İktidar başarılı mı yoksa muhalefet başarısız mı?

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
9039D634-1212-49AB-B62B-4928FBB24BF5.jpeg
Yakın zamanda bir anket yayınlandı. Anket Erdoğan’ın güvenoyunu arttırdığı yönünde.

Erdoğan’ın görev onayı son 3 ayda 5 puan arttı.

4 olasılık

1- İktidar başarılı
2- Muhalefet güven vermiyor
3- İktidar başarısız, muhalefet güven veriyor ama halk yanılgı içinde
4- Anket doğru değil

Sizce hangisi? Görüşleriniz nelerdir?

İktidar partisinin uyguladığı yanlış politikalar sonucu; eğitim, ekonomi, dış politika yerlerde. Bunların sonucunda dolar kuru artmış, market fiyatları uçmuş, samana kadar her şey ithal olmuş. Ve yine bu yüzden insanlar ayçiçeği yağının gemilerle gelmesini bekliyor, marketlerde bulamıyor bulsada çok pahalıya alıyor.

İktidar cephesinde hal böyleyken muhalefette durumlar nasıl peki?

akp’nin oylarının eridiği her yerde konuşuluyor neredeyse %25!

Tamam akp yanlışları yüzünden hayat pahalılığı artmış oy oranı azalmış ama o %25 kararsız seçmen.

Demek ki muhalefette de çok büyük sorun var. İnsanları ikna edemiyorlar, güvenmiyorlar.

6 parti bir araya gelip birleştiler, mutabakat imzaladılar. Sonuç güçlendirilmiş parlementer sistem.

Yahu,

Öğrenciler;
Kyk borçlarının yapılandırılması, fazilerinin silinmesi

Emekliler;
Emekli maaşlarının düzeltilmesi, EYT sorunlarının çözülmesi

Çiftçiler;
Mazottan alınan verginin düşmesi, daha ucuza mazot almak, gübre ilaç fiyatlarının iyileştirilmesi

Hukuk konusunda, yargının bağımsız olmasını

Duymak istiyorlar.

İnsanlara ne yapacağınızı, hangi icraatlerde bulunacağınızı söyleyin.

akp ekonomiyi bu kötü hale getirip batırdığı halde bile seçimlerde düzelicek diyor…

İktidar kesin başarısız. Muhalefet son yerel seçim döneminden itibaren doğru yolda ama daha da cesaretli olmaları gerekli ve halkı rahatlatacak ekonomik projelerini de açıklamalılar ve tüm toplumu kucaklayacak şekilde genişletmeliler ittifakı.

Olm noolcak. İnsanımız arap testis kokusu meftunu. Öyle seviyorlar. Bağımlılık yapan bişey bu. Muhalefet başarısız demek de ne demek. Ulan şu ortamda muhalefetin siyaset yapmasına bile gerek yok. Sokaktaki adam kötü yönetimden şikayet ediyor ve sorumlusunun chp olduğunu söylüyor. Bu cehalet falan değil ki. Bu hainlik.

Erdoğan'ın Görev Onayı: Onaylayan: %43,3 (+2,2)

1 Kg kıyma 100+ TL
1 Litre mazot 23 TL
Enflasyon yüzde 50

Gecen aya gore 2 puan artmis birde? :)

Demek ki biz bu halki anlamiyoruz, sosyolojik olarak cozemedik.

Beni sasirtmadi acikcasi.

Muhalefet partileri konuşmasalar _ lsussalar _ seçime kadar kahvehanede oturup çay ıcseler kazanırlar

Eğer iktidar partisi başarılı diyen varsa Allah akıl fikir versin derim,fakat son derece pasif,beceriksiz ve pısırık bir muhalefet var, aynı şartlarda muhalefet partisi iktidar da olsaydı 10 kere seçim olurdu,ayrıca yeni yapılacak seçimde ben iktidarın değişmeyeceğini düşünmeye başladım,bu halkla değişmez.

yahu geleceğini kömüre makarnaya satan insan kitlesinden beklentiniz nedir tam olarak ? köyde eşeklere kerkinen tiplerden ya da din kisvesi altında insanları ayıplayan dışlayan tiplerden, önlerine az bir şey din, biraz da menfaat koyunca o oy oranı %50 olacaktır yine.

Görsel yeni AKP yi temsil ediyor.

İktidar başarısız demek yanlış olur.
İktidar ihanet içerisinde. Muhalefette devamı.

Ekli dosyalar

• FDFA04A7-A629-4E01-9671-A6DD65458FD0.jpeg
    FDFA04A7-A629-4E01-9671-A6DD65458FD0.jpeg
    308.2 KB · Görüntüleme: 8
Kukla var _ kuklalar partililer ve onların başkanları oluyor _ birde kuklaları oynatan kuklacilar var_ onlar da sermaye babaları oluyor _ partilerin tüzükleri yapacaklari projeler hep sermaye babalarının istedikleri. Bağımsız göbekten bağımlı olmayan parti yok_ türkiyede partiler ikiye ayrılır _ amerika çıkarı için siyasete atılanlar _ ingiltere çıkarı için siyasete atılanlar

Herkes birbirinin üzerinden rant sağlamaya çalışıyor kameralar kapanınca belki oturup çay içiyorlardır birlikte bilemeyiz.

Ne bu şimdi gereksiz yere ?
İstemez isen bakmazsın olur biter şov yapmaya gerek varmı bilemedim.

Ay yanlis bi sey yazdim konuya sandim.

Geri