Hollanda'daki Eritreli Afrikalı sığınmacılar, Hollanda'nın Lahey kentini yakıyor

🟢 Konu yazarı şu anda aktif
Hollanda'daki Eritreli Afrikalı sığınmacılar, Hollanda'nın Lahey kentini yakıyor.

Isin garibi...iki grup ta, geldiklerini ülkelerin sorunlari yüzünden birbirini yiyiyor..
Solcu politkanin getirdigi sonuç..
Ümmetci ya da sola göz kirpan devletlerin sonu bu.
Nys

ülkende iyi kötü yaşarken ülkene gelen sığınmacılar tarafından ülken yangın yeri oluyor, düşün.
hangi ülke tarafından kime yapılırsa yapılsın, ben bu tarz eylemlerde sert önlemler alınması taraftarıyım. geldiğin yerde o ülke insanının huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok, tuttuğunu at içeriye, tutamadığını vur geç.

Kafalarına birer kurşun. Bitti gitti.

ülkende iyi kötü yaşarken ülkene gelen sığınmacılar tarafından ülken yangın yeri oluyor, düşün.
hangi ülke tarafından kime yapılırsa yapılsın, ben bu tarz eylemlerde sert önlemler alınması taraftarıyım. geldiğin yerde o ülke insanının huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yok, tuttuğunu at içeriye, tutamadığını vur geç.
Abi şu an AB için sert önlemler = Türkiye'ye göndermek. Herifi Eritre'ye gönderseler basıp oradan bir şekilde geri gelecek. Halbuki Türkiye'ye göndermek maddi olarak şu an alınabilecek hemen her önlemden daha uyguna geliyordur.

Ben Avrupa'da yaşananlara üzülemiyorum. Muhtemelen yakın gelecekte daha da büyük olaylar yaşanacak ve o gün artık bu tipleri Türkiye'ye veya orta Afrika'nın bilmem neresine falan göndermek de çözüm olmayacak.

Dediğin tutarlı olabilir ama bu adamlar iş gücü ihtiyacını karşılıyor. Avrupalılar da boşuna almıyor yani. Yapılabilecek en alt kategori işlerde sığınmacılardan iyisini bulamazlar. Bir çıkar ilişkisi. Arada bir çıkan bu tür olayları da bir şekilde kapatıyorlar. Ha keza bizde de durum aynı. Açıkçası bizde de ücretler/maliyetler yükselirse yeni bir göç için kapıyı tekrar açabilir bizimkiler. Özellikle inşaat sektörü için. Rekabet ne kadar tabana yayılırsa ücretler de o aranda azalır.

• Beğen
Tepkiler: ne
No Pasarani duyan da, bunlarin hepsinin isinde gücünde oldugunu sanar.
Bunlar bilhassa, ilticanin verdigi özgürlük kapsaminda, geldikleri ülkenin siyasi adimlarini ilerletmek istiyorlar.Siginmaci doktrininde bu paragraf belirtilir.Dünyanin her yerinde gecerlidir.Devletin isine gelen ve siyasi ayagi belli olanlar serbest bu konumda.
Yaklasik 6 milyon insan burada issizlik maasi aliyor bunlarin 4 milyonu da siginmacilar.
Adam calismaya gelmiyor..cogu en azindan.

Ben bunu salt hoşgörü ile bagdastirmiyorum.
O kadar salak olduklarını da sanmıyorum.
Vasıflı türklere vize vermeyip aylarca sürunduruyorken, bütün terörist ya da homo erectustan hallice formları çatır çatır ülkelerine aldılar. Turklere karşı gayet faşizan, ötekileştirici, milli duygulari kabarik tutumları mevcut yani. Hasetlikle senkronize avelliklerinin bedelini ödüyorlar. Mesela bu konudan bagimsiz, teroristler icin sanıyorlar ki 'ehehe bunlar turklere teroristlik yapmış bize dokunmazlar'. Ortacagda falan da garip avellikleri vardi bunların. Ne kadar afrikayi falan hortumlayip zengin olsan da genetik kalintilarindan arinamiyorsun işte

No Pasarani duyan da, bunlarin hepsinin isinde gücünde oldugunu sanar.
Bunlar bilhassa, ilticanin verdigi özgürlük kapsaminda, geldikleri ülkenin siyasi adimlarini ilerletmek istiyorlar.Siginmaci doktrininde bu paragraf belirtilir.Dünyanin her yerinde gecerlidir.Devletin isine gelen ve siyasi ayagi belli olanlar serbest bu konumda.
Yaklasik 6 milyon insan burada issizlik maasi aliyor bunlarin 4 milyonu da siginmacilar.
Adam calismaya gelmiyor..cogu en azindan.
Eritrelileri bilmiyorum ama Suriyeliler için geri dönüş programı var AB’nin. İşine yaramayanı Tr’ye postalayabiliyor. Kaldı ki wilders gibi bir ırkçının (eğer ekonomik sebebi yoksa) neden bunları postalamadığını gerçekten merak ediyorum.

Eritrelileri bilmiyorum ama Suriyeliler için geri dönüş programı var AB’nin. İşine yaramayanı Tr’ye postalayabiliyor. Kaldı ki wilders gibi bir ırkçının (eğer ekonomik sebebi yoksa) neden bunları postalamadığını gerçekten merak ediyorum.
Bazi ülkelerden iltica eden insanlarin dokunulmazliklari var.
Türkiye bu konuda su an zaten piyon konumunda.
Ilerde ne olur bilmiyorum.Sadece su dincilik ve ümmetcilik sevdasindan vazgecerse, siyrilabilir statukodan.
Ama su bir gercek..jeopolitik konumu,mineral kaynaklar, önemli ise batiya, oradaki insanlari yerinden yurdundan eder.
Darbe ile bir diktatör getirir basa..sonra al sana nur topu gibi bir kacma nedeni ve bu kacisin resmiyeti belliligi.
Ilticacilik.
Bu devletleri arastir bak, görürsün.

Dediğin tutarlı olabilir ama bu adamlar iş gücü ihtiyacını karşılıyor. Avrupalılar da boşuna almıyor yani. Yapılabilecek en alt kategori işlerde sığınmacılardan iyisini bulamazlar. Bir çıkar ilişkisi. Arada bir çıkan bu tür olayları da bir şekilde kapatıyorlar. Ha keza bizde de durum aynı. Açıkçası bizde de ücretler/maliyetler yükselirse yeni bir göç için kapıyı tekrar açabilir bizimkiler. Özellikle inşaat sektörü için. Rekabet ne kadar tabana yayılırsa ücretler de o aranda azalır.
dediklerin doğru da sırf bunu iş gücü ihtiyacını karşılıyorlar, çıkar ilişkisi demek doğru olmaz. ülkesinin sınırlarını açmayan, kaçak geçişe izin vermeyen, ülkedekileri göndereceğiz diyen avrupa ülkeleri de var. eee istemedikleri halde akın akın yine geliyorlar. bizim gibi buna izin verenler bir kenara mücadele etmeye çalışan ülkeleri de aşıyor bu durum. ülkemiz için iş gücü ihtiyacı sözü de bu işin kamuflesi.

Geri