İçkili restoranlarda yemek yemek caiz mi?

Konu sahibi son olarak 1241 gün önce görüldü
Soru: İçkili restoranlarda yemek yemek caiz mi?
Allah Teâlâ şöyle buyurur:

“Müminler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz.” (Maide 5/90)

Uzak durmak, araya mesafe koymak demektir. Bu sebepten dolayı Allah’ın Elçisi sallallahu aleyhi ve selem şöyle buyurmuştur:

Enes radıyallâhu anh’tan gelen rivayete göre “Allah’ın Peygamberi sallallahu aleyhi ve sellem sarhoşluk veren içki ile ilgili olarak on kişiye lanet etmiştir: “Sıkana, sıktırana, içene, taşıyana, taşıtana, sunana, satana, parasını yiyene, satın alana ve satın aldırana.” (Tirmizî, Büyû 59.)

İçki servisi yapılan lokantada yemek yiyen kişi, bunlardan birine girmemekle birlikte içkiden uzak kalma emrini yerine getirmek için başka lokantayı tercih ederse sevap alır.

c3a7ok-lezzetli.jpg

Peki hocam arabadan emlak vergisi almak caiz mi? Araçlara %10 TOKİ vergisi eklediler bugün. Haram helal alkolle sınırlı olmamalı.

Bankaya veya içki satana kiraya vermek
Sual: İş yerini, bir bankaya veya içki de satan birine kiraya vermek caiz midir?
CEVAP
Bankaya kiraya vermek caiz ise de, içki satana vermek caiz olmaz.

Evde yemenin suyumu çıktı?

He konu vardı dimi?

Yanacaksınız!!!!111

Hemen hemen her gün içki içiyorum sadece cuma günleri ve dini günler harici (kandil. VS) ama nedense hergün içmeme rağmen Birgün yandiğimi hissetmedim. Millet içiyorsa size ne oluyor dine çokmu bağlisiniz o zaman yoldan gecen mini etekli kıza bakmakda caiz değil. Anne eş ve bununla beraber kızkardeş harici kimse ile ayni iş yerinde veya aynı çatı altında kalmakta caiz değil. Ve esasen internete girmekde caiz değil. Birakin bu tür şeylerle insanlari sorgulamayı..

ya konuda climax'ı gördüm üzüldüm niye girmiyor bu adam artık foruma :(

Caiz değil haramdır. Gidip başka yerde zıkkımlanın. İçkili yerde içilir.

Caiz değil.
Taşımasını veya satması gibi bir şey kullanmasan bile caiz değil.

Ahlak bekçileri iş başında.

Hadi lan oradan Arapseviciler. Cevaz mevaz dinlemiyoruz. "Yasal yada degil" tabiri var bizde. Seriat meraklıları Yallah Arabistan'a

Mecbur kalırsanız caizdir. Onun dışında içkili mekaNın ekmeğine yağ sürdüğünüz için yanarsınız. Gidin başka yerde oynayın.

Anubis lütfen yanlıs anlama gecen ateist'im ben dedigini hatırlıyorum eyer yanlıssa lütfen düzelt ama dinle ilgili bilgilerin gayet iyi ? acaba yanlıs mı hatırlıyorum lütfen yanlıs anlama

Geri