W
Elmas Üye
-
-
-
-
-
Aslinda tam anlamiyla Osmanli mutfagindan cikmis degil. Rivayete gore bir yasak ask hikayesinden ortaya cikiyor bu yemek. Bu yasak ask Sultan Abdulaziz ve Fransiz kralicesi Eugenie'nin arasinda geciyor. Kralice beylerbeyi sarayina ziyarete geldiginde Fransiz ascisini da getiriyor. Fransiz asci besamal sosunu yapiyor, bizim Osmanli tayfa da kozlenmis patlicani sosa karistirir. Ve ortaya Fransoman bir yemek cikar....
Padisah ve kralice birlikte aksam yemegini yediklerinde bu yemegi cok begenirler, bu yuzden adi hunkar begendi olarak kalir.
Kralice'nin ziyareti uzatmasi dedikolara sebep oldugundan padisahin annesi tarafindan ikaz edilir. Yallah Fransaya derler... Tekme tokat yollanir saraydan... Son cumleyi attim kafadan
Edit; Murat Bardakci bu yasak ask hikayesinin delillerinden bahsetmisti oyle hatirliyorum.
Padisah ve kralice birlikte aksam yemegini yediklerinde bu yemegi cok begenirler, bu yuzden adi hunkar begendi olarak kalir.
Kralice'nin ziyareti uzatmasi dedikolara sebep oldugundan padisahin annesi tarafindan ikaz edilir. Yallah Fransaya derler... Tekme tokat yollanir saraydan... Son cumleyi attim kafadan
Edit; Murat Bardakci bu yasak ask hikayesinin delillerinden bahsetmisti oyle hatirliyorum.