IF'nin Sisteminin Tamamen Değişmesi

Konu sahibi son olarak 2078 gün önce görüldü

Değişsin mi?

• Evet

Kullanılan: 19 63.3%
  • Hayır

Kullanılan: 11 36.7%

• Kullanılan toplam oy
    30
Selam.

Şimdi oturun, ciddi bi şey konuşacağız.

(Teknik Bilgi) IRCForumlari.com.tr şu anda vBulletin denilen bir hazır alt yapıyı kullanıyor. Onun 3.8.11 versiyonu. PHP, MySQL, JavaScript ile yazılmış.

Ben PHP bilmiyorum. Öğrenmeye de niyetim yok. Özellikle bu sistemde.

vBulletin sisteminin eski olması sebebiyle kullandığımız eklentiler v.s her şey eski. Ve artık benim bazı şeylere müdahale etmem zorlaşıyor. Ve bir de aslında kullanılmayan bir çok şey var.

Mesela gruplar.. Kimsenin artık buna ihtiyacı yok. Bir çok linkin hiç tıklanmadığına dair iddiaya bile girerim.

Şimdi bakın, örnek veriyorum, mesajlaşma kısmı şöyle olsaydı hoş olmaz mıydı?

41cde38f4036fa28db62f84882b2950b.png

Herşey açık ve net, anlaşılır, sade, insanın mesaj atası gelmiyo mu ya birilerine?

Ya da diyelim ki anasayfaya girdin ve bunun gibi sade bir tasarımla karşılaştın?

b8a5e316cddfaac2ea6ed9c1fd798aac.png

Herşey daha sade, daha anlaşılır, özellikler olacaksa da daha belirgin özellikler olacak. Örnek veriyorum gruplar gibi saçma bir şey olmayacak ancak siz anasayfanızda gözükmesini istediğiniz kategorileri seçebileceksiniz? Ya da bunun gibi bir çok özellik. Daha modern olacak. Forum-Twitter karışımı bir şey düşünün mesela, ya da Forum-Sözlük. Daha da hızlı olacak.

İnsan içten içe düşünmeden edemiyor daha bir temada bu kadar sorun yaşıyorsak böyle bi tasarım yapsak bizi evimizden alıp döversiniz gibi geliyor.

Gayet yenilikçi duruyor alışkanlıklardan vazgeçebilirmiyim bilmem ama mesaj kısmını beğendim kullanmasamda :D sade dediğiniz kısım bana pek sade gelmedi ama sağ taraf reklam gibi durmuş ama sanırım popüler başlıkları veriyor :)

Admin şöyle güzel bir sistem kur bize bu çağdışı forum görünüşünden kurtulalım. Başarabilirsin bunu. Her yenilik zordur üyeler kem küm edebilir. Sorun etme.

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. R10 da bu işin kralı ( mevcut tema yapımcısı ) PhpFusion ile bir görüşmenizi tavsiye ederim. O tarz bir sistem fazlasıyla is görecektir. Adamlar sonuçta vbulletin şu An ki bizim versiyondan düşük kullanıp o versiyon ile tema ayarlamislar biz de yapabiliriz diye düşünüyorum :)

Bilmemek değil öğrenmemek ayıp. R10 da bu işin kralı ( mevcut tema yapımcısı ) PhpFusion ile bir görüşmenizi tavsiye ederim. O tarz bir sistem fazlasıyla is görecektir. Adamlar sonuçta vbulletin şu An ki bizim versiyondan düşük kullanıp o versiyon ile tema ayarlamislar biz de yapabiliriz diye düşünüyorum :)

Acikcasi benim hayalim reddit tarzi birsey. Turkiye’nin bir redditi yok bana kalirsa. Tabi ciddi butceler lazim, soylendigi kadar kolay olmuyor :)

Orta seviye forumlar bu şekilde yenilenmeye gittiği zaman çoğu başarısız oldu tutulmadı. Vb den 10 kat daha güzel sistemler çıktı ama popüler siteler dışında tutturabilen olmadı ve popüler olanlarda artık sıfırdan yazılımlarını yazdırdılar.
Forumsal üyeleri ile beraber bu forumun sadık üyeleri baya arttı yeni sistem geldiğinde alışmaya çalışacaklar ama ne kadar alışırlar bilemem çoğu bu eski sistemin verdiği tadı başka sistemlerden alamıyor. Ama tutarsa burası büyür yeni nesil sistem yeni nesil genç arkadaşlarıda getirir diye düşünüyorum.

Eski sistemde devam edilirse yeni üye kazanımı zor. Girenler hep eski üye olacaktır. Bir süre sonra da azalarak yok olmaya mahkum olur. Bu belki 1 yıl belki 5 yıl sürer.

Yeni sistemde ya bu süre kısalır direkt yok oluruz ya da uçar gideriz.

Arkadaslar REDDIT tarzi birsey dusunuyoruz, hatta aramiza baska forumlardan arkadaslarda katilacak yakin zamanda, yani soyle dusunun ; vbulletinden tamamen siyrilmis Turkiye’ye ozgu reddit gibi birsey. Domain ismide değişebilir, daha global bir isim olabilir.

Çok ciddi bir o kadar da riskli konu. Değişimden yanayım her zaman vbulletini seviyorum ama artık yeni bir şeylere başlamanın zamanı geldi.

Domain ismi kesinlikle değişmeli bence :D Üyelik sisteminide google, instagram, facebook gibi bir sisteme bağlantılı yapsanız çok faydasını görürsünüz. Adam üye olurken onu yaz bunu yaz uğraşmasın bilgisayarında google üyeliği açıksa tıklasın direk üye olsun

Yenilik olması hepimizi fazlasıyla memnun edecektir,bu bağlamda neler yapabiliriz bir düşünelim.

Reddit tarzının direkt uygulanması mevcut üyelerin alışırken forumdan soğumalarına sebep olabilir ama genel görünüm itibariyle daha sade, gereksiz bölümlerin olmadığını, her şeyin daha kolay bulunabildiği bir tarz yaratılabilir. Bahsedilen mesajlaşma sistemi de kesinlikle güzel duruyor. Değişimlerin iyi ölçülüp biçilmesi lazım, eskilerden kurtulup bir fark yaratmak için denenmeli diyorum. Olmazsa zaten yine eskiye dönülür, tabii bi süre sadece eleştirilere de maruz kalabilirsiniz. Eski-yeni dengesini kurabilirseniz de eleştiriler minimuma düşer. Bekleyip görelim.

Reddit tarzının direkt uygulanması mevcut üyelerin alışırken forumdan soğumalarına sebep olabilir ama genel görünüm itibariyle daha sade, gereksiz bölümlerin olmadığını, her şeyin daha kolay bulunabildiği bir tarz yaratılabilir. Bahsedilen mesajlaşma sistemi de kesinlikle güzel duruyor. Değişimlerin iyi ölçülüp biçilmesi lazım, eskilerden kurtulup bir fark yaratmak için denenmeli diyorum. Olmazsa zaten yine eskiye dönülür, tabii bi süre sadece eleştirilere de maruz kalabilirsiniz. Eski-yeni dengesini kurabilirseniz de eleştiriler minimuma düşer. Bekleyip görelim.

Merhaba Melodram :)

Oyle bir sistem kurmanin maaliyeti cok ciddi rakamlar olacaktir, dolayisiyla bir daha eskiye donus olmaz. O yuzden ciddi bir arastirma icersindeyiz, yani tam manasiyla sifir bir yazilim gibi dusunebilirsin. Fikirlerinizi cidden onemsiyoruz bu arada :)

Ben açıkçası sadelikten yanayım ve silex'in attığı görünümleri beğendim. Bize bu yeter daha fazlasına gerek yok, 3-5 yıl takılır satarız yolumuza bakarız fikri hakimse hiç değiştirmeyin böyle kalsın. Aksiyona gerek yok. Ama biz daha farklı adımlar atmak, daha fazla kitleye hitap etmek, ilerlemek istiyoruz deniliyorsa da mutlaka değişmeli diye düşünüyorum.

Yalnız siz üyelere güvenmeyin çok, bugün değiştirelim derler yarın bakarsın beğenmeyip giderler. Sonra değiştirdiğinizle kalırsınız. Köftehor üyeler sizi. O yüzden ciddi düşünmek gerekir.

forumların eskiye oranla popülaritesini kaybetmesinin başlıca sebebi de forum yazılımlarının gelişime ayak uyduramamış olması değil mi zaten? ilk bakışta bu durum negatif algılanabilir çünkü insanların alışkanlıklarını değiştirmesi gerçekten zor fakat değişime direnmek de bir o kadar mantıksız artık. o yüzden denenmeli.

benim bir tavsiyemde forumun geneliyle alakalı olacak; artık bu IRC forumu kalıbından çıkmak gerek diye düşünüyorum. Grifikir'in domain konusundaki fikri mantıklı geldi bana. domain ismi değişmese bile, forum-sözlükten çok, daha genele hitap eden bir şeyler düşünülebilir.

Son düzenleme:
Yenilikleri severim. En fazla 2 3 gün değişik gelir sonra alışırım.
Bence değişmeli. Görsellik ve kullanım açısından kolaylık sağlar.
Güzel işler başaracagınıza eminin.

• Beğen
Tepkiler: X
Kardeşim ben böyle şeyler istesem facebook'a girerim.
İnstagrama girerim.
Bana özgün şeyler sun,yenilik adı altında Facebooka cevırme forumu.

Daha gerçekçi bir site olur ben karşı değilim hatta şu irc isminden de çıkarsa tadından yenmez :d

Geri