İlköğretimde Çıkan Performans Ödevi Zorunluluğunu Doğru Buluyor musunuz ?

• Kullanıcı Mavi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Genel Tartışma
🕒 Konu sahibi 5 saat önce aktifti
İlköğretimde Çıkan Performans Ödevi Zorunluluğunu Doğru Buluyor musunuz ?

Anne babalara çok yazık oluyor. Başbakan 3 çocuk istiyorsa performans ödevi sisteminden vazgeçmeli.

Şikayetçiyim ! Çocuklarını sırf bu performans ödevlerini yaptırmaları için dersaneye veren veliler var .
Evde uğraşamıyorlar bize uğraştırıyorlar :(

Performans ödevi yok muydu daha önce? İlk kez bu sene mi uygulanıyor?

Performans ödevi yok muydu daha önce? İlk kez bu sene mi uygulanıyor?

Son 3 4 yıldır uygulanıyor Galiba yanlış hatırlamıyorsam.. Çocuklara degil Ailelere yapılan bir işgence bence.. Notuda velilere vermeliler çocuklara degil:cici:

Son 3 4 yıldır uygulanıyor Galiba yanlış hatırlamıyorsam.. Çocuklara degil Ailelere yapılan bir işgence bence.. Notuda velilere vermeliler çocuklara degil:cici:

Bu sene yeni başlamış gibi haberlerde çıkması ilginç gelmişti bana. Öğretmenliğe başladığım tarih olan 2009'dan beri bu durum var. Öğrenci seviyesine göre verilirse ödevler hiç de sıkıntı olmaz. Ama öğretmen ödevi verip bir daha kontrol etmezse o zaman öğrenci veliye yönelir.

Valla hiç doğru bulmuyom bu yaştan sonra ödev yapıyom :(

Ama faydası çoktur. Kaynak taramayı, araştırma becerilerini geliştirir. Tabi tam anlamıyla yapıyorsanız :)

Şimdi şöyle ki genelde ne deniyo ona hani şu kartonlar varya onlarla saat yapıyoruz şekil çiziyoruz falan bizim ufaklığın ödevleri genelde bu yönde. Araştırma olduğu zaman ben pek karışmıyorum bilgisayarı var bir kaç ödev sitesi gösterdim ondan kendisi araştırıyor. Sadece el becerisi gerektirenlerde yardım ediyorum. Ama bence yinede doğru değil çünkü çoğunu veliler yapıyor. Çocukta sorumluluk bilinci gelişmiyor tersine nasıl olsa teyzem yapar yeaa diyip akşam işten eve dönmemi bekleyip o saate kadar oyun oynuyor :cici:

Şimdi şöyle ki genelde ne deniyo ona hani şu kartonlar varya onlarla saat yapıyoruz şekil çiziyoruz falan bizim ufaklığın ödevleri genelde bu yönde. Araştırma olduğu zaman ben pek karışmıyorum bilgisayarı var bir kaç ödev sitesi gösterdim ondan kendisi araştırıyor. Sadece el becerisi gerektirenlerde yardım ediyorum. Ama bence yinede doğru değil çünkü çoğunu veliler yapıyor. Çocukta sorumluluk bilinci gelişmiyor tersine nasıl olsa teyzem yapar yeaa diyip akşam işten eve dönmemi bekleyip o saate kadar oyun oynuyor :cici:

Sıkıntı burada zaten. Velilerin yapmaması lazım. Çocuklara verilen bir sorumluluk var ve bunu yerine getirmesi gerekir. Ama bizim veli profilimize baktığımızda çocuklardan çok veliler ödevlere ilgi gösteriyor. Rehberlik edebilirsiniz, nasıl yapılacağını gösterebilirsiniz ama ödevi öğrenci yapmalı. Doğru veya yanlış. Çocuk bunu öğrenmeli.

Benim bildiğim yapılandırmacı sistemle beraber birkaç senedir var. Ben çok faydalı buluyorum; tabii öğrenci kendi yapıyorsa. Genelde velilere not veriyoruz. =) Bazı kendisi yapan öğrenciler de oluyor, uzun vadede öğrenciye çok şey katıyor. Eskiden hep ezber eğitim sistemi vardı; şimdi bu performans ödevleri sayesinde hayal gücü ve yaratıcı düşünce gücü gelişiyor öğrencide.

Sıkıntı burada zaten. Velilerin yapmaması lazım. Çocuklara verilen bir sorumluluk var ve bunu yerine getirmesi gerekir. Ama bizim veli profilimize baktığımızda çocuklardan çok veliler ödevlere ilgi gösteriyor. Rehberlik edebilirsiniz, nasıl yapılacağını gösterebilirsiniz ama ödevi öğrenci yapmalı. Doğru veya yanlış. Çocuk bunu öğrenmeli.

Doğru diyorsun da daha saatin kaç olduğunu öğretmedikleri çocuğa saat yapın diyorlar. Ben genelde kartonun kenarlarını falan yapıyorum ama yardım etmediğim yada fikir vermediğim zaman bocalıyor. Güvensizlik oluşuyor sanırım yada yaptığı ödevin beğenilmeme korkusu. Bunuda düşünerek vermek gerek ödevleri de. İlköğretim çok önemlidir sonuçta.

Doğru diyorsun da daha saatin kaç olduğunu öğretmedikleri çocuğa saat yapın diyorlar. Ben genelde kartonun kenarlarını falan yapıyorum ama yardım etmediğim yada fikir vermediğim zaman bocalıyor. Güvensizlik oluşuyor sanırım yada yaptığı ödevin beğenilmeme korkusu. Bunuda düşünerek vermek gerek ödevleri de. İlköğretim çok önemlidir sonuçta.

İlköğretim, eğitimin temel dayanağıdır zaten. Yapılandırmacı eğitim sisteminde öğretmen bilgi öğretmez, öğrenciyi bilgiye yönlendirir. Saatleri öğrenmemiş olabilir ama bununla ilgili evde çalışma yaparak saatler konusu için hazırbulunuşluk düzeyini artırmış olur. Dersi daha dikkatli takip eder. Yaptığı doğruları ve hatalarını görür. İlköğretimden öğrencisinden hiç kimse dört dörtlük ödev beklemez zaten. Sizler ve bizler eski sisteme göre eğitim aldığımız için bunları yadırgıyoruz. Fakat yeni sistemin olayı bu. Öğrenci kendi bulacak, kendi yapacak, kendi yapılandıracak. Bu türde öğrenilen bilgi daha kalıcıdır.

Ödevi çocuklar yaptığı sürece güzel.
Eskiden iş eğitimi dersimiz vardı şimdiki performans ödevlerini biz oralarda kendimiz yapardık ama tek şart okulda yapılmasıydı,o zaman velilerin herhangi bir müdahalesi olamıyor,güzel oluyordu.
Şimdi veliler mecburen çocukları diğerlerinden ayrışmasın diye yapıveriyorlar.
Tabiki yanlış bir durum.
Ama şu da varki bazen komşunun çocukları geliyor ödevlerini araştırmam için, çok kızıyorum öğretmenlere.
orta okul öğrencisine üniversite düzeyinde araştırma veriyorlar, bazen şüpheleniyorum acaba hocası yüksek lisans falan yapıyor da kendi araştırmalarını öğrencilerinden mi istiyor diye :)

hayır doğru bulmuyorum.. herkes annesine babasına netten cıkarıp printleyip okula götürüyor. çevremde hep bunu görüyorum.

Sadece performans değil, ödev denen şeyin tarihe gömülmesi gerekmektedir.​

Aslında çocuklar kendileri emek vererek bir şeyler üretseler faydalı da genelde hep veliler yapıyor ödevleri.

Geri