hristiyanlar şehid olmaz

Konu sahibi son olarak 3463 gün önce görüldü
Herkes şehit olabilir mi?

Sual: Kimler şehittir? Şehitler çürür mü?
CEVAP
Herkes şehit olamaz. Şehit olmak veya şehitlik sevabına kavuşabilmek için müslüman olmak şarttır. Ne yaparsa yapsın, nerede, nasıl ölürse ölsün veya öldürülsün müslüman olmayan şehit olmaz.
Müslüman bir kimse, çok günahkâr olsa da, hatta İbni Nüceym hazretlerinin fetvasında bildirdiği gibi, günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur.

Şehitler de çeşit çeşittir. Çok günahkâr biri ile, salih birinin şehitliği arasında çok fark vardır. Savaşta öldürülen şehit ile, attan düşüp ölen şehit arasında çok fark vardır. İslam’ın beş şartından sonra ibadetlerin en üstünü cihaddır. Cihadda ölen şehidin, kul haklarından başka bütün günahları affolur. Cihadda ve hac yolunda ve hudut boyunda nöbette ölenlere, Kıyamete kadar, bu ibadetlerin sevabı devamlı verilir. Her biri Kıyamette yetmiş kişiye şefaat eder.
Bir hadis-i şerifte, (Şehit, ölüm acısı duymaz, kabirde üzülmez, kıyametin dehşeti, hesap, mizan, sırat onu rahatsız etmez, doğruca Cennete gider) buyurulmaktadır. (Beyheki)

Şehitlik çeşitleri hakkında hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(5 vakit namaz kılana, her gün için bin şehit sevabı verilir.) [Tergib-i Hadimi]

(İlim öğrenirken ölen şehittir.) [Hatib]

(Allahü teâlâdan, ihlasla şehitlik isteyen, yatağında ölse de şehit olur.) [Müslim]

(Aşık olup, aşkını gizleyip ve iffetini koruyup ölen şehit olur.) [Hakim]

(Abdestli yatıp da ölen şehittir.) [Deylemi]

(Suda boğulan, yangında ölen, garip, kimsesiz olarak ölen, zehirli hayvan sokarak ölen, iç hastalıklarından ölen, duvar ve enkaz altında kalarak ölen, kocasını kıskandığını gizleyen kadın, kendinin, din kardeşinin ve komşunun malını savunurken öldürülen, emr-i maruf ve nehy-i münker yaparken öldürülen kimse şehittir.) [İbni Asakir]

(Hamile iken, doğumda veya lohusa iken ölen kadın şehittir.) [Taberani]

(Cuma günü veya gecesi ölen, şehit olur, kabir azabından kurtulur.) [Ebu Nuaym]

(Her gece, Yasin okumaya devam eden kimse, şehit olarak ölür.) [Taberani]

(Ümmetimin arasında fitne, fesat yayıldığı zaman, sünnetime sarılana yüz şehit sevabı vardır.) [Hakim]

(Terkedilmiş bir sünnetimi ortaya çıkarana, yüz şehit sevabı vardır.) [Hakim]

(Misafir, bir müminin evine girince, onunla bin bereket ve bin rahmet girer. O ev halkının günahları, denizlerdeki köpüklerden ve ağaçlardaki yapraklardan daha çok olsa da affolur. Herbirine bin şehit sevabı verilir. Misafirin yediği her lokma için bir hac ve umre sevabı yazılır ve onlar için Cennette bir şehir inşa edilir.) [Nisab-ül ahbar]

Şunlar da şehittir:

Allahü teâlânın emirlerine uygun ticaret yapanlar. (Tirmizi)

Dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymakta iken ölenler. (İbni Asakir)

Devamlı olarak müdara edenler, insanlarla iyi geçinenler. (Deylemi)

Gıda maddelerini ucuza satanlar. (Deylemi)

Günde yirmi kere ölümü düşünenler. (İhya)

Yol kesiciler, şehir eşkıyası [anarşistler] tarafından öldürülenler. (Taberani)

Hayvandan düşüp ölenler. (İ. Süyuti)

Zimmilerin, can, mal ve namusunu müdafaa ederken öldürülenler. (Ramuz)

Haksız olarak, zulümle hapsedilip ölenler. (İ. Süyuti)

Allah rızası için müezzinlik ederken ölenler. (İ. Ahmed)

Soğukta gusledip ölenler. (İ. Hasan)

Sara hastalığından, taundan [vebadan], koleradan, veremden, zatülcenbden, sari hastalıklardan, şiddetli öksürükten, ishalden ve bazı iç hastalıklardan ölenler. (S. Ebediyye)

Her sabah-akşam üç kere (Euzü billahissemiilâlimi mineş-şeytanirracim) ile (Haşr) suresinin sonunu okuyanlar. (Taberani)

Ehl-i sünnet itikadını ve namazı tadil-i erkan ile kılmayı meydana çıkaranlar. (Mektubat-ı Rabbani)

Duha namazı kılanlar, her ay üç gün oruç tutanlar, yolculukta vitir namazını terk etmeyenler, her gece Yasin okuyanlar, helal kazanıp çoluk çocuğuna ibadet yapmaları için çalışanlar, her gün 25 kere "Allahümme barik li filmevt ve fi-ma bad-el-mevt" okuyanlar, ölüm hastalığında, kırk kere "La ilahe illa ente sübhaneke inni küntü min-ez-zalimin" okuyanlar. (Redd-ül-muhtar)

Namazda iken ölenler. (Abdurrezzak)

Peygamber efendimize günde yüz kere salevat getirenler. (Taberani)

Altmış yaşını geçip, beş vakit namaza devam edenler. (Cennet Yolu İlmihali)

Şehitler çürümez
Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(Allah yolunda öldürülenleri [şehitleri] ölü sanmayın, onlar Rablerinin yanında diridir, rızıklandırılır.) [Al-i İmran 169]

Her Peygamber, şehittir ve diğer şehitlerden üstündür. Peygamberlerin bedenleri çürümez. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Allahü teâlâ, toprağın Peygamberleri çürütmesini haram etmiştir.) [Beyheki]

Haram lokma yemiş ve çeşitli günah işlemiş kimseler, şehit de olsalar, bedenleri çürür. Haram yememiş, mütteki kimseler, yataklarında ölse bile şehit olur ve bedenlerini toprak çürütemez. Bir hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Mütteki, müezzin, kan içinde kımıldayan şehit gibidir. Ölürse kabrinde kurtlanmaz.) [Taberani]

14656260_1085157854873281_3371646315357332865_n.png

CEVAP
Herkes şehit olamaz. Şehit olmak veya şehitlik sevabına kavuşabilmek için müslüman olmak şarttır. Ne yaparsa yapsın, nerede, nasıl ölürse ölsün veya öldürülsün müslüman olmayan şehit olmaz.
Müslüman bir kimse, çok günahkâr olsa da, hatta İbni Nüceym hazretlerinin fetvasında bildirdiği gibi, günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur.

Hımm yani diyelim ki Müslüman bir ordunun neferiyim ve bir şehri kuşattık sonra fethettik sonra yalınkılıç içeri dalıp şehri yağmalamaya başladık .. Cariyelik anlayışına uygun olarak da elime geçirdiğim bir ecnebi kadına oracıkta tecavüz etmeye kalkıştım ( nasılsa benim ganimetim sayılmaz mı ) kadının bağırışlarına çığlıklarına aldırmadan hatta çocuğunun gözü önünde tecavüz etmeye başladım ( kocasını öncesinde öldürmüştüm zaten ) derken nasıl olduysa yaralı bir ecnebi askeri kadını tecavüzümden kurtarmak için beni sırtımdan oklayıverdi ve oracıkta ölüverdim .. ŞİMDİ BEN BU HALDE ŞEHİT OLUYORUM ÖYLE Mİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

CEVAP

Hımm yani diyelim ki Müslüman bir ordunun neferiyim ve bir şehri kuşattık sonra fethettik sonra yalınkılıç içeri dalıp şehri yağmalamaya başladık .. Cariyelik anlayışına uygun olarak da elime geçirdiğim bir ecnebi kadına oracıkta tecavüz etmeye kalkıştım ( nasılsa benim ganimetim sayılmaz mı ) kadının bağırışlarına çığlıklarına aldırmadan hatta çocuğunun gözü önünde tecavüz etmeye başladım ( kocasını öncesinde öldürmüştüm zaten ) derken nasıl olduysa yaralı bir ecnebi askeri kadını tecavüzümden kurtarmak için beni sırtımdan oklayıverdi ve oracıkta ölüverdim .. ŞİMDİ BEN BU HALDE ŞEHİT OLUYORUM ÖYLE Mİ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Evvela samimiyet!!

Böyle ahlaksızlığı yapabilen kişinin dili ile kalbinin bir olmadığı ortada iken, bu kişiye müslüman denir mi? Buradaki fetvanın böyle yorumlanmasıda saçma hacı.

Evvela samimiyet!!

Böyle ahlaksızlığı yapabilen kişinin dili ile kalbinin bir olmadığı ortada iken, bu kişiye müslüman denir mi? Buradaki fetvanın böyle yorumlanmasıda saçma hacı.

Güzel kardeşim cümleyi dikkatli okur musun ; günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur.
Hem günah işliyor hem de mazlum olarak öldürülüyor !!! Bu cümleye göre bir örnek verdim .. Günah işlerken mazlum olarak nasıl öldürülür bir Müslüman SAVAŞ SIRASINDA buyur sen açıkla o zaman bu cümleyi ..
Asıl saçmalık ne biliyor musun ? Şehitliğin sınırlarını SANKİ GİDİP GÖRMÜŞLER GİBİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR BAZILARININ BELİRLEMESİNDE var saçmalık .. Her ibadette olduğu gibi bunda da olmaz sa olmaz şart İHLASTIR .. Ayrıca yaptığının da cihad olması şarttır .. Cihad da illa ki fiziki şavaş demek değildir .. Onun da çeşitleri vardır .. ALLAH için tebliğ yaparken oradan oraya yolculuk eden bir kimse kaza geçirse ve ölse inşaALLAH o da şehit sayılır ..
Velhasılı bu tür konular anca zan ile ucu ucuna açıklanabilir konulardır .. En doğrusunu Rabbim bilir ..

Vatikan Temsilcisi Prof. Dr. Thomas Michel: “Bediüzzaman’dan çok şey öğrendim”
Bediüzzaman Said Nursî’yi anma etkinlikleri kapsamında Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panelde Bediüzzaman’ın insanlığın iki dünyada da mutluluğuna ışık tuttuğu üzerinde duruldu.
Oturum başkanlığını Avukat Mustafa Tuncel’in yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Vatikan Temsilcisi Prof. Dr. Thomas Michel, “Bir gayr-i müslim Risale-i Nur’dan neler öğrenmelidir?” perspektifinde sunum yaptı. Prof. Dr. Michel, Bediüzzaman Said Nursî’nin henüz 20. asırda Müslümanlarla Hıristiyanların birbiriyle çatışması yerine işbirliği yaparak ortak düşmanlarına karşı mücadele etmeleri gerektiğine dikkat çektiğini anlattı.
Said Nursî’nin “Geçmiş peygamberler de dâhil hepsiyle birlikte beraber toplumu tahlil edelim ve problemlerini giderecek çözüm yolları üretelim” dediğine dikkat çeken Prof. Dr. Michel, şu görüşleri dile getirdi: "O Kur’an ve vahyin dışında akla dayalı felsefeyle toplumun problemlerine çözüm üretmeye çalışanların topluma çok faydası olmadığını görüyor. Buna karşın vahye dayalı bir takım çözümler üretmeye çalışıyor. 25. Söz’ü okuduğunuz zaman felsefe hikmetiyle Kuran hikmetinin topluma sunduklarını arasında uçurum kadar fark olduğunu görüyorsunuz. Felsefede dayanak noktası kuvvettir. Kuvvetli olan haklıdır. Bunu ailede, mahallede, siyasette her alanda geçerli olduğunu düşünün, toplumun ne hale geleceğini tahmin edersiniz. Said Nursî, Kur’an ve vahiyde ise hakkın esas olduğunu ve haklının kuvvetli olduğunu söyler."
Prof. Dr. Thomas Michel, Bediüzzaman’dan çok şey öğrendiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Onun düşüncelerini dünyanın neresinde olursa olsun yaygınlaşmasını sağlamak için öğreteceğim. Ben ondan Allah’ın birliğini ve güzel ahlakı nasıl anlatacağımızı öğrendim. Ben ondan çok şey öğrendim."

Vatikanın papazı Saidi Kürdi'nin düşüncelerini dünyanın neresinde olursa olsun yaygınlaşmasını sağlayacağını ve öğreteceğini söylüyor. Hani bu adam kuran mümini idi?
Kuran'da ''hristiyanları ve yahudileri dost edinmeyin'' diye ayet yok mu?

Tarihçimiz Sinan Meydan bir makalesinde, Mustafa yıldırım'ın ''Meczup yaratmak adlı Ankara 2006 da kaleme aldığı eserinin 32-33. sahifesinde:
''İngiliz Hava Kuvvetleri Komutanlğı’nın Bağdat’tan yazılan gizli raporunda, Kürtleri Türklere karşı kışkırtarak ayaklandırmak amacıyla kurulmuş olan Kürdistan Teali Cemiyeti’nin kurucuları arasında Said-i Kürdi (Nursi)’nin de adı vardır''
diyor.

Mustafa Yıldırım bu eserinde yalan mı söylüyor?
Yalansa Nurcular mahkemelere baş vurup bu eseri yazan kişiyi mahkum ettirebilirler. Neden etmiyorlar?
Edemezler çünkü Saidi Nursi Kürdi) kürtçü isyanlara tam destek vermiş, bu isyanları tertipleyen Kürt- Teali Cemiyeti'nin de kurucuları arasındadır. Koçgiri isyanını da bu cemiyet tertiplemiştir. necip Fazıl'da Dersim isyanlarında sırf Atatürk'e düşmanlığı nedeniyle kininin esiri olmuş bu isyanları savunabilmek için yalana başvurmuş Türk ordusunun katliam yaptığını iddia etmiştir.
Zavallı ülkem, ve milletim!
Ne çok hainlerin varmış!

Neymiş efendim:
Hristiyanlar şehit olmazmış

Hristiyanlar ülkemizi işgal etmiş onların kuklaları bizi yönetiyor..

Kendisine kıble edindikleri hristiyanlarla kol kola,

Hristiyanlar şehit olamazmış

Güzel kardeşim cümleyi dikkatli okur musun ; günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur.
Hem günah işliyor hem de mazlum olarak öldürülüyor !!! Bu cümleye göre bir örnek verdim .. Günah işlerken mazlum olarak nasıl öldürülür bir Müslüman SAVAŞ SIRASINDA buyur sen açıkla o zaman bu cümleyi ..
Asıl saçmalık ne biliyor musun ? Şehitliğin sınırlarını SANKİ GİDİP GÖRMÜŞLER GİBİ EN İNCE AYRINTISINA KADAR BAZILARININ BELİRLEMESİNDE var saçmalık .. Her ibadette olduğu gibi bunda da olmaz sa olmaz şart İHLASTIR .. Ayrıca yaptığının da cihad olması şarttır .. Cihad da illa ki fiziki şavaş demek değildir .. Onun da çeşitleri vardır .. ALLAH için tebliğ yaparken oradan oraya yolculuk eden bir kimse kaza geçirse ve ölse inşaALLAH o da şehit sayılır ..
Velhasılı bu tür konular anca zan ile ucu ucuna açıklanabilir konulardır .. En doğrusunu Rabbim bilir ..

Açıklama yaparım tabi ana sen bu açıklamaya hazır değilsin hacı. İslami bilgilerinin benden daha iyi olduğunu biliyorum fakat burda cımbızcıları anımsadım birden. Bakara 191. Ayeti çekip getiriyorlar ve "işte bak siz inanmayanları yakaladığınız yerde öldüreceksiniz" diye alay ederler ya. İşte bu mealin açıklamasıda bunlardan bir farkın kalıyor mu?

Birde şu cariye mevzusu. Sanırım cahillerimiz daha çok bilenden. Öyle esir al ve git kendine eş yap diye saçmalık olmadığını bilmiyor olamazsın.

Şehit kavramı 'insan' barındırır içeriğinde.
Hristiyan, Müslüman, Kürt, Yahudi, Siyah, Beyaz değil
Şehit olanın görev bildiği erdem belirleyicidir.
Bir insan hüviyetini ne kadar temsil edebildiği mühim.
Nasıl ki bu ayrımı yapmak bu hüviyetten uzaklaşmanın belirtisidir.
İşte o kadar mümkün sizin bu tanımı algılayıp kabul etmeniz.

Açıklama yaparım tabi ana sen bu açıklamaya hazır değilsin hacı. İslami bilgilerinin benden daha iyi olduğunu biliyorum fakat burda cımbızcıları anımsadım birden. Bakara 191. Ayeti çekip getiriyorlar ve "işte bak siz inanmayanları yakaladığınız yerde öldüreceksiniz" diye alay ederler ya. İşte bu mealin açıklamasıda bunlardan bir farkın kalıyor mu?

Birde şu cariye mevzusu. Sanırım cahillerimiz daha çok bilenden. Öyle esir al ve git kendine eş yap diye saçmalık olmadığını bilmiyor olamazsın.

Ne alaka Embesil .. Burada bir ayet yok ki cımbızla ayetin bir parçasını alayım! Burada filanca alimin verdiği bir hüküm ve kurmuş olduğu cümlesi var .. Sordum cevaplamadın yine sorayım ; günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur. BU NASIL OLUYOR ? Yani bir Müslüman günah işlerken mazlum olarak nasıl öldürülebilir ? Ve dahası nasıl şehit olabilir ?

Cariye mevzusunu ise işidçi zihniyete anlat kardeşim ben zaten karşıyım o mevzuya lakin tarih boyunca her ordu ki buna Müslüman orduları da dahil, ele geçirdikleri ganimetler içerisinde kadın ve kızları da köle,cariye vs olarak kabul etmişlerdir..

Ne alaka Embesil .. Burada bir ayet yok ki cımbızla ayetin bir parçasını alayım! Burada filanca alimin verdiği bir hüküm ve kurmuş olduğu cümlesi var .. Sordum cevaplamadın yine sorayım ; günah işlerken mazlum olarak öldürülse, şehit olur. BU NASIL OLUYOR ? Yani bir Müslüman günah işlerken mazlum olarak nasıl öldürülebilir ? Ve dahası nasıl şehit olabilir ?

Cariye mevzusunu ise işidçi zihniyete anlat kardeşim ben zaten karşıyım o mevzuya lakin tarih boyunca her ordu ki buna Müslüman orduları da dahil, ele geçirdikleri ganimetler içerisinde kadın ve kızları da köle,cariye vs olarak kabul etmişlerdir..

Bu fetvayı savunduğumu göremezsin hocam, ama bu şekildede yorumlanamaz. Madem bu fetva islama zarar veriyor (ki buna karşı değilsin) ne diye bu şekilde yorumlanıyor, sadece bu yani karşı olduğum. Ayrıca iyi bir kelime cambazı bu fetvayı süslü bir şekilde sunduğunda "a evet ya" gibi melül bakışlar çok olurdu.

Cariyeleri kadınlar ise savaş ganimeti olamaz. Bu ancak haricilerin işidir. İslam ismini kullanan kişileride islam ordusu saymıyorsun umarım!

Gayrimüslim şehit olmaz
Sual: (İster herhangi bir dinden olsun, ister dinsiz olsun, bir gayrimüslim eğer ihtiyarsa, fakirse, zayıfsa, belalara maruz kalarak çok sıkıntı çekmişse, zulme uğramışsa veya iyi huyları varsa mesela mütevazı ise, insanlığa faydalı buluşlar yapmışsa, bunların hepsi küfrüne kefaret olur, hatta şehitlik mertebesine yükselir ve Cennete gider) diyenler oluyor. Bir gayrimüslim, ihtiyar genç, fakir zengin, zayıf kuvvetli olsun, ister sıkıntı içinde, ister refah içinde yaşasın, zalim veya mazlum olsun, mütevazı yahut kibirli olsun, cami ve çeşme gibi hayır hasenat yapsın, isterse bilgisayarı bulsun, iman etmedikten sonra bu yaptıklarına sevab alabilir mi, şehit olmasına ve Cennete girmesine sebep olur mu? İmanları olmadıktan sonra, bu bildirilen hususların Cennete gitmek ve şehit olmakla ne ilgisi var? İmansızın iyi amellerinin fayda vermeyeceğine dair âyet yok mudur?
CEVAP
Müslüman olmayanların hiçbir iyi ameline sevab verilmez. Doğruca Cehenneme giderler. Bir âyet-i kerime meali:
(İslamiyet'in hükümlerini tanımayıp imanı inkâr edenin yaptığı bütün [iyi] işler boşa gitmiştir, o âhirette hüsrana uğrayanlardandır.) [Maide 5]

İmam-ı Rabbani hazretleri buyuruyor ki:
Ahirette Cehennemden kurtulmak, yalnız Muhammed aleyhisselama uyanlara mahsustur. Dünyada yapılan bütün iyilikler ve keşifler, Onun yolunda bulunmak şartıyla ahirette işe yarar. Ona uymayanın yaptığı her iyilik dünyada kalır, ahiretinin yıkılmasına sebep olur. (1/184)

Kâfirin hiçbir iyiliği, hayratı, hasenatı, ahirette faydalı olmaz. Zulmen öldürülen kâfir, şehit olmaz, Cennete girmez. İmanı olmayanın hiçbir iyiliğine sevab verilmez. (Berika, İ.Ahlakı)

Allahü teâlâ, Cennete girmek için, önce Müslüman olma, yani iman etme şartını koymuştur. Müslüman değilse, iyi işleri faydasızdır. İyi işlere, ibadetlere sevab verilebilmesi için, düzgün iman sahibi olmak gerekir. Bid'at ehli bile, Müslüman olduğu halde, ibadetlerine sevab alamaz. Nerede kaldı ki, gayrimüslimler iyiliklerine sevab alıp da Cennete girsin!

Gayrimüslim, hangi dinden olursa olsun, "Müslüman olmayan" yani "kâfir olan" demektir. Kâfirin, hiçbir iyiliğine sevab verilmez; cami, çeşme yaptırsa, namaz kılsa, oruç tutsa hiç sevab alamaz. Zengin fakir, genç ihtiyar, zalim mazlum olmasına bakılmaz. İki âyet-i kerime meali şöyledir:
(Kâfirlerin cami yapmaları ve diğer bütün [iyi] işleri, boşa gidecektir.) [Tevbe 17]

(Kâfir olarak ölenlerin yaptıkları işler, dünyada da, ahirette de boşa gider.) [Bekara 217]

Gayrimüslim şehit olur mu?
Sual: Zulümle öldürülen Hristiyanların şehit olduğunu bildiren bir yazarı destekleyen biri, İngiltere’de savaşta öldürülen bir Hristiyan’ın mezarı için, (Şehitlik ne büyük nimettir) diye övmektedir. Bu yazarlar nasıl Müslüman? Neden Hristiyanları Cennete sokmaya çalışıyorlar? Gayrimüslim şehit olur mu?
CEVAP
Hayır, gayrimüslimler, çok zulüm görseler de, ne kadar çok iyilik etseler de, dünyayı aydınlatsalar da, Cennete giremeyecekleri Kur’an-ı kerimde açıkça yazmaktadır. İki âyet-i kerime meali:
(Kâfirlerin faydalı işleri, fırtınalı bir günde rüzgârın savurduğu küller gibidir. Âhirette o işlerin hiç faydası olmaz.) [İbrahim 18]

(Ehl-i kitab [Yahudi ve Hristiyan] olsun veya müşrik olsun bütün kâfirler, Cehennemde ebedî kalırlar.) [Beyyine 6]

Bir hadis-i şerif:
(Beni duyup da, bana inanmayan Yahudi ve Hristiyanlar, muhakkak Cehenneme girecektir.) [Hâkim]

Savaşta veya zulümle öldürülse de, Ehl-i kitap dâhil, hiçbir kâfirin [gayrimüslimin] şehit olmayacağını merhum Hocamız kitaplarında şöyle bildiriyor:
Kâfirin, [Allah’a düşman olanın] hiçbir iyiliği, hayratı, hasenatı, âhirette faydalı olmaz. [Zulümle öldürülen kâfir, şehit olmaz. Cennete girmez.] İmanı olmayanın hiçbir iyiliğine sevab verilmez. (İslam Ahlâkı)

hristiyanlıkta şehit olarak adlandırılan şahıslar öncelikle paganların ya da farklı din mensuplarının şiddetine ve kıyımına uğramış azizlerdir zamanına göre. şehitlik kavramının dini boyutunu besleyen diğer kişiler ise roma imparatorluğu'nun mezaliminden kaçan ilk hristiyanlardır. ama galip arkadaşımızın paylaştığına göre sonradan 2. bi emir gelmiş ve tüm şehitlikler iptal edilmiştir sanırım mesela;

-olm neden sölemionuz lan , hristiyanları şehit saymıcaktık bak hep yanlış doldurdum listeyi , okadar ruhu geri alıcaz ordan
karar değişti olm yeni din gitti ya haberiniz yokmu , heeee siz senelik izne çıkmıştınız lan

Xerath bro nasılsın ...

dünya'nın dört bir yanındaki askeri mezarlıklar tanrı'nın kendi yanlarında olduğuna inandırılmış, beyni yıkanmış ölü askerlerle doludur...

george carlin

tam da bu sebepten her ülke askeri için şehit ifadesi kullanır... yaşarken zerre kadar kıymet vermedikleri askerlerin ölmeye daha kolay gitmesi için cesetlerini kutsarlar....

hristiyanlıkta şehit olarak adlandırılan şahıslar öncelikle paganların ya da farklı din mensuplarının şiddetine ve kıyımına uğramış azizlerdir zamanına göre. şehitlik kavramının dini boyutunu besleyen diğer kişiler ise roma imparatorluğu'nun mezaliminden kaçan ilk hristiyanlardır. ama galip arkadaşımızın paylaştığına göre sonradan 2. bi emir gelmiş ve tüm şehitlikler iptal edilmiştir sanırım mesela;

-olm neden sölemionuz lan , hristiyanları şehit saymıcaktık bak hep yanlış doldurdum listeyi , okadar ruhu geri alıcaz ordan
karar değişti olm yeni din gitti ya haberiniz yokmu , heeee siz senelik izne çıkmıştınız lan

Xerath bro nasılsın ...

Allah'a şükürler olsun teşekkür ederim, seni gördüm daha iyi oldum.

kutsal bir ülkü ve inanç, özellikle yurt için savaşırken ölen kimse.

Ssadece müslümanlar değil tüm inançlar da şehit kavramı vardır. Müslümanlar nasıl onlar şehit sayılmıyor diyorsa, onlarda müslümanlar için aynı şeyleri söylüyor.

Allah'a şükürler olsun teşekkür ederim, seni gördüm daha iyi oldum.

Ssadece müslümanlar değil tüm inançlar da şehit kavramı vardır. Müslümanlar nasıl onlar şehit sayılmıyor diyorsa, onlarda müslümanlar için aynı şeyleri söylüyor.

allah razı olsun AK BİLGE , nasılsa bütün dinler birbirine göre cehenneme gitmicekmi ozaman bu kavga niye he niye

Bu fetvayı savunduğumu göremezsin hocam, ama bu şekildede yorumlanamaz. Madem bu fetva islama zarar veriyor (ki buna karşı değilsin) ne diye bu şekilde yorumlanıyor, sadece bu yani karşı olduğum. Ayrıca iyi bir kelime cambazı bu fetvayı süslü bir şekilde sunduğunda "a evet ya" gibi melül bakışlar çok olurdu.

Cariyeleri kadınlar ise savaş ganimeti olamaz. Bu ancak haricilerin işidir. İslam ismini kullanan kişileride islam ordusu saymıyorsun umarım!

Cariye mevzusuna fazla girmeyeceğim zira konu sapabilir ama haricilerden başka bir çok İslam devletinde cariyelerin mal gibi alınıp satıldığını, savaş ganimeti olarak kazanıldığını biraz tarafsız bir araştırmayla öğrenebilirsin değerli kardeşim ..

Asıl konumuza gelince, burada fetvayı veren kimse şöyle deseydi ; GÜNAHKAR BİR MÜSLÜMAN NE KADAR GÜNAHKAR OLSA DA ALLAH RIZASI İÇİN CİHAD EDİP ÖLDÜRÜLÜRSE ŞEHİT SEVABINI ALMIŞ OLUR denseydi amenna der itiraz etmezdim ama baştan beri itirazım mantık dışı kurduğu çelişkili ifadesineydi ..
Selametle ..

Cariye mevzusuna fazla girmeyeceğim zira konu sapabilir ama haricilerden başka bir çok İslam devletinde cariyelerin mal gibi alınıp satıldığını, savaş ganimeti olarak kazanıldığını biraz tarafsız bir araştırmayla öğrenebilirsin değerli kardeşim ..

Asıl konumuza gelince, burada fetvayı veren kimse şöyle deseydi ; GÜNAHKAR BİR MÜSLÜMAN NE KADAR GÜNAHKAR OLSA DA ALLAH RIZASI İÇİN CİHAD EDİP ÖLDÜRÜLÜRSE ŞEHİT SEVABINI ALMIŞ OLUR denseydi amenna der itiraz etmezdim ama baştan beri itirazım mantık dışı kurduğu çelişkili ifadesineydi ..

Selametle ..

Hocam senin bu selametlerin bana "kapa çeneni bre mendebur" der gibi geliyor. Peki efendim. Eleştiriye kapalısın. Bildiğine inanmak, anladığına inanmak ve anlamak istediğine inanmak arasında fark olmalı. Saygılar efenim

Hocam senin bu selametlerin bana "kapa çeneni bre mendebur" der gibi geliyor. Peki efendim. Eleştiriye kapalısın. Bildiğine inanmak, anladığına inanmak ve anlamak istediğine inanmak arasında fark olmalı. Saygılar efenim

Haydi :asd: selametle yani daha fazla sürdürmeyeceğim benden bu kadar anlamındaydı oysa ..

Günahkâr da şehit olur

Sual: Büyük günah işleyen kâfir olur mu? Savaşırken ölen sarhoş şehit olur mu?
CEVAP
Ehl-i sünnete göre, amel, imandan bir parça değildir. Bir mümin, çok günah işlese de kâfir olmaz, kâfir olmadığı için şefaate kavuşabilir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Büyük günah işleyenlere şefaat edeceğim.) [Nesai, Tirmizi]

(Şirk üzere ölmeyen her mümine şefaat edeceğim.) [Buhari, Müslim]

Peygamber efendimiz, günahkâr müminlere şefaat edeceğini bildirince Ebüdderda hazretleri, (Hırsızlar ve zina eden müminler de şefaate kavuşacaklar mı?) diye sual etti. (Evet onlara da şefaat edeceğim) buyurdu. (Hatib)

Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:
(De ki, ey çok günah işlemekle haddi aşan kullarım, Allah’ın rahmetinden [bizi affetmez diye] ümidinizi kesmeyin! Çünkü Allah, [iman ehlinin] bütün günahlarını hiç şüphesiz affeder. Elbette O, sonsuz mağfiret ve nihayetsiz merhamet sahibidir.) [Zümer 53]

İmam-ı Gazali hazretleri buyuruyor ki:
Günah işleyene kâfir denmez. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
(Cebrail aleyhisselam bana dedi ki: “Ümmetine müjde ver ki, mümin olarak ölen herkes Cennete girer." Zina ve hırsızlık eden de Cennete girer mi dedim, “Evet” dedi. Aynı suali üç defa sordum. Üçüncüsünde ise "Evet zina ve hırsızlık eden mümin de [günahının cezasını çektikten sonra] Cennete girer" dedi.) [Buhari, Müslim, Bezzar]

Burada Ehl-i sünnet itikadı bildirilmiştir. Günah hafife alınmaz. Günahlar zehir gibidir. Her günah Cehenneme götürür. Ama zerre kadar imanı olan, sonunda Cehennemden çıkar. Fakat içki içen, zina eden kimse, kolay kolay imanını muhafaza edemez. Büyük günaha devam edenin kâfir olması kolaylaşır.

Günahkâr veya günah işlerken şehitliği icap ettiren bir sebeple ölen veya öldürülen mümin şehittir.
İbni Abidin hazretleri buyuruyor ki:
İşlediği günah sebebiyle ölen, şehit olmaz. Günah işlerken, şehitliği gerektiren bir sebeple ölürse, Ahiret şehidi olur ve günahının cezasını da yüklenir. Mesela, günah işlerken üzerlerine ev yıkılıp ölenler, şehit olurlar. Fakat şarap içip çatlayan şehit olmaz. Şarap içerken, zulmen öldürülen kimse şehit olur. Çünkü, şaraptan ölmemiş, başka sebeple ölmüştür. Fakat, şarap günahını da yüklenir. Bir kimse, yol keserken boğulursa şehittir. İşlediği günahın cezasını da çeker. Gasp edilmiş bir at üzerinde savaşırken ölürse, yahut günah işleyenlerin üzerlerine ev yıkılırsa şehit olurlar. İşledikleri günahın cezasını da yüklenirler. Hazret-i Remlinin bildirdiğine göre, zinadan çocuk doğururken ölen kadın da şehit olur. Fakat kadın, çocuğunu düşürmeye çalışırken ölürse şehit olmaz. (Redd-ül muhtar, c.2, s.253) [İbni Abidin’in Türkçe tercümesine, şarap kısmını almamışlar. Aslında vardır.]

Hanefi mezhebinin büyük âlimlerinden Hayreddin-i Remli hazretlerinin fetvası şöyle:

Sual: Şarap içen kimse, sarhoş halde iken zulmen öldürülürse şehit olur mu?
CEVAP
Evet şehit olur. Şarap içmek masiyet [günah] ise de, şehit olmaya mani değildir. Çünkü şehitlik için, sarhoş olmamak ve masiyet içinde olmamak gibi bir şart yoktur. (Fetava-i Hayriyye c.1, s.16)
alıntı dinimizislam

Geri