Mavi
Üye
-
-
-
-
İlköğretimde Çıkan Performans Ödevi Zorunluluğunu Doğru Buluyor musunuz ?
Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için lütfen foruma kayıt olun veya giriş yapın. Üyelik tamamen ücretsizdir ve sadece birkaç dakikanızı alır.
Performans ödevi yok muydu daha önce? İlk kez bu sene mi uygulanıyor?
Son 3 4 yıldır uygulanıyor Galiba yanlış hatırlamıyorsam.. Çocuklara degil Ailelere yapılan bir işgence bence.. Notuda velilere vermeliler çocuklara degil:cici:
Valla hiç doğru bulmuyom bu yaştan sonra ödev yapıyom![]()
Ama faydası çoktur. Kaynak taramayı, araştırma becerilerini geliştirir. Tabi tam anlamıyla yapıyorsanız![]()
Şimdi şöyle ki genelde ne deniyo ona hani şu kartonlar varya onlarla saat yapıyoruz şekil çiziyoruz falan bizim ufaklığın ödevleri genelde bu yönde. Araştırma olduğu zaman ben pek karışmıyorum bilgisayarı var bir kaç ödev sitesi gösterdim ondan kendisi araştırıyor. Sadece el becerisi gerektirenlerde yardım ediyorum. Ama bence yinede doğru değil çünkü çoğunu veliler yapıyor. Çocukta sorumluluk bilinci gelişmiyor tersine nasıl olsa teyzem yapar yeaa diyip akşam işten eve dönmemi bekleyip o saate kadar oyun oynuyor :cici:
Sıkıntı burada zaten. Velilerin yapmaması lazım. Çocuklara verilen bir sorumluluk var ve bunu yerine getirmesi gerekir. Ama bizim veli profilimize baktığımızda çocuklardan çok veliler ödevlere ilgi gösteriyor. Rehberlik edebilirsiniz, nasıl yapılacağını gösterebilirsiniz ama ödevi öğrenci yapmalı. Doğru veya yanlış. Çocuk bunu öğrenmeli.
Doğru diyorsun da daha saatin kaç olduğunu öğretmedikleri çocuğa saat yapın diyorlar. Ben genelde kartonun kenarlarını falan yapıyorum ama yardım etmediğim yada fikir vermediğim zaman bocalıyor. Güvensizlik oluşuyor sanırım yada yaptığı ödevin beğenilmeme korkusu. Bunuda düşünerek vermek gerek ödevleri de. İlköğretim çok önemlidir sonuçta.