İçkili restoranlarda yemek yemek caiz mi?

Konu sahibi son olarak 1242 gün önce görüldü
Anubis lütfen yanlıs anlama gecen ateist'im ben dedigini hatırlıyorum eyer yanlıssa lütfen düzelt ama dinle ilgili bilgilerin gayet iyi ? acaba yanlıs mı hatırlıyorum lütfen yanlıs anlama

Ben ateistim, bu doğru. Dini bilmediğimden dolayı değildir bu durum. Aslında öyle çok da iyi bildiğim denemez dini. Ama söz konusu odur ki; biliyorum ve bana sen yanlışsın diyen gelip ahlaki değerler çerçevesinde tartışabilir benimle.

Yorumlar çok denişik ya. Sanki insanlara yemek yenen yerde içki içmeyin denmiş gibi yorumlar. İsteyen istediği yerde yer içer buna kim ne dedi de celallendiniz?

Her yerde yer ve içerim.

Hatta yemek yerken şarap içerim .

Keyif benim değil mi arkadaş ?

Zebanimisiniz nesiniz. Sorgulamak size mi kaldı ?

Bu dini konularda bilgi verilince millet bir celalleniyor nedense. "Bilgi" bu kimseye dayatma yapilmiyor, herkes kendi kararini yine kendi verebilir. Niye bu denli saçma sapan yerlere çekilmiş hayret bir şey. Sizin bu tavriniz da yobazliktan başka bir şey değil.

dini konular hakkında bilgi verilince birilerinin zoruna gidiyor . silah zoruyla yaptıran yok. isteyen inanır istemeyen inanmaz . isteyen uygular istemeyen uygulamaz .

dini konular hakkında bilgi verilince birilerinin zoruna gidiyor . silah zoruyla yaptıran yok. isteyen inanır istemeyen inanmaz . isteyen uygular istemeyen uygulamaz .
Hocam ben dinlerim sizi.
İslamiyet bu konu hakkinda ne diyor.

GM 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bu forumda dini konuları paylaşacağımız bölümler açılmış . istemeyen girmez . rahatsız olan okumaz .

20228558_798377386988632_1104164904658545395_n.jpg

Bazı arkadaşlar her nedense konu başlığında ki sorunun muhatabı olduklarını sanmışlar :)
Oysa ki soruyu soran ALLAH'ın koyduğu emir ve yasaklara dikkat eden biri ..
" Hocam içkili mekanda yemek yiyebilir miyim? " diye soruyor .. Yani adam sırat-ı müstakim üzerine bir hayat gayesi seçtiği için kendine, kılı kırk yarmak güdüsüyle merak edip soruyor .. Bu nokta da " size ne yaaa benim içkimden " diye celallenenlere şu soruyu sorasım geliyor ; " SİZE NE LAN ADAMIN SORUSUNDAN ? SİZE Mİ SORUYOR ? SİZİN İÇİN Mİ SORUYOR ?"

Sorunun cevabına gelince ; İçki = haramdır bunun tartışması bile olmaz .. Müslümanım diyen insan önce bunu kabul edecek .. İçen günahkar olur ama dinden çıkmaz .. İçkiye destek vermemek adına da içkili mekanlardan uzak durmak da takvaya örnek bir davranıştır ama oldu ya öyle bir mekanda yemek zorunda kaldınız .. Merak etmeyin günah işlemiş olmazsınız .. Tabi yemeğin yanında içki içmezseniz ..

Geri