini yedek oyuncuya bıramakması gibi ben de yerimi başkasına bırakmamla bitmiştir. öğretmenim "bu gitsin, 1 sene daha beklesin" deyince tecrübe kazansın diye alt lig takımlarına kiralanan futbolcu gibi kendimi okul dışında bulmuştum.
abi bende kaldım ama senin kadar güzel ifade edemem hsndjdjdnd çok güldüm Allah affetsin

okula alışmam zor olmuş. belli bir süre ailemle girmişim derslere. aile sohbetlerinde bu durum ara ara anlatılır eğlenirler benimle.

Aklimda kalan camasir teline asilmis gibi asili bir suru kelime ''Miep,Kees, Lief, Vis" gibi.

Arkadaşımla teneffüse el ele çıkıyorduk bir de baktım elimde başka biri var, kalabalıkta eller karışmış. :emoji_sweat_smile:

o zamanlar 4 yasindaydik ya. suan hala gorustugum bir arkadasimla tanismistim. annelerimiz de cok yakin. bu da bence dostlugumuzu bugune kadar devam ettirdi.

1626266265195.png
o zamanlar bunlardan vardi. annem babam bana istedigim herseyi alirdi, ama aksilik iste. o arkadasim okula bunu getirmisti. ben de izinsiz gizlice ondan aldim ve sandalyemin altina sakladim. kendisi de heryerde bunu ariyo, kaybettim diyo, nerde acaba diyo. sonra uzaktan sandalyemin altinda gormesine ragmen soruyor:

-Feyza sen mi aldin bellenblazerimi?
ben: yoo

o gunden bana karsi zitligi basladi. ben aslinda bu olanlari hatirlamiyorum bile. arkadasim hatirlayip anlattigi icin benim de aklimda kaldi artik :d hala kizgin kizgin anlatiyo arada cunku baya seviyordu bunu ;d

• Beğen
Tepkiler: Han
Annem beni okula bıraktık dan sonra zil çalınca eve gel demişti okul eve çok yakındı yürüme mesafesi ile 2 dakika ilk teneffüs zili çalınca çıktım kapı da açıktı eve gittim annem çok şaşırmıştı beni görünce ne oldu oğlum neden geldin deyince? zil çalınca gel dedin anne geldim bende dedim annem gülmeye başladı beni geri okula getirdi o günü hiç unutamıyorum :)

Hoca sürekli yemek getirir, yedirirdi ben ve iki, üç çocuğa.
bir de şey hatırlıyorum sınıfı tembeller ve çalışkanlar diye 2’ye bölmüştü sklj

ha bise daha geldi aklima :d

iste ayni bu bahsettigim arkadasimla birkere kazaklarimizi ve ceketlerimizi degismistik. o sac tokasini bana verdi, ben sac lastigimi ona verdim. bunlari da okulun tuvaletinde gizlice yapiyoduk. yani artik ben Hilal'im ve o Feyza. annelerimizi kandirmak istiyoduk. okul cikisi ben onun annesine, o benim anneme gitti. annelerimiz de cakmiyor mus gibi yapti. harbiden sevinmistik inandilar diye. cocuk akli iste. zerre kadar benzemiyoruz bu arada

ilkokul birinci sinif degil de, ikinci sinifta kalmistim.. 5-6 yasindayim... sebebi: Hollandacadan cok Turkce konusmam. birde Trabzon sivesiyle konusuyodum ;d tabi ailemden ne duyduysam o... hatta sinifta ki diger Turkler (2 kisi) de sinifta kalmisti ve biz uzulmek yerine sevinmistik kadro hala birlikte diye

Geri