Hünkar beğendi

• Kullanıcı W
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • - Forumsal Sözlük
🕒 Konu sahibi 1 saat önce aktifti
Aslinda tam anlamiyla Osmanli mutfagindan cikmis degil. Rivayete gore bir yasak ask hikayesinden ortaya cikiyor bu yemek. Bu yasak ask Sultan Abdulaziz ve Fransiz kralicesi Eugenie'nin arasinda geciyor. Kralice beylerbeyi sarayina ziyarete geldiginde Fransiz ascisini da getiriyor. Fransiz asci besamal sosunu yapiyor, bizim Osmanli tayfa da kozlenmis patlicani sosa karistirir. Ve ortaya Fransoman bir yemek cikar....

Padisah ve kralice birlikte aksam yemegini yediklerinde bu yemegi cok begenirler, bu yuzden adi hunkar begendi olarak kalir.

Kralice'nin ziyareti uzatmasi dedikolara sebep oldugundan padisahin annesi tarafindan ikaz edilir. Yallah Fransaya derler... Tekme tokat yollanir saraydan... Son cumleyi attim kafadan

Edit; Murat Bardakci bu yasak ask hikayesinin delillerinden bahsetmisti oyle hatirliyorum.

bazen beğenilmiyor.

bi keresinde iftar yemeğinde aileme ben yapıcam dedim. kolları sıvadım. et taş gibi olmuştu kimsenin dişi kesmedi. közlenmiş patlıcanı da gidip hazır almıştım o da güzel değildi. ziyan ettim iftar yemeğini
yapması zormuş

Kız olsam bi sürü saf var etrafta hiç çalışmadan etmeden krallar gibi yaşardım..

enteresan yemek isimleri familyamızdan bu da. bir de imambayıldı'mız var. italya'dan bir rahibe dinlerarası diyalog için yozgat'a gelir ve olaylar gelişir...

• Kahkaha
Tepkiler: W
besamal sosun havası bi başka ya

Geri