hristiyanlar şehid olmaz

Konu sahibi son olarak 3464 gün önce görüldü
Galip ezbere bilgilerinle kopyala yapıştır yaparak bir yere varamazsın .. En başta sorduğum soruya cevap vereceksin önce .. Kaldı ki burada günahkar kimse şehit olamaz diye bir iddiam olmadı ama GÜNAH İŞLERKEN ÖLDÜRÜLEN BİRİ ŞEHİT OLAMAZ dedim arada ki farkı anlıyor musun ?
Lafa geldi mi Müslümanım diyeceksin ama amelde icraatın olmayacak .. ALLAH korkusundan uzak yaşayacaksın, çalacaksın çırpacaksın, milleti kandıracaksın menfaatin üzerine yaşayacaksın sonra ganimet elde etme hevesiyle " ulan bana da bir şeyler düşer " belki kafasıyla çarpışırken öleceksin ve şehit olacaksın !!! Yok yahu size ne kadar kolay öyle cennet ama bak ALLAH ne buyuruyor ; "Bedevîler 'inandık' dediler. De ki: Siz iman etmediniz ama 'İslâm olduk.' deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah'a ve Resulüne itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Hucurat, 49/14)

Şüphesiz ALLAH kalplerde ki gizlinin gizlisini de bilir .. Güzel olan elbette güzel düşünmektir ama her şeyde olduğu gibi bunda da haddi aşmamak gerekir .. SEN TEBLİĞ VAZİFENİ YAPMADAN ELİN GEVURUNA ALLA'HI VE İNDİRDİĞİ DİNİ ANLATMADAN ONU BUNU CEHENNEME KENDİNİ DE CENNETE SOKAMAZSIN .. Suriye'de çoluk çocuk demeden katleden işid militanları da Müslümanız diyorlar .. Onlarda ALLAH'a ve resulune iman ediyorlar .. Belki senden benden fazla namaz kılıyor oruç tutuyorlar ama gel gör ki her türlü vahşeti de yapıyorlar .. Şimdi bunlar sırf Müslüman oldukları için cennetlik olacaklar ama Filistinliler için kendini israil iş makinalarının önüne atıp pestili çıkan Rachel cehennemlik olacak öyle mi ? Hiç bir Müslüman üzerine düşen tebliğ ve irşad sorumluluğunu yerine getirmeden kimseyi cehenneme sokma gayreti içinde olmasın ..

Püf yeni bir doğuyor.

Hocam mülteci gönüllüsü alman bir kız, afgan gencin tecavüzüne uğrayıp öldürüldü. Şimdi bu kız cehenneme mi gidecek?

Malazgirt savaşında Bizans ordusunda savaşa katılan, peçenek, Gagauz, Kuman, vb. Türkler Savaş esnasında Selçuklu safına geçip Bizansa karşı savaşmaları sonucu Bizans ordusu bozguna uğramış, Selçuklu ordusu kazanmıştı.
Bu durumda Selçuklu safına geçen bu Müslüman olmayan Türklerin savaşta ölenlerine şehit diyemeyeceğiz anlaşılan.
Osmanlıyı kuruluşunda en büyük katkıyı sağlayan, Kolonizatör Türk dervişleri olan Babailerin (Rafizi- Kafir-Alevi olarak olarak aşağılanan) savaşlarda (Bursanın ve İznik'in fethi olmak üzere balkanların yurtlaştırılmasında Karacaahmet, Abdal Musa, Abdal Murad, geyikli Baba, Edebali, Kızıldeli, Otmanbaba, Akyazılı, Demir baba v.b.) ölenleri de bu durumda şehit olamıyor olsa gerek!

Ne diyelim:
''Aklını işletememek'' mi, yoksa fitne çıkartmak mı?

Galip ezbere bilgilerinle kopyala yapıştır yaparak bir yere varamazsın .. En başta sorduğum soruya cevap vereceksin önce .. Kaldı ki burada günahkar kimse şehit olamaz diye bir iddiam olmadı ama GÜNAH İŞLERKEN ÖLDÜRÜLEN BİRİ ŞEHİT OLAMAZ dedim arada ki farkı anlıyor musun ?
Lafa geldi mi Müslümanım diyeceksin ama amelde icraatın olmayacak .. ALLAH korkusundan uzak yaşayacaksın, çalacaksın çırpacaksın, milleti kandıracaksın menfaatin üzerine yaşayacaksın sonra ganimet elde etme hevesiyle " ulan bana da bir şeyler düşer " belki kafasıyla çarpışırken öleceksin ve şehit olacaksın !!! Yok yahu size ne kadar kolay öyle cennet ama bak ALLAH ne buyuruyor ; "Bedevîler 'inandık' dediler. De ki: Siz iman etmediniz ama 'İslâm olduk.' deyin. Henüz iman kalplerinize yerleşmedi. Eğer Allah'a ve Resulüne itaat ederseniz, Allah işlerinizden hiçbir şeyi eksiltmez. Çünkü Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir." (Hucurat, 49/14)

Şüphesiz ALLAH kalplerde ki gizlinin gizlisini de bilir .. Güzel olan elbette güzel düşünmektir ama her şeyde olduğu gibi bunda da haddi aşmamak gerekir .. SEN TEBLİĞ VAZİFENİ YAPMADAN ELİN GEVURUNA ALLA'HI VE İNDİRDİĞİ DİNİ ANLATMADAN ONU BUNU CEHENNEME KENDİNİ DE CENNETE SOKAMAZSIN .. Suriye'de çoluk çocuk demeden katleden işid militanları da Müslümanız diyorlar .. Onlarda ALLAH'a ve resulune iman ediyorlar .. Belki senden benden fazla namaz kılıyor oruç tutuyorlar ama gel gör ki her türlü vahşeti de yapıyorlar .. Şimdi bunlar sırf Müslüman oldukları için cennetlik olacaklar ama Filistinliler için kendini israil iş makinalarının önüne atıp pestili çıkan Rachel cehennemlik olacak öyle mi ? Hiç bir Müslüman üzerine düşen tebliğ ve irşad sorumluluğunu yerine getirmeden kimseyi cehenneme sokma gayreti içinde olmasın ..
Her zaman olduğu gibi uç noktalarda dolaşıyorsun Eksen. Galip'in bilgileri eksik. Kur'an kavramı olan 'şehid' ve 'şüheda' kavramları müslüman için geçerlidir. Ama yeterli değildir.
Niyette önemlidir.
Resulullah(sav) buyuruyor: "İlahi Kelimetullah yolunda savaşıpta ölen veya öldürülen kimse şehiddir." Bunu destekleyen ayet
" Allah yolunda öldürülür veya ölürseniz, size Allah'tan onların topladıklarından hayırlı bir mağfiret ve rahmet vardır." (Al-i İmran / 157.ayet)
Ölme: Savaş esnasında attan düşme ile, kalp krizi, salgın veya ağır hastalıklar sebebi ile vb. ölümler.
Öldürülme: Savaş esnasında veya nöbette düşman tarafından öldürülmeler.
Gelelim niyete:

1) "Hz. Peygamber (s.a.s.), Uhud’da düşmanla çarpışmakta olan yiğitlerini bir grup sahabeyle beraber seyretmektedir. Sahabelerden biri der ki: - Ya Rasulallah! Şu askeri görüyor musun ne yiğitçe savaşıyor! O senin halanın oğlu Abdullah’tır, der. Allah Rasulü (s.a.s.): - İnşallah o cennetliktir, der. Bir de öbür tarafa bakarlar ve başka bir sahabe de: - Şu da Haris’in oğlu Kuzman’dır. Dokuz kâfiri yere sermiş ve yaralı bir şekilde hâlâ çarpışmaktadır. Bu da ne yiğitçe çarpışmaktadır ey Allah’ın Rasulü, der. Ama Rasulüllah (s.a.s.)’ın yüzünün rengi değişir, kaşlarını çatar: - O cehennemliktir, der. Sahabeler birden bu söz üzerine şok olurlar. Bu sözün manasını anlamazlar. Sahabelerden biri savaş sonunda yaralı olan Kuzman’ın yanına varır: - Ey Kuzman! Müjdeler olsun sana Allah ve Rasulü için bu meydanda kılıç salladın, ne mutlu sana eğer ölürsen cennetliksin, der. Ama Kuzman, o ana kadar içinde sakladığı niyeti açığa vurur: - Ey İbn Katade, beni buraya getiren ne Allah’ın dini ne de Muhammed’in şerefiydi, beni buraya getiren Medine’nin hurmalıklarıydı. Ben buraya Medine’nin hurmalıklarını savunmak için geldim, der. Sonunda çektiği acılara dayanamaz. Bir ok alıp kalbine saplar ve oracıkta ölür. İbn Katade koşup Rasulüllah’ın yanına gelerek olayı anlatır. Sahabeler o zaman Peygamberimizin sözünün anlamını idrak ederler. (Kuzman hadisesi) (Buhârî, Cihad, 77; İbn Hişam, Sire, III, 93, 94)

2) Peygamber (s.a.v)’in şöyle buyurduğunu işittim: "Kıyamet günü hesaba ilk çağrılacaklardan biri Allah yolunda öldürülen kişidir. Allah yolunda öldürülen getirilir. Allah teala ona nimetlerini bildirir o da hatırlar ve itiraf eder.
Allah teala bu nimetler içinde ne yaptın? Buyurur, O’da: Senin yolunda şehid edilene dek savaştım, der.
Allah teala; Yalan söyledin! Sen “falanca cesur adam” denilmesini istedin ve bu da söylendi. Sonra onun için emir verir, huzurunda hesaba çekilir ve cehenneme atılır.
Ve ilim öğrenmiş bir adam ve bu ilmi öğreten, kuranı iyice öğrenip okumuş olan getirilir. Allah ona olan nimetlerini bildirir oda hatırlar ve itiraf eder.
Allah teala: Bu nimetler içinde ne amel yaptın? buyurur. O’da: İlim öğrendim, öğrettim ve seni rizan için kuran okudum der?
Allah Yalan söyledin, sen ilmi alimdir denilsin diye öğrendin, kuranı çok güzel okuyor desinler diye okudun ve bu da denildi der. sonra onun için emir verir, huzurunda hesaba çekilir ve cehenneme atılır.
Ve Allahın kendisine genişlik ve her sınıftan mal verdiği kimse getirilir. Allah ona nimetlerini bildirir, oda hatırlar ve itiraf eder.
Allah bu nimetler içinde ne amel yaptın? buyurur. O da verilmesini sevdiğin her yola senin rızan için verdim der.
Allah teala: yalan söyledin ! sen falanca cömerttir desinler diye bunu yaptın ve bu da denildi buyurur. Sonra onun için emir verir, huzurunda hesaba çekilir ve cehenneme atılır.
(Müslim, Fezailü’l-cihad 152 (nr.1905); Nesai, Cihad 22 (6/23-24); Ahmed, el-Müsned, 2/322; İbn hibban, Es-sahih nr. 407)

3) Bir adam Ümmü Kays diye anılan bir kadın ile evlenmek için hicret etti. O bakımdan o kimseye ‘Um Kays’ın muhaciri’ deniliyordu.” Bunu İmâm Taberânî rahîmehullâh el-A’meş’ten şöyle bir lafızla rivayet etmektedir: “Aramızda bir kadına talib olmuş bir adam vardı. Sözü geçen bu kadının adı Ümmü Kays idi. Hicret etmedikçe adamla evlenmek istemedi. Bunun üzerine adam da hicret etti ve o kadın ile evlendi. Biz de o kişiye ‘Ummü Kays’ın muhaciri’ diyorduk.”
“Rasulullah’ı (s.a.v) işittim buyurduki:
“Ameller niyetlere göredir, herkese niyet ettiği vardır, kimin hicreti Allah ve rasulü neyse, hicreti Allah ve rasulünedir, kiminde hicreti kazanmak istediği bir dünyalık veya nikahlanmak istediği bir kadın içinse hicretide hicret ettiği şeyedir” ((Buhârî, Bedü’l-Vahy, 1; Müslim, İmare, 155; Ebu Davud, Talak, 11)

Şehit kelimesini neye göre yorumluyorsanızi olay buna göre değişir.

İslam'a göre yorumluyorsanız, tam olarak ülkesini savunurken ölene de şehit denmiyor. Allah yolunda ölen ve müslüman olanlara şehit denir. Şehadet veya şüheda kelimeleriyle aynı kökten bir kelime olduğunu sanıyorum.

Hristiyanlıkta da şehitlik var. Ama onlar da kendisine göre yorumlamış.

Türkler ise, İslam'daki şehitlik mertebesini tamamen değiştirmiş ve vatanını koruyan herkesin şehit olabileceğini söylemiş.

Neresinden bakarsanız, oraya göre cevap bulursunuz. Türklük tarafından bakarsanız, şehit olan kişinin hangi dinden olduğunun önemi yoktur.

Tabii ki inancını her şeyden üstün tutan birisi için, inancımız için katıldığımız savaşlarda ölenlere şehit denir.

Uzun yazıları okumuyorum hele ki kopyala yapıştır olunca ..

Derin konular bilmeden konuşmayınız ayrıca uzun yazılar bildiklerinden değil başka yerden geldiği için okumadım da.

Uzun yazıları okumuyorum hele ki kopyala yapıştır olunca ..
Bence oku. Kaynaklar orada yatıyor. 15 asır sonra temel kavramları mantıksal çözmek mantıksızlıktır.
Resulullah(sav) buyurdu ki: "İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır. Sonra bunları takip edenlerdir, sonra da bunları takip edenlerdir. (Buharî, Şehâdât 9, Fezâilu'l-Ashâb 1, Rikak 7, Eymân 27; Müslim, Fezâilu's-Sahâbe, 214, (2535))
Yani;
1) Sahabi
2) Tabiin
3) Etbau't-Tabiin (Tebeu't-Tabiin)

her dinde her millette kendine göre tanımlanmış bir şehitlik anlayışı tanımı bulunmaktadır.

Biz ölümsüz deriz şehitlere hristiyanlar aziz azize der.

Şimdi biz konuya genel olarakmı bakacaz kendi inanacımız doğrultusunda mı ?

her dinde her millette kendine göre tanımlanmış bir şehitlik anlayışı tanımı bulunmaktadır.

Biz ölümsüz deriz şehitlere hristiyanlar aziz azize der.

Şimdi biz konuya genel olarakmı bakacaz kendi inanacımız doğrultusunda mı ?
Hristiyan dini sahih mi?
"Vay, Kitabı elleriyle yazıp, sonra da onu az bir değere satmak için, 'Bu Allah katındandır' diyenlere! Vay ellerinin yazdıklarına! Vay kazandıklarına! " (Bakara / 79.ayet)

" And olsun ki, 'Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir' diyenler kafir oldular. Oysa Mesih, 'Ey İsrailoğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin; kim Allah'a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram eder, varacağı yer ateştir, zulmedenlerin yardımcıları yoktur' dedi." (Maide / 72.ayet)

"And olsun ki, 'Allah üçten biridir' diyenler kafir olmuştur; oysa tanrı ancak bir tek Tanrı'dır. Dediklerinden vazgeçmezlerse, and olsun onlardan inkar edenler elem verici bir azaba uğrayacaktır." (Maide / 73.ayet)

İncil'de İsa:
"Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse ’Tanrı’nın Oğlu’yum’ dediğim için bana nasıl ’Küfür ediyorsun’ dersiniz? (Yuhanna 10:36)
"Oğul’un kim olduğunu Baba’dan başka kimse bilmez. Baba’nın kim olduğunu da Oğul’dan ve Oğul’un O’nu tanıtmak istediği kişilerden başkası (Luka 10:22)

Bence oku. Kaynaklar orada yatıyor. 15 asır sonra temel kavramları mantıksal çözmek mantıksızlıktır.
Resulullah(sav) buyurdu ki: "İnsanların en hayırlıları benim asrımda yaşayanlardır. Sonra bunları takip edenlerdir, sonra da bunları takip edenlerdir. (Buharî, Şehâdât 9, Fezâilu'l-Ashâb 1, Rikak 7, Eymân 27; Müslim, Fezâilu's-Sahâbe, 214, (2535))
Yani;
1) Sahabi
2) Tabiin
3) Etbau't-Tabiin (Tebeu't-Tabiin)

Sen oku deyince biraz bakındım bildiğim kıssalar zaten ..
15 asır sonra temel kavramları mantıksal çözmek mantıksızlıktır cümlen ise mantıksızlığın içinde debeleniyor ..
En basitinden 15 asır önce deve yürüyüşü ile hesaplanan seferiliği hala deve yürüyüşü ile mi hesaplayacağız ?
Konu içerisinde sordum kimse cevaplayamadı sana da sorayım ..

ALLAH'a ve Resülune iman ettiği halde ve lafa geldi mi Müslümanım elhamdülillah diyen ama bunun dışında ALLAH'ın haram kıldığı her naneyi yiyen ve ecnebi ordusuna karşı katıldığı bir savaşta düşmanının eşine tecavüz ederken öldürülen biri şehit midir ?

Buna karşın İsrail zulmüne dur demek için Filistinli Müslümanların hakkını savunmak adına İsrail iş makinasının üzerinden ezip geçtiği Hristiyan Rachel de cehennemlik midir ?

Kısa net ve kıvırmasız cevap alayım lütfen ..

Hristiyan dini sahih mi?
"Vay, Kitabı elleriyle yazıp, sonra da onu az bir değere satmak için, 'Bu Allah katındandır' diyenlere! Vay ellerinin yazdıklarına! Vay kazandıklarına! " (Bakara / 79.ayet)

" And olsun ki, 'Allah ancak Meryem oğlu Mesih'tir' diyenler kafir oldular. Oysa Mesih, 'Ey İsrailoğulları! Rabbim ve Rabbiniz olan Allah'a kulluk edin; kim Allah'a ortak koşarsa muhakkak Allah ona cenneti haram eder, varacağı yer ateştir, zulmedenlerin yardımcıları yoktur' dedi." (Maide / 72.ayet)

"And olsun ki, 'Allah üçten biridir' diyenler kafir olmuştur; oysa tanrı ancak bir tek Tanrı'dır. Dediklerinden vazgeçmezlerse, and olsun onlardan inkar edenler elem verici bir azaba uğrayacaktır." (Maide / 73.ayet)

İncil'de İsa:
"Baba beni kendine ayırıp dünyaya gönderdi. Öyleyse ’Tanrı’nın Oğlu’yum’ dediğim için bana nasıl ’Küfür ediyorsun’ dersiniz? (Yuhanna 10:36)
"Oğul’un kim olduğunu Baba’dan başka kimse bilmez. Baba’nın kim olduğunu da Oğul’dan ve Oğul’un O’nu tanıtmak istediği kişilerden başkası (Luka 10:22)

bu yazdığının konuyla ne alakası var arkadaş konunun başlığı hristiyanalr şehid olmaz sen gelmiş diyorsun hristiyanlık sahihmi. Neyin kafasını yaşıyorsun. pek çözemedimde.
hristiyanlık sahihi mi değilmi bu soruya ne gerek var bu dünyada 2,5 milyar hristiyanlığa inanan insan kitlesi var dünya nufusunun yarısından fazla.

Gelmiş sahihmi diyorsun. Benim inanacıma göre bir inananlar var iki Allah'a inanamayanlar. Hristiyanda değilim Elhamdulillah müslümanım. Böyle abuk sabuk alıntılar yapıpta yanıt verme bana.

İlki hindistanda ineklere tapandan bahsetmedik. Gelir onla ilgilide alıntı yapar inekleri tanımlamaya kalkardın neme lazım.

Şehit demek şahit demektir. Herkes şehit olabilir. Allah'ın varlığına herkes şahittir. Allah yolunda öldürülenlere şehit denmiyor. Sadece onlara ölüler demeyin bilakis sizden daha diridir deniyor. İslam savaşı emretmez. Sadece kendini korumak amacıyla yapılan savaşa izin verir. Bu açıdan ben Hristiyan ve Yahudilere karşı dışlayıcı tutum takınılmasını doğru bulmuyorum.

Sen oku deyince biraz bakındım bildiğim kıssalar zaten ..
15 asır sonra temel kavramları mantıksal çözmek mantıksızlıktır cümlen ise mantıksızlığın içinde debeleniyor ..
En basitinden 15 asır önce deve yürüyüşü ile hesaplanan seferiliği hala deve yürüyüşü ile mi hesaplayacağız ?
Konu içerisinde sordum kimse cevaplayamadı sana da sorayım ..

ALLAH'a ve Resülune iman ettiği halde ve lafa geldi mi Müslümanım elhamdülillah diyen ama bunun dışında ALLAH'ın haram kıldığı her naneyi yiyen ve ecnebi ordusuna karşı katıldığı bir savaşta düşmanının eşine tecavüz ederken öldürülen biri şehit midir ?

Buna karşın İsrail zulmüne dur demek için Filistinli Müslümanların hakkını savunmak adına İsrail iş makinasının üzerinden ezip geçtiği Hristiyan Rachel de cehennemlik midir ?

Kısa net ve kıvırmasız cevap alayım lütfen ..
1.sorunun cevabı: Mesafe Sünnetle belirlenmiş olan meshin müddetine kıyastır. Bu sünnet de şu hadisin nassıdır: "Mukim kimse tam bir gün bir gece, seferi üç gün üç gece mesh eder." (Nasbu'r-Râye, II, 183.)

2.sorunun cevabı: Önceden normal hayatında günahkar olupta kafirlerle yapılan savaşa katılan ve öldürülen veya ölen şehiddir.
delil: " Zırh giyinmiş henüz Müslüman olmayan bir adam gelerek; “Ya Resûlallah! Hemen savaşa mı katılayım, Müslüman mı olayım?” diye sordu. Resûlullah (s.a.s.); “Müslüman ol, sonra savaşa katıl!” buyurdu. Adam Müslüman oldu, savaşa katıldı ve şehîd düştü. Resûlullah (s.a.s.) onun hakkında; “Az bir amelde bulundu fakat çok büyük ecir kazandı.” buyurdu. "
Fakat savaşta böyle büyük bir günahı işlerse şehid olmaz.
delil: " Eğer müminlerden iki topluluk birbirleriyle savaşırlarsa aralarını düzeltiniz; eğer biri diğeri üzerine saldırırsa, saldıranlarla Allah'ın buyruğuna dönmelerine kadar savaşınız; eğer dönerlerse aralarını adaletle bulunuz, adil davranınız, şüphesiz Allah adil davrananları sever." (Hucurat /9.ayet)
Saldıran mü'minler şehid olmaz, savaş esnasında büyük günah işliyor; tecavüzde(zina) büyük günah.

3.sorunun cevabı: Maalesef cehennemliktir.
delili: "Kim İslam'dan başka bir dine yönelirse, onunki kabul edilmeyecektir. O ahirette de kaybedenlerdendir." (Al-i İmran/ 85.ayet)
" Kitap ehli bilsinler ki, Allah'ın lütfundan hiçbir şey elde edemezler... " (Hadid /29.ayet)
Cehennemin tabakaları vardır, kafirlerin iyi olanları ile şedit ve zalimleri arasında derece farkları vardır. Mesela Ebu talip.
Resulullah(sav) buyurdu ki: "“Cehennemliklerin azap itibari ile en ehveni amcam Ebû Talib’dir. Ayaklarının altına kor konurda beyni fokurdar.” (Müslim, İman: 363.)

bu yazdığının konuyla ne alakası var arkadaş konunun başlığı hristiyanalr şehid olmaz sen gelmiş diyorsun hristiyanlık sahihmi. Neyin kafasını yaşıyorsun. pek çözemedimde.
hristiyanlık sahihi mi değilmi bu soruya ne gerek var bu dünyada 2,5 milyar hristiyanlığa inanan insan kitlesi var dünya nufusunun yarısından fazla.

Gelmiş sahihmi diyorsun. Benim inanacıma göre bir inananlar var iki Allah'a inanamayanlar. Hristiyanda değilim Elhamdulillah müslümanım. Böyle abuk sabuk alıntılar yapıpta yanıt verme bana.

İlki hindistanda ineklere tapandan bahsetmedik. Gelir onla ilgilide alıntı yapar inekleri tanımlamaya kalkardın neme lazım.
Taşkınlığa gerek yok, Elhamdulillah müslümanım diyorsun, o zaman Kur'an'a iman ediyorsun demektir:
" Kitap ehli bilsinler ki, Allah'ın lütfundan hiçbir şey elde edemezler..." (Hadid / 29.ayet)

Allah'ın kafir dediği Hristiyan ve Yahudileri sen mi savunuyorsun?
"İşte siz dünya hayatında onları savunuyorsunuz ama, kıyamet günü onları Allah'a karşı kim savunacak? Veya onların vekaletini kim üzerine alacaktır?" (Nisa / 109.ayet)

Şehit demek şahit demektir. Herkes şehit olabilir. Allah'ın varlığına herkes şahittir. Allah yolunda öldürülenlere şehit denmiyor. Sadece onlara ölüler demeyin bilakis sizden daha diridir deniyor. İslam savaşı emretmez. Sadece kendini korumak amacıyla yapılan savaşa izin verir. Bu açıdan ben Hristiyan ve Yahudilere karşı dışlayıcı tutum takınılmasını doğru bulmuyorum.
Dışlayıcılıkla bir alakası yok.
"Ehli kitap sizin inandığınız gibi inanmış olsalar, doğru yolu bulmuş olurlar. Yüz çevirirlerse, şüphesiz onlar çıkmazdadırlar. Onlara karşı sana Allah yetecektir. O, işitir ve bilir." (Bakara / 137.ayet)

Tam tahmin ettiğim gibi bilgisiz bir kopyala yapıştırıcısın ve sorularıma cevap verdiğini sanmışsın ..
Kafir olup ta imana geldikten hemen sonra kahramanca çarpışırken öldürülen Müslümanın durumunu sormadım ben sana orada bambaşka yere çekmişsin .. Sorumu iyi oku ..
3. Soru cevabında ise paylaştığın al-i imran ayetinde " başka bir dine dönmek " mevzu bahis .. Rachel zaten doğduğu andan itibaren gayr-i Müslimdi .. Müslümanken başka bir dine geçmemişti .. Ayrıca Hadid ayetinde de kitap ehlinden kasıt ALAH'ın kaidelerini ve kitaplarını kendi heva ve heveslerine göre değiştirenlerdir ..
Yoksa şu ayeti GÖRMEZDEN Mİ GELİYORSUN ; Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)-Maide 69 -

Seferilik ile verdiğin cevaptan ise hiç bir şey anlaşılmıyor .. Türkçe sordum Türkçe cevap ver de herkes nasiplensin ..

Tam tahmin ettiğim gibi bilgisiz bir kopyala yapıştırıcısın ve sorularıma cevap verdiğini sanmışsın ..
Kafir olup ta imana geldikten hemen sonra kahramanca çarpışırken öldürülen Müslümanın durumunu sormadım ben sana orada bambaşka yere çekmişsin .. Sorumu iyi oku ..
3. Soru cevabında ise paylaştığın al-i imran ayetinde " başka bir dine dönmek " mevzu bahis .. Rachel zaten doğduğu andan itibaren gayr-i Müslimdi .. Müslümanken başka bir dine geçmemişti .. Ayrıca Hadid ayetinde de kitap ehlinden kasıt ALAH'ın kaidelerini ve kitaplarını kendi heva ve heveslerine göre değiştirenlerdir ..
Yoksa şu ayeti GÖRMEZDEN Mİ GELİYORSUN ; Şüphesiz inananlar (müslümanlar) ile Yahudiler, Sabiîler ve Hıristiyanlardan (her bir grubun kendi şeriatında) “Allah’a ve ahiret gününe inanan ve salih ameller işleyenler için hiçbir korku yoktur. Onlar mahzun da olmayacaklardır” (diye hükmedilmiştir.)-Maide 69 -

Seferilik ile verdiğin cevaptan ise hiç bir şey anlaşılmıyor .. Türkçe sordum Türkçe cevap ver de herkes nasiplensin ..
Çok iyi anlıyorsun da kaynakların başka. Maide/69.ayeti nereden kopyala-yapıştır yaptın, yoksa hafız mısın?
"uyarmalar fayda vermiyor." (Kamer / 5.ayet)

Çok iyi anlıyorsun da kaynakların başka. Maide/69.ayeti nereden kopyala-yapıştır yaptın, yoksa hafız mısın?
"uyarmalar fayda vermiyor." (Kamer / 5.ayet)

Ben sadece ayetleri kopyalayıp yapıştırıyorum onun dışında hepsi kendi cümlem malum hafız değiliz sonuçta .. İyi anladığımı belirttiğin için sağol .. Rabbim idraklarımızı arttırsın ..

Geri