İçinden Geçeni Söyle

Konu sahibi son olarak 22 gün önce görüldü
Yumurta kır, yumurta çırp. Yumurta kır, yumurta çırp... Kahvaltı mı yumurtadan, yumurta mı kahvaltıdan?

• Hımm
Tepkiler: RK
Kıyma kuyruğundan çıktım pide kuyruğuna girdim..

Bu bayram güya dinlenecektim kavurmam masada kaldı..

geçen gün kafede oturuyorum dostlar. yan masada iki ebleh yüksek sesle kimseyi umursamadan bağırış çağırış lakırdı yapıyordu. haliyle kulak misafiri olmak zorunda kaldım...inanın rahmetli goril koko'nun kelime dağarcığı daha genişti. hayvancağızın tek günahı anatomisinin konuşmaya elverişli olmamasıydı...

dogrusu insanlar eğitim, bilgi, statü, servet gibi özelliklerin kendilerini dış dünyanın tehlikelerine karşı şerbetli kıldığını zanneder. ve bunun rehavetiyle fazla gevşek davranırlar. oysa tanımadıkları kafalara, bilmedikleri yaşamlara maruz kaldıklarında tam da kapattıkları köşeden, "beni kimse kaldıramaz" özgüveninden gol yerler...

geçen gün kafede oturuyorum dostlar. yan masada iki ebleh yüksek sesle kimseyi umursamadan bağırış çağırış lakırdı yapıyordu. haliyle kulak misafiri olmak zorunda kaldım...inanın rahmetli goril koko'nun kelime dağarcığı daha genişti. hayvancağızın tek günahı anatomisinin konuşmaya elverişli olmamasıydı...

dogrusu insanlar eğitim, bilgi, statü, servet gibi özelliklerin kendilerini dış dünyanın tehlikelerine karşı şerbetli kıldığını zanneder. ve bunun rehavetiyle fazla gevşek davranırlar. oysa tanımadıkları kafalara, bilmedikleri yaşamlara maruz kaldıklarında tam da kapattıkları köşeden, "beni kimse kaldıramaz" özgüveninden gol yerler...
Icin baya dolmus.

@Raskolnikov görsel güzeldi.

Forumun meselesi olmayan hiçbir şeyin genele taşınmaması için elimden geleni yapacağım. Kim kiminle nerede konuşuyor, DM'den mi yazıyor, dumanla mı haberleşiyor, mors alfabesine mi geçti açıkçası ilgilenmiyorum. Ama iş yalana dolana gelirse orada frene basarım.

Forumun huzurunu bozmak isteyenlere, durup dururken güvensiz ortam algısı oluşturmaya çalışanlara da müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bizim yükümlü olduğumuz şeyler belli. Ayrıca kim kiminle takılıyor, kim hangi ekibe göz kırpıyor, kim kimin mesajına saniyesinde yetişiyor... Gruplaşma denilen şey uzay teleskobuna gerek kalmadan tepeden gayet net görünüyor zaten. 😄

10+ yıllık geçmiş var sonuçta. Ne yapalım, yaraları sarabiliyorsak saracağız, elimizi de taşın altına koyacağız. Hayat garip bazen asfaltın arasından papatya çıkıyor, bazen de papatya sandığın yerden kaktüs çıkıyor. Bir bakıyorsun yıllardır uslu duran adam bir sabah kalkıp olay çıkarıyor, bir bakıyorsun bundan bir şey olmaz dediğin kişi gelip taşın altına elini koyuyor.

O yüzden büyük konuşmamak lazım. Biraz niyet, biraz sabır... Gerisini de mümkünse yeni bir sezon açmadan hallederiz. 🙂

İnsanın evi gibi yok valla. İstanbul çok güzelsin ama hiç bana göre değilsin. Çok yorucu bir kentsin valla İzmirciğime Ankaracığıma laf söyletmem hiç…
Hahahaha Sux'u sürükleyemedin diye izmir'e laf edemezsin Istanbul'a lariiii:)
Yetiş Anna enistemize laf soyluyor :)

@Raskolnikov görsel güzeldi.

Forumun meselesi olmayan hiçbir şeyin genele taşınmaması için elimden geleni yapacağım. Kim kiminle nerede konuşuyor, DM'den mi yazıyor, dumanla mı haberleşiyor, mors alfabesine mi geçti açıkçası ilgilenmiyorum. Ama iş yalana dolana gelirse orada frene basarım.

Forumun huzurunu bozmak isteyenlere, durup dururken güvensiz ortam algısı oluşturmaya çalışanlara da müsaade etmeyeceğiz. Çünkü bizim yükümlü olduğumuz şeyler belli. Ayrıca kim kiminle takılıyor, kim hangi ekibe göz kırpıyor, kim kimin mesajına saniyesinde yetişiyor... Gruplaşma denilen şey uzay teleskobuna gerek kalmadan tepeden gayet net görünüyor zaten. 😄

10+ yıllık geçmiş var sonuçta. Ne yapalım, yaraları sarabiliyorsak saracağız, elimizi de taşın altına koyacağız. Hayat garip bazen asfaltın arasından papatya çıkıyor, bazen de papatya sandığın yerden kaktüs çıkıyor. Bir bakıyorsun yıllardır uslu duran adam bir sabah kalkıp olay çıkarıyor, bir bakıyorsun bundan bir şey olmaz dediğin kişi gelip taşın altına elini koyuyor.

O yüzden büyük konuşmamak lazım. Biraz niyet, biraz sabır... Gerisini de mümkünse yeni bir sezon açmadan hallederiz. 🙂
birçok kez forumun el değiştirdiğine şahit oldum, sen muhtemelen 4. kişisin, hepsi de ilk geldiğinde benzer şeyler söylediler. bunları söylediler çünkü forumun neredeyse her döneminde kaos vardı, her gelen de bunun farkında olarak geldi ve bunu değiştirip daha farklı bir ortam yaratabileceklerine inandılar, ama hepsinin döneminde de acayip acayip işler oldu. senin döneminde de olacak. neden? çünkü gördüğüm kadarıyla iyi analiz etmemişsin. ona izin vermeyeceğim, buna yasak koyacağım, meselelerin genele taşınmasını engelleyeceğim gibi şeyler yel değirmenleriyle savaşmaktır bu forumda. forumun doğasını değiştirmekle uğraşmaktır. burada insanlar sürekli birbirleriyle etkileşime girerler, bazen çok iyi olurlar, bazen nefrete dönüşür, ama finalde herkes bilir ki saysa da sövse de yaptırımı ban yemekten ibarettir. sokak değil ki dayak yemekten korksun, iş yeri değil ki kovulmaktan korksun. son dönemde olan olayların çok dallanıp budaklanması da aslında meselelerin forumdan reele taşması sebebiyle oldu. doğal olarak herkes rahatsız oldu. eski veya güncel olması fark etmiyor, mide bulandı. sevsek de sevmesek de durum budur. burası hiçbir zaman da herkesin şen şakrak takıldığı, kimsenin kimseye kışt demediği bir yer olmayacak. öyle olduğu gün bittiği gün olur zaten. bana sorarsan burayı farklı kılan ve sana da o bahsettiğin ciddi yatırımı yaptıran şey bu zaten. o yüzden bence keskin sınırlar çizme, bunun kimseye faydası olmadı çünkü. yarın öbür gün yine biri bir şey diyecek ve öteki cevap verecek, bu konular tekrar hortlayacak. ortada tek bir haklı yok çünkü; herkes kendi penceresinden biraz haklı ve herkes ne kadar baskın çıkabildiğiyle ilgileniyor, hakla hukukla değil. akıntıya karşı yüzmeyin, akıntıyla birlikte yüzmeyi deneyin, başka türlü önünü alamazsınız.

söylediklerinde katılmadığım en önemli nokta da "durup dururken güvensiz ortam algısı oluşturmaya çalışanlar" kısmı oldu. bunca mevzudan sonra nasıl "durup dururken" denilebilir? herkes "benim kimseden gizlim saklım yok, isteyene adresimi veririm, isteyene numaramı veririm" düşüncesinde değil. ben önceden işim, ailem, arkadaşlarım hakkında bazen geyik, bazen ciddi bir şeyler yazar çizerdim, artık yazmıyorum. çünkü artık ne kadar raskolnikov'um, ne kadar semih'im belli değil. o çizgi bildiğin delik deşik oldu.

Geri