Soru C iç sese günah yazılırmı?

Konu sahibi son olarak 2127 gün önce görüldü
Hehehe :) Amellerden sorumlusundur. Yazılmaz! P..kunu çıkarma ama :T:

Bizde no problem. Katolikler düşünsün ehehehe. =)

Yazılmaz diye biliyorum, kötü düşünceler eyleme dönüşmedikçe günahı olmaz. Tabi her şeyin bir sınırı vardır abartmamak lazım=)

bu yaşınıza kadar öğrenmediniz mi yoksa laf olsun torba dolsun muhabbeti mi yakında namaz nasıl kılınır oruç nası tutulur gusul abdesti nasıl alınır diye soracak mısınız elinize bir ilmihal alıp okusanız daha iyi olur günde 10 dakikanızı ilmihal okumaya verseniz bir ayda öğrenirsiniz

şimdi burdakilerden biri günah dese ne yapacaksınız günah değil dese ne yapacaksınız burası müftülük makamı mı burdakinler dini sual sorma makamının azaları mı

Kitap_20160808133347_278931_13.jpg

bu kitabın yazarı emekli müftü okursanız epey bilginiz olur

“Allah, kimseye gücünün yettiğinden fazlasını yüklemez.” (Bakara 2/286)

“Senden önce gönderdiğimiz bir tek nebi ve elçi yoktur ki, bir şeyi kursun da şeytan onun kurgusuna vesvese karıştırmış olmasın. Allah şeytanın karıştırdığını giderir, sonra âyetlerini pekiştirir. Allah bilendir, hakîmdir.” (Hac 22/52)

Bu iki ayete delilen şeytanın vesvesesine ve aklınızdan geçenlere mani olamazsınız .. Kötü düşünceleri eyleme geçirmediğiniz müddetçe günaha girmezsiniz .. Lakin siz eyleme geçmeseniz bile başka biri hakkında hep kötü düşünmeniz ve onun başına bir şey geldiğinde sevinmeniz sizi de o zülden sorumlu yapar ..

aga yazılıyo ama, normal tarifeden değil benim bildiğim,

e o niyet oluyor. yazılır. ama bence eylemden çok daha az olur. sonuçta hepimizin kafasından geçiyor binbir türlü şey.

yazilmaz. yazilir diyeni bana getirin. hemen gelsin bekletmetin. tanimak istiyorum onu.

BAKARA-284

Göklerdeki ve yerdeki her şey Allah'a aittir. Aklınızdan geçeni açıklasanız da gizleseniz de Allah sizi onun için hesaba çekecektir; ve sonra O, istediğini affedecek, istediğini cezalandıracaktır: Zira Allah her şeye kadirdir.

Bu ayet sorunun cevabıdır. :) Keşke bizlere sormak yerine önce Kuran okusaydın. Kuran'da dinle alakalı tüm soruların cevabı var. :)

Dile dökülmedikce yada uygulamadıkça günah yok.
İyi bir şey düşünürsen gani gani sevap;)

Geri