Hükümet istifa

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
doğrusu her ne kadar yersiz bir çağrı olarak bulsamda, kitlelerin tepkilerini bir şekilde dile getirmeleri ve bunu barışçıl demokratik bir haktan ötürü yapmaları makul görülmeli.

istifa dediğimiz olay esasen liyakat sahibi insanların beceriksizliklerini kabul etmek, biz ya da ben yapamadık yerimize daha iyi yapabilecek olanlar geçsin'in bir karşılığıdır, yetkilerini devretmedir.

fakat ortada ne beceriksizligi, ne ihmalkarlığı kabul eden basiret sahibi kimseler var. ne de ülkede örneği görülmüş bir işleyiş söz konusu. bir muhtarı bile koltuğundan etmek için, yukarıdan bir emrin gelmesi şart çünki. haliyle bu çağrıda slogandan öteye pek geçememiş, içi doldurulamamış, karşılığı alınmamıştır.

Kac senelik slogan.

Hükümet istifa sloganı atmak dahi büyük bir sorun oldu bu ülkede. Özgürlüklerde en üst düzeydeyiz diyenlere duyurulur.
Bir de hükümet istifayı devlete karşı bir eylem olarak gören zihniyet var, algı yapmaktan başka bir başarıları yok zavallıların.

istifa demokratik ülkelerde başarısızlık karşısında bireyin aldığı aksiyon.
ancak hükümet olarak her şeyi dört dörtlük yaptığımiza inandığımız için bizim aksiyon dışı tuttugimuz bir seçenek.
bunları porcözle falan da kaziyamayacagiz.
neyzen tevfige atfedilen sözde dediği gibi; geldikleri gibi gitmedier.

Haşmetmeablarının tensipleriyle göreve gelip yine aynı tensiple görevden affını dileyen insanların istifa makamının ifade ettiği manayı tam anlamıyla kavraması pek mümkün değil bence. O sebeple bu sloganın belli cenahta herhangi bir karşılığı yok ama o cenahın karşısında olanları konsilide edebilecek bir türden slogan olabilir.

dfşgk yaptığı analize bak. ben, memleketten bu kadar bihaber olan ama aynı zamanda bu kadar da fikri olan bir insan görmedim.dşfjhf çok komik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten şunun şurasında seçime ne kaldı slogan atacağınıza sahada çalışıp insanları ikna edin

Zaten şunun şurasında seçime ne kaldı slogan atacağınıza sahada çalışıp insanları ikna edin
Bak şimdi zillet ittifakı seçimi kazanacak, 3 ay sonra ülkenin içine edecek, 20 milyon kişi hükümet istifa diye bağıracak, ve burada şimdiki hükümete giydirenler 3 maymunu oynayacak. Bunların demokratikliği, insancıllığı kendilerine dokunuluncaya kadar. Her şeyleri tiyatro

Bak şimdi zillet ittifakı seçimi kazanacak, 3 ay sonra ülkenin içine edecek, 20 milyon kişi hükümet istifa diye bağıracak, ve burada şimdiki hükümete giydirenler 3 maymunu oynayacak. Bunların demokratikliği, insancıllığı kendilerine dokunuluncaya kadar. Her şeyleri tiyatro

sen daha önce bu "zillet ittifakının" ülkeyi yönettiğini gördün mü bundan nasıl emin olabiliyorsun?
mesela önümüzde 22 yıldır ülkenin içine eden bi iktidar varken daha kötü ne olabilir söyler misin?
ama hiç öyle ülkeyi amerikaya satacaklar gibi hayal ürünü olan şeyleri değil reel olarak daha kötü ne olur onu soruyorum.

Geri